

Kara lahanalı ve tatlı patatesli balık yemekleri
Bu beş kolay öğle yemeği tarifinin temelinde morina balığı, kale ve tatlı patates bulunuyor. Fırınlayabilir, ızgarada pişirebilir, tavada kızartabilir veya karıştırarak pişirebilirsiniz. Bu leziz tariflere limon, sarımsak ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce derinlik katarken; yumurta, yoğurt ve pirinç de onları daha doyurucu yapıyor.
Malzemeler
Kara lahana ve morina balıklı kremalı risotto


Adım 1

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 150 gr arborio pirinç – 125 ml beyaz şarap – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 500 ml tavuk suyu
Pirinci zeytinyağında 1 dakika sote edin. Beyaz şarap ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ekleyin, sıvı emilene kadar pişirin. Tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin, düzenli olarak karıştırın.
Adım 2

55 gr kara lahana (kale) – 0,5 yemek kaşığı diş sarımsak – 0,25 yemek kaşığı çamfıstığı – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 0,5 tatlı kaşığı limon suyu – 0,5 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı tereyağı
Kara lahanayı yıkayın ve kurutun, ardından sert sapları çıkarın ve lahanayı doğrayın. 25 gr lahanayı sarımsak, çamfıstığı, zeytinyağı, limon suyu ve ½ çay kaşığı Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile blender’a ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Birinci adımdaki pirinç yumuşayıp tüm sıvıyı çektikten sonra, kalan kara lahanayı ekleyin ve 3 dakika daha pişirin. Gerekirse biraz daha et suyu veya su ekleyin. Son olarak tereyağı ve lahana pesto’sunun yarısını karıştırarak bitirin.
Adım 3

150 gr morina fileto – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 diş ince doğranmış sarımsak – 2 tatlı kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir (Parmesan veya Grana Padano)
Morina’yı Kikkoman Less Salt Soy Sauce, limon suyu ve ince doğranmış sarımsakla fırçalayın. Yaklaşık 5 dakika buharda pişirin. Kara lahanalı risotto’nun üzerine yerleştirin, kalan ezmeyi de gezdirin ve rendelenmiş sert peynir serpin.
Püf noktası
Morina yerine vejetaryen versiyon için tofu da kullanabilirsiniz. Risotto’ya bir yemek kaşığı krema eklemek daha zengin bir doku verir.
Tatlı patates tabanlı morina balıklı tart


Adım 1

1 tatlı patates – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı
Tatlı patatesi soyun ve ince ince dilimleyin. Üzerinde Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve Kikkoman Sesame Oil gezdirin, harmanlayın ve dilimleri fırın kabının tabanına üst üste gelecek şekilde dizin. 190°C'de 15 dakika ön pişirme yapın.
Adım 2

100 gr kara lahana (kale) – 1 diş doğranmış sarımsak – 0,5 yemek kaşığı tereyağı – 4 yumurta – 4 yemek kaşığı yoğurt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir
Doğranmış sarımsak ve kara lahanayı tereyağında soteleyin. Bir kâsede yoğurdu, yumurta ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile çırpın. Sotelenmiş kara lahana ve rendelenmiş peyniri ekleyin. Karıştırarak birleştirin ve tatlı patates tabanının üzerine dökün.
Adım 3

150 gr morina balığı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Morina filetoyu parçalara ayırın ve iç harçın üzerine yerleştirin. Üzerinde Kikkoman Less Salt Soy Sauce gezdirin. Tartı 180°C'de 25 dakika pişirin. 4 parçaya bölün ve beslenme kutularına porsiyon başına 2'şer parça koyun.
Püf noktası
Tatlı patates tabanını bir gün önceden hazırlayabilir ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Kara lahana yerine ıspanak veya roka da çok bu yemeğe çok yakışır.
Tatlı patates eşliğinde ızgara morina balığı


Adım 1

1 tatlı patates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı
Tatlı patesin kabuğunu soyun ve patates kızartması olacak şekilde çubuklar halinde kesin. Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile Kikkoman Sesame Oil'i karıştırın ve patatesleri bu karışımda harmanlayın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın ve 200°C'de yaklaşık 25 dakika pişirin.
Adım 2

75 gr kara lahana (kale) – 1 diş doğranmış sarımsak – 0,75 yemek kaşığı çam fıstığı – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1,5 tatlı kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Kara lahanayı yıkayın ve kurutun, ardından kalın saplarını çıkarın. Sarımsak, çam fıstığı, zeytinyağı, limon suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile birlikte blendır’a ekleyin. Pürüzsüz olana kadar blendır’dan geçirin.
Adım 3

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı bal – 300 gr morina
Zeytinyağını Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve bal ile karıştırın. Morinayı marinasyonla fırçalayın ve 10-15 dakika marine olmasını bekleyin. Her iki tarafını 3-5'er dakika ızgarada pişirin. Tatlı patates kızartması ve kara lahana ezmesiyle servis yapın.
Püf noktası
Kızartmaları önceden soğuk suda bekletip pişirmeden önce iyice kurutursanız, daha çıtır olur. Ezmeyi önceden hazırlayabilirsiniz. Makarna veya sandviçlerle çok yakışacaktır.
Yoğurt soslu ve kaha lahanalı balık burger


Adım 1

100 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 50 ml süt – 200 gr morina fileto – 1 yumurta – 1 diş sarımsak – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
30 gr Kikkoman Panko'yu 50 ml sütte ıslatın ve yumuşamasını bekleyin. Morina, yumurta, sarımsak ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce'u pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin. Islatılmış pankoyu ekleyin ve iyice karıştırın. İki köfte şeklini verin ve kalan kuru Kikkoman Panko'ya bulayın. Köfteleri bitkisel yağda her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.
Adım 2

60 gr kara lahana (kale) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı susam – 1 tutam tuz
Kara lahanayı yıkayın ve iyice kurutun, ardından kalın saplarını çıkarın. Bir kâseye alın, üzerinde Kikkoman Sesame Oil gezdirin, tuz ve susam ekleyin ve hepsini harmanlayın. Yaprakları pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine yayın. 160°C'de 10 dakika kadar, çıtır olana kadar pişirin.
Adım 3

2 salatalık turşusu – 2 yemek kaşığı kapari – 3 yemek kaşığı yoğurt – 2 tatlı kaşığı limon suyu – 1 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Salatalık turşularını ince ince, küp küp doğrayın. Bir kâseye alın. Kapari, yoğurt, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ekleyin. İyice karıştırın.
Adım 4

2 burger ekmeğ
Hamburger ekmeklerini ikiye ayırın ve hafifçe kızartın. Alt yarısına bir kaşık sos sürün. Üzerine balık köftesini ekleyip bir kaşık sos daha sürün. Ardından fırınlanmış kara lahana ekleyin. Ekmeğin diğer yarısı ile kapatın.
Püf noktası
Ekmek yerine lavaş kullanabilir veya köfteyi marul yaprakları üzerinde de servis edebilirsiniz. Farklı bir tat için sosa bir tutam köri tozu veya doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.
Fırında lara lahanalı ve tatlı patatesli morina


Adım 1

1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 4 tatlı kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 0,5 kırmızı biber – 300 gr morina fileto
Marinasyon mlzemelerini karıştırın, balığı ekleyin ve 20 dakika boyunda buzdolabında bekletin.
Adım 2

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı patates – 60 gr kara lahana (kale)
Küp küp doğranmış tatlı patatesi fırın tepsisine yerleştirin, üzerinde Kikkoman Sesame Oil gezdirin ve iyice karıştırın. 180°C'de 10 dakika ön pişirme yapın. Ardından morina filetoyu ve yıkanıp kurutulmuş, kalın sapları çıkarılmış kara lahanayı ekleyin. Kalan marinasyonu, hepsinin üzerine gezdirin ve 15 dakika daha fırında pişirin.
Püf noktası
Ekstra aroma için marinasyonun içine biraz limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Daha fazlasını keşfet