

Hafif ve pratik hindi yemekleri
Hindi, sebze ve pirinçle dikkat çeken aromalarla dolu, hazırlaması kolay 5 ayrı yemek. Kikkoman Soy Sauce her birine farklı derinlik ve umami tadı katıyor.
Malzemeler
Yumurtalı ve kabaklı pirinç salatası


Adım 1

100 gr yasemin pirinci – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 kabak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz biber
Yasemin pirincini, paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Kabağı dilimleyin. Kikkoman Soy Sauce ve tütsülenmiş toz biberle, 3 dakika yağda soteleyin. Bir kenara alın.
Adım 2

2 yumurta – 2 yemek kaşığı yoğurt – 0,5 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz biber – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 100 gr konserve mısır – 1 kırmızı soğan
Kabak için kullandığınız tavada yumurtaları kızartın. Yoğurdu tütsülenmiş toz biber ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Soğanın kabuğunu soyun ve doğrayın. Beslenme kutusuna pişmiş pirincin çeyreğini koyun. Ardından sote edilmiş kabağın yarısı, mısırın yarısı ve kırmızı soğanın yarısını ekleyin. Son katman olarak, pirincin bir çeyreğini daha ekleyin. Yoğurt sosunun yarısını kaşıkla üzerine yerleştirin. İkinci beslenme kutusu için de bu işlemleri tekrarlayın.
Adım 3

0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 tatlı kaşığı pepper – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
Kızarmış yumurtaları beslenme kutularının üzerine yerleştirin. Üzerine karabiber serpin, Kikkoman Soy Sauce gezdirin ve doğranmış yeşil soğan serpin.
Püf noktası
Vegan versiyon için yumurta yerine ızgara hellim veya avokado kullanın. Yoğurtlu ve soyalı sos, kavurmış sebzelere de çok yakışır.
Hindili ve soslu marul wrap


Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 doğranmış kırmızı soğan – 150 gr kıyma hindi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,25 ince doğranmış kabak – 6 büyük marul yaprağı – 50 gr kiraz domates
Tavada bitkisel yağı ısıtın ve doğranmış soğanın yarısını, hindiyi, Kikkoman Soy Sauce'u ve kabağı yaklaşık 5 dakika, sıvı buharlaşana kadar soteleyin. Hindi-kabak dolgusunu kaşıkla marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Kiraz domatesleri ikiye bölün, ardından kalan soğanla birlikte üzerine yerleştirin.
Adım 2

2 yemek kaşığı yoğurt – 0,5 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Yoğurdu Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Soyalı yoğurt sosunu üzerinde gezdirin ve wrap’leri bir kaba yerleştirin.
Püf noktası
İsterseniz marul yerine tortilla da kullanabilirsiniz.
Tarifteki sos, ızgara sebzelerle de çok iyi gider veya pratik bir salata sosu olarak kullanılabilir.
Hindili ve sebzeli frittata


Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 doğranmış kırmızı soğan – 150 gr hindi kıyma – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,25 ince dilimlenmiş kabak – 100 gr konserve mısır
Yağı tavada ısıtın. Doğranmış soğan, hindi, Kikkoman Soy Sauce ve kabağı yaklaşık 5 dakika, suyu buharlaşana kadar soteleyin. Süzülmüş konserve mısırı ekleyip karıştırın ve 1 dakika daha pişirin. Ardından hafif soğumaya bırakın.
Adım 2

6 yumurta – 2,5 yemek kaşığı yoğurt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
Yumurtaları yoğurt, Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile çırpın. Soğumuş hindi ve sebze karışımını ekleyin ve karıştırın. Fırına dayanıklı tavada yağı ısıtın, yumurta karışımını dökün ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Adım 3

100 gr mozzarella peyniri – 100 gr kiraz domates
İkiye bölünmüş kiraz domatesleri, kesik tarafı yukarı gelecek şekilde frittata üzerine dizin ve parçalara ayrılmış mozzarella ile kaplayın. Tavayı 180°C'ye ısıtılmış fırına aktarın ve yaklaşık 20 dakika veya yumurta tamamen pişene kadar pişirin.
Adım 4

0,5 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 tatlı kaşığı bal – 100 gr kiraz domates – 1 avuç marul yaprağı
Yağ, Kikkoman Soy Sauce ve balı çırpın. Marul ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle harmanlayın. Frittata’nın yanında garnitür olarak servis yapın.
Püf noktası
Bu frittata ertesi gün öğle yemeği için de çok iyi bir alternatiftir. Salatayla paketleyebilir, soğuk olarak birlikte tüketebilirsiniz.
Yoğurt soslu mini köfteler


Adım 1

200 gr hindi kıyma – 1 yumurta (çiğ) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 tatlı kaşığı karabiber – 3 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 1,5 yemek kaşığı bitkisel yağ
Hindi kıyma, yumurta, Kikkoman Soy Sauce, karabiber ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Panko'yu karıştırın. Köfte şekli verin, kalan Kikkoman Panko'ya bulayın. Her iki tarafını altın rengi alana ve tamamen pişene kadar yağda kızartın.
Adım 2

Birkaç marul yaprağı – 0,5 kırmızı soğan – 50 gr konserve mısır – 1 yemek kaşığı yoğurt – 0,25 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 katı haşlanmış yumurta
Kırmızı soğanı ince ince dilimleyin. Marul ve konserve mısırla birlikte bir kapta harmanlayın. Yoğurdu, Kikkoman Soy Sauce ile karıştırarak basit bir sos hazırlayın. Ardından salataya ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurtaları dörde bölün ve üzerine yerleştirin. Köfteleri salata ile servis edin.
Püf noktası
Daha hafif bir seçenek için köfteleri kızartmak yerine fırınlayın. Sos bir gün önceden hazırlandığında daha da lezzetli olur. Bu sayede içindeki farklı lezzetler ortaya çıkar.
Hindili ve kabaklı pilav bowl


Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 kırmızı soğan – 150 gr hindi kıyma – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz biber – 0,5 kabak
Doğranmış soğanı ve dilimlenmiş kabağı yağda soteleyin. Hindi kıyma, Kikkoman Soy Sauce ve tütsülenmiş toz biberi ekleyin. Et iyice pişene ve kabak yumuşayana kadar 3-4 dakika pişirin.
Adım 2

100 gr konserve mısır – 100 gr yasemin pirinci – 1 tatlı kaşığı susam – 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin. Bir kapta pilavı, mısırı ve et soteyi, kabak ve soğanla sırayla dizin. Üzerine susam ve yeşil soğan serpiştirin. Üzerinde Kikkoman Soy Sauce’u gezdirin.
Püf noktası
Bu yemeği soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Yanınızda taşımak için ya da öğle yemeği alternatifi olarak şahane bir seçim. Daha düşük karbonhidratlı versiyonu için, pirinç pilavını karnabahar pilavıyla ya da buharda brokoliyle değiştirebilirsiniz.
Daha fazlasını keşfet