Suşi Pilavı

1 2 oy
toplam süre 50 dak.
20 dak. hazırlık süresi
10 dak. dinlenme süresi
20 dak. pişme süresi

Suşi türlerinin hazırlanması için uygun suşi pirinci gerekir (örneğin Yume Nishiki Super Premium Short Grain Rice). Bu pirinci, özel marketlerde veya Asya ürünleri satan mağazalarda bulabilirsiniz.

Suşi pirinci, kısa ve yuvarlak taneli pirinç çeşididir. Diğer pirinç çeşitleri, pirinç taneleri yapışmadığı için pek uygun sayılmazlar.

Malzemeler

4 porsiyon
150 gr
yuvarlak taneli pirinç
230 ml
su

Pilav marine sosu için:

Hazırlanış

Adım 1

Bir parça suşi (nigiri) yaklaşık 20 g haşlanmış pirinç ve üst malzemeden oluşur.  Eğer suşi, ana yemek olarak sunulacaksa iki kişi için yaklaşık 18 adet suşi hesaplanmalıdır, bu da aşağı yukarı 350 g haşlanmış pirince tekabül eder.

Adım 2

Önce 150 g çiğ pirinç tencereye alınır, üstünü kaplayacak şekilde soğuk su ilave edilir ve elle karıştırılarak yıkanır. Bu işlem, su hemen hemen berraklaşana kadar tekrar edilir. Daha sonra su tamamen süzülür.

Adım 3

Pişirmek için gerekli miktarda su ilave edilir. Pirinç yaklaşık 20 dakika soğuk suda bekletilir. Pirinç taneleri hafiften şiştiği için pişerken patlamazlar.

Adım 4

Pirinç, tencere kapağının altından buhar çıkana kadar bir taşım kaynatılır. Daha sonra suyunu iyice çekene kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Mühim olan pişirme sürecinde kapağın mümkün olduğunca az açılması.   Pirinç piştikten sonra tencere ocaktan alınır ve kapağı kapalı olarak 10 dakika daha dinlendirilir. 

Adım 5

350 g pilav için 3 yemek kaşığı Suşi Pilavı için Çeşnili Sirke, doğrudan pilava ilave edilerek karıştırılır. Alternatif tarif: 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya Aceto Balsamico Bianco sirkesine 15 g şeker ve 2 g tuz ilave edilir, şeker ve tuz sirkenin içinde eriyene kadar ısıtılıp soğutulduktan sonra pilava ilave edilerek karıştırılır. Nefis suşi pilavınız kullanıma hazırdır!

Bilginize; Sushi sirkesi bazı Asya ürünleri satan marketlerde mevcuttur. Normal marketlerde satılmamaktadır.

Recept-ID: 467

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Bir parça suşi (nigiri) yaklaşık 20 g haşlanmış pirinç ve üst malzemeden oluşur.  Eğer suşi, ana yemek olarak sunulacaksa iki kişi için yaklaşık 18 adet suşi hesaplanmalıdır, bu da aşağı yukarı 350 g haşlanmış pirince tekabül eder.

Önce 150 g çiğ pirinç tencereye alınır, üstünü kaplayacak şekilde soğuk su ilave edilir ve elle karıştırılarak yıkanır. Bu işlem, su hemen hemen berraklaşana kadar tekrar edilir. Daha sonra su tamamen süzülür.

Pişirmek için gerekli miktarda su ilave edilir. Pirinç yaklaşık 20 dakika soğuk suda bekletilir. Pirinç taneleri hafiften şiştiği için pişerken patlamazlar.

Pirinç, tencere kapağının altından buhar çıkana kadar bir taşım kaynatılır. Daha sonra suyunu iyice çekene kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Mühim olan pişirme sürecinde kapağın mümkün olduğunca az açılması.   Pirinç piştikten sonra tencere ocaktan alınır ve kapağı kapalı olarak 10 dakika daha dinlendirilir. 

350 g pilav için 3 yemek kaşığı Suşi Pilavı için Çeşnili Sirke, doğrudan pilava ilave edilerek karıştırılır. Alternatif tarif: 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya Aceto Balsamico Bianco sirkesine 15 g şeker ve 2 g tuz ilave edilir, şeker ve tuz sirkenin içinde eriyene kadar ısıtılıp soğutulduktan sonra pilava ilave edilerek karıştırılır. Nefis suşi pilavınız kullanıma hazırdır!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.