

Kırmızı mercimekli ve sebzeli öğle yemekleri
Mercimek: Kendisi küçük, etkisi büyük!
Baharatlı mercimek yemeğinden közlenmiş kabak kaselere ve biber dolmalarına, karşınızda üç enfes öneri. Her tarif, kırmızı mercimeği ayrı sebzelerle buluşturuyor. Hem lezzetli hem besleyici hem de hazırlaması kolay!
Malzemeler
Domatesli ve mercimekli biber dolması


Adım 1

2 sarı biber – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Biberleri uzunlamasına kesin ve içini temizleyin. Zeytinyağıyla ovun ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
Adım 2

100 gr pişmiş kırmızı mercimek – 2 domates – 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı toz zencefil – 1 tatlı kaşığı toz kimyon
Pişmiş mercimekleri doğranmış domates ve kişnişlerle karıştırın. Kikkoman Soy Sauce, zencefil ve kimyonla lezzetlendirin. Karışımı biberlerin içine yerleştirin ve 190 °C’de 20 dakika pişirin.
Pişmiş kabaklı ve mercimekli kase


Adım 1

100 gr pişmiş kırmızı mercimek – 0,5 Hokkaido kabağı – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 0,5 tatlı kaşığı karabiber – 0,5 tatlı kaşığı toz zencefil – 0,5 tatlı kaşığı toz kimyon
Mercimekleri bir saklama kabına yerleştirin. Kabağı dilimleyin. Zeytinyağı, karabiber, zencefil ve kimyonla ovalayın. 200 °C’de 25 dakika pişirin.
Adım 2

0,5 sarı biber – 2 domates – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal – 1 yemek kaşığı chopped fresh coriander
Biberi ve domatesi dilimleyin. Sos malzemelerini karıştırın. Mercimeği üzerinde sebzeler ve közlenmiş kabakla, sosla birlikte servis edin.
Mercimek çorbası


Adım 1

0,5 Hokkaido kabağı – 0,5 sarı biber – 2 domates – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 50 gr kırmızı mercimek – 200 ml hindistancevizi sütü – 0,5 tatlı kaşığı karabiber – 0,5 tatlı kaşığı toz zencefil – 0,5 tatlı kaşığı toz kimyon
Sebzeleri küp küp doğrayıp zeytinyağında kızartın. Hindistan cevizi sütünü, mercimeği ve baharatları ekleyin. 20 dakika yavaş yavaş pişirin.
Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 demet taze kişniş
Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce ile lezzetlendirin ve taze kişnişle servis edin.
Daha fazlasını keşfet















