

Tofu ve pirinç noodle’lı öğle yemekleri
Hazırlaması pratik leziz Asya yemek tarifleriyle Asya mutfağının zengin tatlarını keşfedin. Çıtır tofu ve yaz mevsiminin leziz sebzeleriyle yapılmış Çin böreklerinin, canlandırıcı fıstık ezmeli tofu noodle kaselerinin tadını çıkarın. Tofu çorbasıyla içiniz ısınsın! Az malzeme, kısa hazırlık süresi ve yemekleriniz hazır! Protein açısından zengin olan tofu sayesinde de ekstra doyurucu.
Malzemeler
Tofulu sebze çorbası


Adım 1

180 gr tofu – 1 kırmızı biber – 1 sakızkabağı – 20 gr kırmızı lahana – 40 gr bezelye – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 500 gr domates püresi – 500 ml sebze suyu
Tofuyu ve sebzeleri küp küp doğrayın. Bezelyeleri de ekleyerek hepsini zeytinyağında kızartın. Püreyi ve suyu ekleyin. 20 dakika pişirin.
Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 80 gr pişmiş pirinç noodle – 2 yemek kaşığı doğranmış yerfıstığı – 2 yemek kaşığı taze kişniş
Kikkoman Soy Sauce’la lezzetlendirin. Noodle, yerfıstığı ve kişnişle servis edin.
Fıstıklı tofu ile noodle


Adım 1

180 gr tofu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 2 yemek kaşığı misket limonu suyu – 1 yemek kaşığı doğranmış yerfıstığı
Kikkoman Soy Sauce, yerfıstığı ezmesi ve misket limonu suyunu karıştırın. Tofuyu dilimleyin ve Kikkoman Sesame Oil’de kızartın. Sosu ekleyin ve bir dakika daha kızartın. Üzerine yerfıstığı serpiştirin.
Adım 2

0,5 kırmızı biber – 0,5 uzun salatalık – 0,5 sakızkabağı – 40 gr kırmızı lahana – 40 gr pişmiş bezelye – 200 gr pişmiş pirinç noodle – 2 yemek kaşığı taze kişniş
Sebzeleri dilimlerin ve tofu, pişmiş bezelye, noodle ve kişnişle birlikte bir kaba yerleştirin.
Tofulu yaz böreği


Adım 1

6 yaprak pirinç kâğıdı – 100 gr tofu – 0,5 kırmızı biber – 0,5 uzun salatalık – 40 gr kırmızı lahana – 0,5 sakızkabağı
Sebzeleri ve tofuyu şeritler halinde kesin. Pirinç kâğıdını yumuşayana kadar suda bekletin.
Adım 2

120 gr pişmiş pirinç noodle – 20 gr pişmiş bezelye – 2 yemek kaşığı kaşığı doğranmış yerfıstığı
Pirinç kâğıdına bir parça noodle, tofu, doğranmış sebze, pişmiş bezelye ve fındık koyun. Dikkatlice sarın.
Adım 3

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 yemek kaşığı misket limonu suyu – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 2 yemek kaşığı taze kişniş
Sos malzemelerini karıştırın. Yaz börekleri ve kişnişle servis edin.
Daha fazlasını keşfet