

Somonlu ve patatesli öğle yemeği önerileri
Somonlu ve patatesli üç leziz pratik tarif. Hazırlaması çok kolay, besin değerleri ise çok yüksek!
Malzemeler
Somon frittata (İtalyan omleti)


Adım 1

4 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı karabiber – 60 gr haşlanmış patates – 0,25 demet yeşil kuşkonmaz – 150 gr pişmiş somon
Yumurtaları Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve karabiberle birlikte çatalla çırpın. Dilimlenmiş patates, doğranmış kuşkonmaz ve doğranmış somonla karıştırın.
Adım 2

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı maydonoz – 20 gr roka
Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Yumurtaları ve diğer malzemeleri ekleyin. Yumurtalar pişene kadar kapağı kapalı tutun. Maydonozla süsleyip, roka salatasının üzerinde servis edin.
Somon ezmeli sandviçler


Adım 1

150 gr pişmiş somon – 0,5 misket limonu (Suyu kullanılacak) – 0,5 limon (Suyu kullanılacak) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz
Somonun derisini temizleyin, bıçakla küçük parçalara ayırın. Limon suyu, misket limonu suyu, Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve maydonozla karıştırın.
Adım 2

4 dilim ekşi mayalı ekmek – 20 gr roka salatası
Elde ettiğiniz ezmeyi 2 dilim ekmeğin üzerine sürün ve üzerine roka salatasını yerleştirin. Kalan dilimlerle üzerini kapatın.
Adım 3

0,25 demet demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam
Kuşkonmazı zeytinyağında kızartın, üzerine susam serpiştirin ve sandviçlerle birlikte servis edin.
Fırında narenciyeli somon


Adım 1

250 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 0,5 limon – 0,5 misket limonu – 0,5 demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Somon filetoyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve maydonozla kaplayın. Limonu ve misket limonunu dilimleyin. Dilimleri balığın üzerine yerleştirin. Kuşkonmazı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile kaplayın. Hepsini dilimleyin 180 °C’de 20 dakika kadar fırınlayın.
Adım 2

300 gr haşlanmış patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam
Patatesleri dörde bölün ve zeytinyağında kızartın. Üzerlerine susam serpiştirin.
Adım 3

40 gr roka – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal
Salata sosu malzemelerini dikkatlice karıştırın ve roka salatasının üzerine dökün. Pişirdiğiniz somon ve patateslerle servis edin.
Daha fazlasını keşfet