Kara lahanalı ve tatlı patatesli balık yemekleri

Bu beş kolay öğle yemeği tarifinin temelinde morina balığı, kale ve tatlı patates bulunuyor. Fırınlayabilir, ızgarada pişirebilir, tavada kızartabilir veya karıştırarak pişirebilirsiniz. Bu leziz tariflere limon, sarımsak ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce derinlik katarken; yumurta, yoğurt ve pirinç de onları daha doyurucu yapıyor.

Malzemeler

65 ml
limon suyu
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş zencefil
 ½ 
kırmızı biber
1,1 kg
morina fileto
3 
tatlı patates
350 gr
kara lahana (kale)
5 
yumurta
5 ½ 
diş sarımsak
50 ml
süt
2 
salatalık turşusu
1 yemek kaşığı
kapari
105 gr
yoğurt
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
2 
hamburger ekmeği
1 yemek kaşığı
çam fıstığı
75 ml
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
bal
3 yemek kaşığı
rendelenmiş sert peynir (Parmesan veya Grana Padano)
150 gr
arborio pirinci
125 ml
beyaz şarap
500 ml
tavuk suyu
1 ½ yemek kaşığı
tereyağı
1 tatlı kaşığı
susam
1 tutam
tuz

Kara lahana ve morina balıklı kremalı risotto

Kara lahana ve morina balıklı kremalı risotto
Kara lahana ve morina balıklı kremalı risotto

Adım 1

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 150 gr arborio pirinç – 125 ml beyaz şarap – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu500 ml tavuk suyu

Pirinci zeytinyağında 1 dakika sote edin. Beyaz şarap ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ekleyin, sıvı emilene kadar pişirin. Tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin, düzenli olarak karıştırın.

Adım 2

55 gr kara lahana (kale) – 0,5 yemek kaşığı diş sarımsak – 0,25 yemek kaşığı çamfıstığı – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 0,5 tatlı kaşığı limon suyu – 0,5 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı tereyağı

Kara lahanayı yıkayın ve kurutun, ardından sert sapları çıkarın ve lahanayı doğrayın. 25 gr lahanayı sarımsak, çamfıstığı, zeytinyağı, limon suyu ve ½ çay kaşığı Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile blender’a ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Birinci adımdaki pirinç yumuşayıp tüm sıvıyı çektikten sonra, kalan kara lahanayı ekleyin ve 3 dakika daha pişirin. Gerekirse biraz daha et suyu veya su ekleyin. Son olarak tereyağı ve lahana pesto’sunun yarısını karıştırarak bitirin.

Adım 3

150 gr morina fileto – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  diş ince doğranmış sarımsak – 2 tatlı kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir (Parmesan veya Grana Padano)

Morina’yı Kikkoman Less Salt Soy Sauce, limon suyu ve ince doğranmış sarımsakla fırçalayın. Yaklaşık 5 dakika buharda pişirin. Kara lahanalı risotto’nun üzerine yerleştirin, kalan ezmeyi de gezdirin ve rendelenmiş sert peynir serpin.

Püf noktası

Morina yerine vejetaryen versiyon için tofu da kullanabilirsiniz. Risotto’ya bir yemek kaşığı krema eklemek daha zengin bir doku verir.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.261 kJ / 540 kcal
22 grYağ
33 grProtein
45 grKarbonhidrat

Tatlı patates tabanlı morina balıklı tart

Tatlı patates tabanlı morina balıklı tart
Tatlı patates tabanlı morina balıklı tart

Adım 1

1  tatlı patates – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Tatlı patatesi soyun ve ince ince dilimleyin. Üzerinde Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve Kikkoman Sesame Oil gezdirin, harmanlayın ve dilimleri fırın kabının tabanına üst üste gelecek şekilde dizin. 190°C'de 15 dakika ön pişirme yapın.

Adım 2

100 gr kara lahana (kale) – 1  diş doğranmış sarımsak – 0,5 yemek kaşığı tereyağı – 4  yumurta – 4 yemek kaşığı yoğurt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir

Doğranmış sarımsak ve kara lahanayı tereyağında soteleyin. Bir kâsede yoğurdu, yumurta ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile çırpın. Sotelenmiş kara lahana ve rendelenmiş peyniri ekleyin. Karıştırarak birleştirin ve tatlı patates tabanının üzerine dökün.

Adım 3

150 gr morina balığı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Morina filetoyu parçalara ayırın ve iç harçın üzerine yerleştirin. Üzerinde Kikkoman Less Salt Soy Sauce gezdirin. Tartı 180°C'de 25 dakika pişirin. 4 parçaya bölün ve beslenme kutularına porsiyon başına 2'şer parça koyun.

Püf noktası

Tatlı patates tabanını bir gün önceden hazırlayabilir ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Kara lahana yerine ıspanak veya roka da çok bu yemeğe çok yakışır.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.073 kJ / 495 kcal
28 grYağ
30 grProtein
35 grKarbonhidrat

Tatlı patates eşliğinde ızgara morina balığı

Tatlı patates eşliğinde ızgara morina balığı
Tatlı patates eşliğinde ızgara morina balığı

Adım 1

1  tatlı patates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Tatlı patesin kabuğunu soyun ve patates kızartması olacak şekilde çubuklar halinde kesin. Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile Kikkoman Sesame Oil'i karıştırın ve patatesleri bu karışımda harmanlayın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın ve 200°C'de yaklaşık 25 dakika pişirin.

Adım 2

75 gr kara lahana (kale) – 1  diş doğranmış sarımsak – 0,75 yemek kaşığı çam fıstığı – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1,5 tatlı kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Kara lahanayı yıkayın ve kurutun, ardından kalın saplarını çıkarın. Sarımsak, çam fıstığı, zeytinyağı, limon suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile birlikte blendır’a ekleyin. Pürüzsüz olana kadar blendır’dan geçirin.

Adım 3

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı bal – 300 gr morina

Zeytinyağını Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve bal ile karıştırın. Morinayı marinasyonla fırçalayın ve 10-15 dakika marine olmasını bekleyin. Her iki tarafını 3-5'er dakika ızgarada pişirin. Tatlı patates kızartması ve kara lahana ezmesiyle servis yapın.

Püf noktası

Kızartmaları önceden soğuk suda bekletip pişirmeden önce iyice kurutursanız, daha çıtır olur. Ezmeyi önceden hazırlayabilirsiniz. Makarna veya sandviçlerle çok yakışacaktır.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.135 kJ / 510 kcal
25 grYağ
35 grProtein
32 grKarbonhidrat

Yoğurt soslu ve kaha lahanalı balık burger

Yoğurt soslu ve kaha lahanalı balık burger
Yoğurt soslu ve kaha lahanalı balık burger

Adım 1

100 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı50 ml süt – 200 gr morina fileto – 1  yumurta – 1  diş sarımsak – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı bitkisel yağ

30 gr Kikkoman Panko'yu 50 ml sütte ıslatın ve yumuşamasını bekleyin. Morina, yumurta, sarımsak ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce'u pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin. Islatılmış pankoyu ekleyin ve iyice karıştırın. İki köfte şeklini verin ve kalan kuru Kikkoman Panko'ya bulayın. Köfteleri bitkisel yağda her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.

Adım 2

60 gr kara lahana (kale) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı susam – 1 tutam tuz

Kara lahanayı yıkayın ve iyice kurutun, ardından kalın saplarını çıkarın. Bir kâseye alın, üzerinde Kikkoman Sesame Oil gezdirin, tuz ve susam ekleyin ve hepsini harmanlayın. Yaprakları pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine yayın. 160°C'de 10 dakika kadar, çıtır olana kadar pişirin.

Adım 3

2  salatalık turşusu – 2 yemek kaşığı kapari – 3 yemek kaşığı yoğurt – 2 tatlı kaşığı limon suyu – 1  diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Salatalık turşularını ince ince, küp küp doğrayın. Bir kâseye alın. Kapari, yoğurt, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ekleyin. İyice karıştırın.

Adım 4

2  burger ekmeğ

Hamburger ekmeklerini ikiye ayırın ve hafifçe kızartın. Alt yarısına bir kaşık sos sürün. Üzerine balık köftesini ekleyip bir kaşık sos daha sürün. Ardından fırınlanmış kara lahana ekleyin. Ekmeğin diğer yarısı ile kapatın.

Püf noktası

Ekmek yerine lavaş kullanabilir veya köfteyi marul yaprakları üzerinde de servis edebilirsiniz. Farklı bir tat için sosa bir tutam köri tozu veya doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.219 kJ / 530 kcal
28 grYağ
33 grProtein
35 grKarbonhidrat

Fırında lara lahanalı ve tatlı patatesli morina

Fırında lara lahanalı ve tatlı patatesli morina
Fırında lara lahanalı ve tatlı patatesli morina

Adım 1

1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu4 tatlı kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 0,5  kırmızı biber – 300 gr morina fileto

Marinasyon mlzemelerini karıştırın, balığı ekleyin ve 20 dakika boyunda buzdolabında bekletin.

Adım 2

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1  tatlı patates – 60 gr kara lahana (kale)

Küp küp doğranmış tatlı patatesi fırın tepsisine yerleştirin, üzerinde Kikkoman Sesame Oil gezdirin ve iyice karıştırın. 180°C'de 10 dakika ön pişirme yapın. Ardından morina filetoyu ve yıkanıp kurutulmuş, kalın sapları çıkarılmış kara lahanayı ekleyin. Kalan marinasyonu, hepsinin üzerine gezdirin ve 15 dakika daha fırında pişirin.

Püf noktası

Ekstra aroma için marinasyonun içine biraz limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.633 kJ / 390 kcal
18 grYağ
31 grProtein
24 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun