Somonlu ve patatesli öğle yemeği önerileri

Somonlu ve patatesli üç leziz pratik tarif. Hazırlaması çok kolay, besin değerleri ise çok yüksek!

Malzemeler

550 gr
somon fileto
1 demet
yeşil kuşkonmaz
360 gr
haşlanmış parates
4 dilim
ekşi mayalı ekmek
4 
yumurta
1 
limon
1 
misket limonu
2 tatlı kaşığı
karabiber
6 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
susam
80 gr
roka
1 tatlı kaşığı
elma sirkesi
1 tatlı kaşığı
bal
3 yemek kaşığı
maydonoz

Somon frittata (İtalyan omleti)

Somon frittata (İtalyan omleti)
Somon frittata (İtalyan omleti)

Adım 1

4  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı karabiber – 60 gr haşlanmış patates – 0,25 demet yeşil kuşkonmaz – 150 gr pişmiş somon

Yumurtaları Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve karabiberle birlikte çatalla çırpın. Dilimlenmiş patates, doğranmış kuşkonmaz ve doğranmış somonla karıştırın.

Adım 2

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı maydonoz – 20 gr roka

Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Yumurtaları ve diğer malzemeleri ekleyin. Yumurtalar pişene kadar kapağı kapalı tutun. Maydonozla süsleyip, roka salatasının üzerinde servis edin.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.623 kJ / 378 kcal
25,3 grYağ
31 grProtein
7,1 grKarbonhidrat

Somon ezmeli sandviçler

Somon ezmeli sandviçler
Somon ezmeli sandviçler

Adım 1

150 gr pişmiş somon – 0,5  misket limonu (Suyu kullanılacak) – 0,5  limon (Suyu kullanılacak) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz

Somonun derisini temizleyin, bıçakla küçük parçalara ayırın. Limon suyu, misket limonu suyu, Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve maydonozla karıştırın.

Adım 2

4 dilim ekşi mayalı ekmek – 20 gr roka salatası

Elde ettiğiniz ezmeyi 2 dilim ekmeğin üzerine sürün ve üzerine roka salatasını yerleştirin. Kalan dilimlerle üzerini kapatın.

Adım 3

0,25 demet demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam

Kuşkonmazı zeytinyağında kızartın, üzerine susam serpiştirin ve sandviçlerle birlikte servis edin.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.096 kJ / 501 kcal
32,5 grYağ
20,7 grProtein
31 grKarbonhidrat

Fırında narenciyeli somon

Fırında narenciyeli somon
Fırında narenciyeli somon

Adım 1

250 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 0,5  limon – 0,5  misket limonu – 0,5 demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Somon filetoyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve maydonozla kaplayın. Limonu ve misket limonunu dilimleyin. Dilimleri balığın üzerine yerleştirin. Kuşkonmazı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile kaplayın. Hepsini dilimleyin 180 °C’de 20 dakika kadar fırınlayın.

Adım 2

300 gr haşlanmış patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam

Patatesleri dörde bölün ve zeytinyağında kızartın. Üzerlerine susam serpiştirin.

Adım 3

40 gr roka – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal

Salata sosu malzemelerini dikkatlice karıştırın ve roka salatasının üzerine dökün. Pişirdiğiniz somon ve patateslerle servis edin.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.476 kJ / 592 kcal
38,5 grYağ
32 grProtein
29,7 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun