Marine Edilmiş Yumurta ve Jambonlu Ramen
Bu kolay tarifle akşam yemeği için evde leziz, domuz etli ve erişteli geleneksel Japon rameni yapın.
Malzemeler
Ramen konsantresi için (yakl. 6 porsiyon):
Marine edilmiş yumurtalar için:
Ramen çorbası için:
Hazırlanış
Adım 1
Ramen konsantresi için soya sosu, kuru domates ve mantar karıştırılıp bir gece bekletilir.
Adım 2
Sarımsak soyulur ve ince doğranır. Pırasa yıkanır ve ince halkalar halinde doğranır.
Adım 3
Zencefil soyulur ve dilimlenir, sarımsak, pırasa, hazır et suyu, şeker, biber ve soya sosu karışımı (1) ile birlikte kaynatılır.
Adım 4
Ramen konsantresi ocaktan alınır, soğumaya bırakılır ve ince bir süzgeçten geçirilir.
Adım 5
Marine edilmiş yumurtalar için, yumurtalar isteğe göre pişirilir ve soyulur. Tavuk suyu, soya sosu ve şeker kaynatılır, yumurtalar ile birlikte dondurucu poşetine alınır, havası çıkartılır ve 1-2 saat marine edilir.
Adım 6
Ramen çorbası için makarna paket talimatlarına göre pişirilir. Dört Donburi kasesine 3½-4 yemek kaşığı ramen konsantresi koyulur ve her birinin üzerine 350 ml sıcak et suyu dökülür. Makarna iyice süzülür ve çorbaya eklenir.
Adım 7
Taze soğan ince halkalara doğranır ve yıkanır. Yumurtalar ikiye bölünür. Jambon, marine edilmiş yumurta ve kızarmış soğan ile çorbaya eklenir ve taze soğan ve nori yapraklarıyla süslenir. İsteğe göre toz biber serpiştirilir ve servis yapılır.
Alternatif olarak, Kikkoman Tamari glutensiz soya sosu veya Kikkoman organik soya sosu kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 128
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet