

Darılı ve kavrulmuş sebzeli leziz öğle yemekleri
Bu pratik darı üçlüsüyle haftalık yemek programınızı basitleştirin: Doyurucu bir çorba, lezzetli tuzlu krepler veya renkli sebze kaseleri. Tek ihtiyacınız olan sebze ve darı. Az malzeme, üç leziz yemek. Haydi, başlayalım!
Malzemeler
Sebze kasesi


Adım 1

100 gr pişmiş darı – 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 0,25 sakızkabağı – 0,25 soğan – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişmiş darıyı maydonozla karıştırın. Sakızkabağını ve soğanı dilimleyin. Zeytinyağında kızartın.
Adım 2

1 havuç – 1 domates – 0,5 biber
Havucu çubuklar halinde kesin. Domatesi dörde bölün. Biberi küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri bir saklama kabına koyun.
Adım 3

3 yemek kaşığı doğal yoğurt – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 yemek kaşığı bal – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz
Sos malzemelerini karıştırın ve kalan malzemelerle servis edin.
Kabaklı ve havuçlu pankekler


Adım 1

100 gr pişmiş darı – 0,25 sakızkabağı – 1 havuç – 1 yumurta – 0,5 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sakızkabağını ve havucu yıkayın. Havucu soyun. Sebzeleri rendeleyin. Pişmiş darıyı rendelenmiş sebzelerle ve yumurtayla karıştırın. Maydonoz ve karabiberle lezzetlendirin. Küçük pankekler haline getirin ve pankekler altın kahverengi olana kadar zeytinyağında kızartın.
Adım 2

0,5 kırmızı biber – 1 domates – 0,25 soğan – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı limon suyu
Biber, domates ve soğanı dilimleyin. Ardından Kikkoman Soy Sauce, zeytinyağı ve limon suyuyla karıştıırn. Pankeklerle birlikte servis edin.
Kavrulmuş sebze çorbası


Adım 1

2 havuç – 0,5 sakızkabağı – 3 domates – 1 kırmızı biber – 0,5 büyük soğan – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz
Sebzeleri küçük parçalar halinde kesin, zeytinyağı ve kıyılmış maydanozla ovalayın, fırın tepsisine koyun ve 200 °C'de 20 dakika kızartın.
Adım 2

1 litre sebze suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 100 gr pişmiş darı
Pişen sebzeleri bir tencereye koyun, sebze suyunu üzerine dökün ve 15 dakika pişirin. El blenderıyla püre haline getirin, Kikkoman Soy Sauce, biber ve maydanozla tatlandırın ve darı ile servis yapın.
Daha fazlasını keşfet