Tofu ve pirinç noodle’lı öğle yemekleri

Hazırlaması pratik leziz Asya yemek tarifleriyle Asya mutfağının zengin tatlarını keşfedin. Çıtır tofu ve yaz mevsiminin leziz sebzeleriyle yapılmış Çin böreklerinin, canlandırıcı fıstık ezmeli tofu noodle kaselerinin tadını çıkarın. Tofu çorbasıyla içiniz ısınsın! Az malzeme, kısa hazırlık süresi ve yemekleriniz hazır!  Protein açısından zengin olan tofu sayesinde de ekstra doyurucu.

Malzemeler

6 
yaprak pirinç kâğıdı
400 gr
pişmiş pirinç noodle
460 gr
tofu
2 
kırmızı biber
2 
sakız kabağı
1 
uzun salatalık
100 gr
kırmızı lahana
100 gr
bezelye
5 yemek kaşığı
doğranmış yerfıstığı
6 yemek kaşığı
taze kişniş
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu
3 yemek kaşığı
misket limonu suyu
2 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
500 gr
domates püresi
500 ml
sebze suyu

Tofulu sebze çorbası

Tofulu sebze çorbası
Tofulu sebze çorbası

Adım 1

180 gr tofu – 1  kırmızı biber – 1  sakızkabağı – 20 gr kırmızı lahana – 40 gr bezelye – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 500 gr domates püresi – 500 ml sebze suyu

Tofuyu ve sebzeleri küp küp doğrayın.  Bezelyeleri de ekleyerek hepsini zeytinyağında kızartın. Püreyi ve suyu ekleyin. 20 dakika pişirin.

Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu80 gr pişmiş pirinç noodle – 2 yemek kaşığı doğranmış yerfıstığı – 2 yemek kaşığı taze kişniş

Kikkoman Soy Sauce’la lezzetlendirin. Noodle, yerfıstığı ve kişnişle servis edin.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.142 kJ / 512 kcal
25,6 grYağ
26,4 grProtein
43,4 grKarbonhidrat

Fıstıklı tofu ile noodle

Fıstıklı tofu ile noodle
Fıstıklı tofu ile noodle

Adım 1

180 gr tofu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 2 yemek kaşığı misket limonu suyu – 1 yemek kaşığı doğranmış yerfıstığı

Kikkoman Soy Sauce, yerfıstığı ezmesi ve misket limonu suyunu karıştırın. Tofuyu dilimleyin ve Kikkoman Sesame Oil’de kızartın. Sosu ekleyin ve bir dakika daha kızartın. Üzerine yerfıstığı serpiştirin.

Adım 2

0,5  kırmızı biber – 0,5  uzun salatalık – 0,5  sakızkabağı – 40 gr kırmızı lahana – 40 gr pişmiş bezelye – 200 gr pişmiş pirinç noodle – 2 yemek kaşığı taze kişniş

Sebzeleri dilimlerin ve tofu, pişmiş bezelye, noodle ve kişnişle birlikte bir kaba yerleştirin.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.723 kJ / 412 kcal
18,4 grYağ
21,5 grProtein
39,5 grKarbonhidrat

Tofulu yaz böreği

Tofulu yaz böreği
Tofulu yaz böreği

Adım 1

6  yaprak pirinç kâğıdı – 100 gr tofu – 0,5  kırmızı biber – 0,5  uzun salatalık – 40 gr kırmızı lahana – 0,5  sakızkabağı

Sebzeleri ve tofuyu şeritler halinde kesin. Pirinç kâğıdını yumuşayana kadar suda bekletin.

Adım 2

120 gr pişmiş pirinç noodle – 20 gr pişmiş bezelye – 2 yemek kaşığı kaşığı doğranmış yerfıstığı

Pirinç kâğıdına bir parça noodle, tofu, doğranmış sebze, pişmiş bezelye ve fındık koyun. Dikkatlice sarın.

Adım 3

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 yemek kaşığı misket limonu suyu – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 2 yemek kaşığı taze kişniş

Sos malzemelerini karıştırın. Yaz börekleri ve kişnişle servis edin.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.949 kJ / 466 kcal
20 grYağ
19,3 grProtein
50 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun