

Soya soslu İtalyan-Meksika füzyonu
Kıyma, mantar, soğan ve domates beş farklı yemeğin temelini oluşturuyor. Bir kez topluca pişirin. Ardından makarna, darı veya tortilla ile servis edin. Tüm malzemeler, Kikkoman Soy Sauce ile zenginleştirilmiş domates sosu sayesinde bir araya getiriyor.
Malzemeler
Etli ve mantarlı quesedilla


Adım 1

200 gr konserve doğranmış domates – 1 diş doğranmış sarımsak – 0,5 doğranmış kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 3 yemek kaşığı şeker – 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
Konserve domates, sarımsak, kırmızı acı biber ve Kikkoman Soy Sauce'u blendır'dan geçirin. Karışımı küçük bir tencereye dökün. Şeker ve sirke ekleyin, ardından sos koyulaşana kadar kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin.
Adım 2

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 doğranmış soğan – 100 gr mantar – 150 gr dana kıyma – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 gr doğranmış kişniş – 50 gr rendelenmiş peynir (örneğin, Cheddar)
Mantarları ince ince dilimleyin. Yağı bir tavada ısıtın ve doğranmış soğanı 1-2 dakika sote edin. Dilimlenmiş mantarları ekleyin ve 3 dakika daha pişirin. Dana kıyma ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip karıştırın. Et kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin. Doğranmış kişniş ve 50 gram kadar rendelenmiş peynir ekleyin, iyice karıştırın ve bir kenara ayırın.
Adım 3

2 tortilla – 50 gr rendelenmiş peynir (örneğin, Cheddar)
Tortilla’yi yağsız tavaya yerleştirin. İç harcı yarısının üzerine yayın, 50 gram kadar rendelenmiş peynir serpin. Ardından tortilla’yı katlayın. İki tortilla kullanıyorsanız, üzerini ikincisiyle kapatın. Her iki tarafını altın rengi ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Baharatlı domates sosuyla servis yapın.
Püf noktası
Baharatlı domates sosu önceden hazırlanabilir ve bu setteki diğer yemeklerle de oldukça iyi gider. Doldurulmuş tortilla, pişirildikten sonra üçgen dilimler halinde kesilerek sıcak bir atıştırmalık olarak servis edilebilir.
Etli, kıymalı ve mısırlı burrito


Adım 1

100 gr mantar – 0,5 soğan – 0,5 kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 200 gr dana kıyma – 0,5 kırmızı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 200 gr konserve mısır – 1 gr doğranmış kişniş
Mantarları dilimleyin. Soğan ve kırmızı acı biberi ince ince doğrayın. Kırmızı biberi küp küp doğrayın. Bir tavada bitkisel yağı ısıtın. Soğanı, biberi ve mantarları 1 dakika soteleyin. Dana kıyma ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin. Küp küp doğranmış kırmızı biberi ekleyin ve et kahverengileşip biber yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Konserve mısırı ekleyin ve 2 dakika ısıtın. Doğranmış kişniş serpin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Adım 2

2 yemek kaşığı ekşi krema – 1 konserve mısır – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tortilla
Ekşi kremayı, doğranmış sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. İç harcı tortilla’nın üzerine kaşıkla yayın, sosu gezdirin, sıkıca sarın ve altın rengi olana kadar ızgarada pişirin.
Püf noktası
Burrito'ları yanınızda taşımak için folyoya sarabilirsiniz. Daha keskin bir lezzet için ete ekstra kırmızı acı biber veya biraz sriracha sosu ekleyebilirsiniz.
Mantarlı ve peynirli darı köftesi


Adım 1

100 gr darı – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 100 gr mantar – 0,5 doğranmış soğan – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Darıyı, paketindeki talimatlara göre kabarana kadar pişitin. Mantarı ince ince dilimleyin. Bir yemek kaşığı yağı tavada ısıtın. Soğanı, sonra mantarı ekleyin. Yumuşayana kadar 3-4 dakika pişirin. Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin, iyice karıştırın ve soğuması için bir kenara ayırın.
Adım 2

50 gr grated cheese (e.g. Cheddar) – 1 yumurta – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı buğday unu – 4 yemek kaşığı galeta unu – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
Soğuduktan sonra, mantar ve soğan soteyi darıyla birleştirin. Rendelenmiş peynir, yumurta, Kikkoman Soy Sauce ve unu ekleyin. İyice karıştırın ve köfte haline getirin (örneğin, 6-8 küçük köfte). Hepsini galeta ununa bulatın ve her tarafı 3-4 dakika altın kahverengiye dönene kadar pişirin.
Adım 3

2 domates – 0,5 doğranmış soğan – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 2 gr doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı kavrulmuş yer fıstığı
Domatesleri küp küp ve soğanı küp küp doğrayın. Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Sesame Oil ve doğranmış kişnişi ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı bir kaşık yardımıyla kızarmış köftelerle birlikte bir tabağa yerleştirin. Servis etmeden hemen önce, üzerine yer fıstığı serpin.
Tip:
Köfteleri daha sert yapmak için şekil vermeden önce karışımı buzdolabında soğutun. Glutensiz versiyon için galeta unu yerine öğütülmüş öğütülmüş mısır gevreği kullanabilirsiniz.
Etli ve mantarlı makarna salatası


Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 200 gr dana kıyma – 100 gr dilimlenmiş mantar – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Yağı bir tavada ısıtın ve kıymayı, suyu kaybolana kadar devamlı karıştırarak soteleyin. Dilimlenmiş mantarı ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin, 2 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.
Adım 2

0,5 kırmızı biber – 0,5 doğranmış soğan – 200 gr penne – 200 gr konserve mısır
Penne’yi, paketindeki talimatlara göre pişirin. Kırmızı biberi ve soğanı küp küp doğrayın. Pişmiş penne’yi geniş bir kaba alın. Küp küp doğranmış sebzeleri, suyu süzülmüş mısırları ve soğumuş mantarlı kıyma soteyi ekleyin.
Adım 3

1 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı ketçap – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı kavrulmuş yer fıstığı – 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
Mayonez, ketçap ve Kikkoman Soy Sauce’u karıştırın. Sosu, salatanın üzerine dökün ve irice karıştırın. Üzerine kavrulmuş yer fıstığı ve yeşil soğan ekleyin.
Püf noktası
Bu salata, buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra çok daha lezzetli olacaktır. Taşıması kolay, öğle yemeği için ideal.
Daha fazla tazelik için, rota ya da karışık salata ekleyebilirsiniz.
Soya soslu bolonez


Adım 1

200 gr penne makarna – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 soğan – 2 diş doğranmış sarımsak – 300 gr dana kıyma
Penne’yi, paketindeki talimatlara göre pişirin. Yağı ısıtın. Ardından doğranmış soğan ve sarımsağı 1 dakika soteleyin. Dana kıymayı ekleyin, devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
Adım 2

400 gr konserve doğranmış domates – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 gr doğranmış kişniş
Doğranmış domatesi ve Kikkoman Soy Sauce’u ete ekleyin. Üstünü kapatın ve 20 dakika kaynatın. Pişmiş penne ile birleştirin ve üzerine doğranmış kişniş serpin.
Püf noktası
Lezzeti derinleştirmek için, eti kaynatırken sosa bir damla kırmızı şarap ekleyebilirsiniz.
Bu yemek dondurulmaya uygundur. Bu yüzden daha büyük porsiyonlarda da pişirebilirsiniz.
Glutensiz versiyon için mercimek veya pirinç makarnası kullanın.
Daha fazlasını keşfet