Hafif ve pratik hindi yemekleri

Hindi, sebze ve pirinçle dikkat çeken aromalarla dolu, hazırlaması kolay 5 ayrı yemek. Kikkoman Soy Sauce her birine farklı derinlik ve umami tadı katıyor.

Malzemeler

105 ml
bitkisel yağ
4 
kırmızı soğan
650 gr
hindi kıyma
1 ½ tatlı kaşığı
tütsülenmiş toz biber
2 
kabak
350 gr
konserve mısır
200 gr
yasemin pirinci
1 tatlı kaşığı
susam
2 yemek kaşığı
doğranmış yeşil soğan
11 
yumurta
2 tatlı kaşığı
karabiber
1 
marul
120 gr
yoğurt
100 gr
mozzarella peyniri
250 gr
kiraz domates
 ½ tatlı kaşığı
bal

Yumurtalı ve kabaklı pirinç salatası

Yumurtalı ve kabaklı pirinç salatası
Yumurtalı ve kabaklı pirinç salatası

Adım 1

100 gr yasemin pirinci – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1  kabak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz biber

Yasemin pirincini, paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Kabağı dilimleyin. Kikkoman Soy Sauce ve tütsülenmiş toz biberle, 3 dakika yağda soteleyin. Bir kenara alın.

Adım 2

2  yumurta – 2 yemek kaşığı yoğurt – 0,5 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz biber – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu100 gr konserve mısır – 1  kırmızı soğan

Kabak için kullandığınız tavada yumurtaları kızartın. Yoğurdu tütsülenmiş toz biber ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Soğanın kabuğunu soyun ve doğrayın. Beslenme kutusuna pişmiş pirincin çeyreğini koyun. Ardından sote edilmiş kabağın yarısı, mısırın yarısı ve kırmızı soğanın yarısını ekleyin. Son katman olarak, pirincin bir çeyreğini daha ekleyin. Yoğurt sosunun yarısını kaşıkla üzerine yerleştirin. İkinci beslenme kutusu için de bu işlemleri tekrarlayın.

Adım 3

0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 tatlı kaşığı pepper – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

Kızarmış yumurtaları beslenme kutularının üzerine yerleştirin. Üzerine karabiber serpin, Kikkoman Soy Sauce gezdirin ve doğranmış yeşil soğan serpin.

Püf noktası

Vegan versiyon için yumurta yerine ızgara hellim veya avokado kullanın. Yoğurtlu ve soyalı sos, kavurmış sebzelere de çok yakışır.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.052 kJ / 490 kcal
24 grYağ
22 grProtein
45 grKarbonhidrat

Hindili ve soslu marul wrap

Hindili ve soslu marul wrap
Hindili ve soslu marul wrap

Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1  doğranmış kırmızı soğan – 150 gr kıyma hindi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,25  ince doğranmış kabak – 6  büyük marul yaprağı – 50 gr kiraz domates

Tavada bitkisel yağı ısıtın ve doğranmış soğanın yarısını, hindiyi, Kikkoman Soy Sauce'u ve kabağı yaklaşık 5 dakika, sıvı buharlaşana kadar soteleyin. Hindi-kabak dolgusunu kaşıkla marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Kiraz domatesleri ikiye bölün, ardından kalan soğanla birlikte üzerine yerleştirin.

Adım 2

2 yemek kaşığı yoğurt – 0,5 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Yoğurdu Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Soyalı yoğurt sosunu üzerinde gezdirin ve wrap’leri bir kaba yerleştirin.

Püf noktası

İsterseniz marul yerine tortilla da kullanabilirsiniz. 

Tarifteki sos, ızgara sebzelerle de çok iyi gider veya pratik bir salata sosu olarak kullanılabilir.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.759 kJ / 420 kcal
20 grYağ
27 grProtein
24 grKarbonhidrat

Hindili ve sebzeli frittata

Hindili ve sebzeli frittata
Hindili ve sebzeli frittata

Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5  doğranmış kırmızı soğan – 150 gr hindi kıyma – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,25  ince dilimlenmiş kabak – 100 gr konserve mısır

Yağı tavada ısıtın. Doğranmış soğan, hindi, Kikkoman Soy Sauce ve kabağı yaklaşık 5 dakika, suyu buharlaşana kadar soteleyin. Süzülmüş konserve mısırı ekleyip karıştırın ve 1 dakika daha pişirin. Ardından hafif soğumaya bırakın.

Adım 2

6  yumurta – 2,5 yemek kaşığı yoğurt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ

Yumurtaları yoğurt, Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile çırpın. Soğumuş hindi ve sebze karışımını ekleyin ve karıştırın. Fırına dayanıklı tavada yağı ısıtın, yumurta karışımını dökün ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Adım 3

100 gr mozzarella peyniri – 100 gr kiraz domates

İkiye bölünmüş kiraz domatesleri, kesik tarafı yukarı gelecek şekilde frittata üzerine dizin ve parçalara ayrılmış mozzarella ile kaplayın. Tavayı 180°C'ye ısıtılmış fırına aktarın ve yaklaşık 20 dakika veya yumurta tamamen pişene kadar pişirin.

Adım 4

0,5 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 tatlı kaşığı bal – 100 gr kiraz domates – 1 avuç marul yaprağı

Yağ, Kikkoman Soy Sauce ve balı çırpın. Marul ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle harmanlayın. Frittata’nın yanında  garnitür olarak servis yapın.

Püf noktası

Bu frittata ertesi gün öğle yemeği için de çok iyi bir alternatiftir. Salatayla paketleyebilir, soğuk olarak birlikte tüketebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.303 kJ / 550 kcal
28 grYağ
38 grProtein
27 grKarbonhidrat

Yoğurt soslu mini köfteler

Yoğurt soslu mini köfteler
Yoğurt soslu mini köfteler

Adım 1

200 gr hindi kıyma – 1  yumurta (çiğ) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 tatlı kaşığı karabiber – 3 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı1,5 yemek kaşığı bitkisel yağ

Hindi kıyma, yumurta, Kikkoman Soy Sauce, karabiber ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Panko'yu karıştırın. Köfte şekli verin, kalan Kikkoman Panko'ya bulayın. Her iki tarafını altın rengi alana ve tamamen pişene kadar yağda kızartın.

Adım 2

Birkaç marul yaprağı – 0,5  kırmızı soğan – 50 gr konserve mısır – 1 yemek kaşığı yoğurt – 0,25 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2  katı haşlanmış yumurta

Kırmızı soğanı ince ince dilimleyin. Marul ve konserve mısırla birlikte bir kapta harmanlayın. Yoğurdu, Kikkoman Soy Sauce ile karıştırarak basit bir sos hazırlayın. Ardından salataya ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurtaları dörde bölün ve üzerine yerleştirin. Köfteleri salata ile servis edin.

Püf noktası

Daha hafif bir seçenek için köfteleri kızartmak yerine fırınlayın. Sos bir gün önceden hazırlandığında daha da lezzetli olur. Bu sayede içindeki farklı lezzetler ortaya çıkar.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.135 kJ / 510 kcal
24 grYağ
34 grProtein
36 grKarbonhidrat

Hindili ve kabaklı pilav bowl

Hindili ve kabaklı pilav bowl
Hindili ve kabaklı pilav bowl

Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1  kırmızı soğan – 150 gr hindi kıyma – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz biber – 0,5  kabak

Doğranmış soğanı ve dilimlenmiş kabağı yağda soteleyin. Hindi kıyma, Kikkoman Soy Sauce ve tütsülenmiş toz biberi ekleyin. Et iyice pişene ve kabak yumuşayana kadar 3-4 dakika pişirin.

Adım 2

100 gr konserve mısır – 100 gr yasemin pirinci – 1 tatlı kaşığı susam – 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin. Bir kapta pilavı, mısırı ve et soteyi, kabak ve soğanla sırayla dizin. Üzerine susam ve yeşil soğan serpiştirin. Üzerinde Kikkoman Soy Sauce’u gezdirin.

Püf noktası

Bu yemeği soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Yanınızda taşımak için ya da öğle yemeği alternatifi olarak şahane bir seçim. Daha düşük karbonhidratlı versiyonu için, pirinç pilavını karnabahar pilavıyla ya da buharda brokoliyle değiştirebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.989 kJ / 475 kcal
15 grYağ
30 grProtein
50 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun