

Pratik öğle yemekleri – Kavanozda miso ramen, kızarmış sebzeli ramen, pok choi salatası
Göz açıp kapayıncaya kadar hazırlanan bir ramen, taptaze bir salata, fıstık soslu sebzeli nefis miso noodle'ları ve miso soslu kavrulmuş fıstıklı pak choi lahanası. Nefis, leziz, anında hazır!
Malzemeler
Salatalık, havuç ve fıstıklı Park choi salatası


Adım 1

100 gr pak choi – 1 havuç – 1 salatalık
Pak Choi’yi doğrayın, havucu rendeleyin, salatalığı dilimleyin.
Adım 2

1 yemek kaşığı limon suyu – 4 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi – 1 tatlı kaşığı şeker – 1 tatlı kaşığı miso ezmesi – 1 diş sarımsak – 0,25 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil – 2 yemek kaşığı yerfıstığı
Limon suyu, Kikkoman Sesame Oil, Kikkoman Soy Sauce, pirinç sirkesi, şeker, miso ezmesi, ezilmiş sarımsak ve zencefili bir kapta karıştırın.
Yerfıstıklarını kuru bir tavada kavurun.
Adım 3

1 taze soğan
Taze soğanı doğrayın. Sebzeleri hazırladığınız sosla karıştırın. Üzerine doğradığınız taze soğanı ve kavurduğunuz fıstıkları serpiştirin.
Püf noktası:
Servis yapmadan 15 dakika önce salatayı sosla karıştırın.
Fıstık soslu sebzeli miso noodle


Adım 1

150 gr hazır ramen noodle – 100 gr pak choi – 1 soğan – 0,5 havuç – 30 gr soyulmuş edameme tohumu – 1 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı
Noodle’ı paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin.
Sebzeleri ince ince doğrayın ve Kikkoman Sesame Oil’de sık sık karıştırarak 2 dakika kızartın.
Adım 2

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı miso ezmesi – 0,25 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı şeker – 60 ml su
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Sebzelerle birlikte bir tavaya alın, pişirdiğiniz noodle’ları da ekleyin ve karıştırın.
Adım 3

1 taze soğan – 2 yemek kaşığı fıstık
Fıstıkları ve taze soğanı ince ince dilimleyin. Noodle’ı kaplara yerleştirin. Üzerine fıstık ve taze soğanları serpiştirin.
Kavanozda ramen


Adım 1

1 tatlı kaşığı miso ezmesi – 1 tatlı kaşığı sebze suyu konsantresi – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı acı sriracha – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,25 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil – 0,25 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
Kavanozların her birine miso ezmesinin yarısını, sebze suyu konsantresini, Kikkoman Sesame Oil’i, sriracha sosunu, Kikkoman Soy Sauce’u, öğütülmüş zencefili ve acı kırmızı toz biberi bölüştürün.
Adım 2

100 gr pak choi – 0,5 havuç – 100 gr tofu – 50 gr soyulmuş edamame tohumu – 100 gr hazır ramen noodle
Pak choi'yi ince ince doğrayın, havucu ince çubuklar halinde ve tofuyu küpler halinde kesin. Doğranmış sebzeleri ve tofuyu kavanozlara yerleştirin. Edamame ve noodles’ı ekleyin.
Malzemelerin üzerine kaynar su dökün, 5 dakika bekleyip karıştırın ve servis yapın.
Püf noktası:
Hazır noodle alırken, pişirilmesi gerekmeyen bir noodle seçtiğinizden emin olun. Sadece 5 dakika kaynar suda bekletin.
Daha fazlasını keşfet