

Patatesli ve bezelyeli samosalar
Karşınızda, ev yapımı sokak lezzetlerinin en iyisi. Bu çıtır hamur bohçaları, Kikkoman Soy Sauce ve acı biber ile tatlandırılmış baharatlı patates ve bezelye karışımıyla dolduruldu. Atıştırmalık olarak veya herhangi bir durumda çıtır bir başlangıç olarak ideal.
Malzemeler
Üzerine serpmek için:
Hazırlanış
Adım 1

100 gr unlu patates – 1 küçük havuç – 1 küçük soğan – 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı limon suyu
Patatesleri ve havucu soyun, yıkayın, soğanla birlikte ince küpler halinde doğrayın ve ısıtılmış yağda kızartın. Kikkoman Soy Sauce, yaklaşık 3 yemek kaşığı su ve limon suyu ile sotelenmiş sebzeleri ıslatın. Düzenli olarak karıştırarak kapaksız bir şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
Adım 2

70 gr donmuş bezelye – Birkaç kişniş yaprağı (veya düz yapraklı maydanoz) – 2 tutam tutam acı biber pul biberi (veya ½ çay kaşığı Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi) – 2 tutam toz kişniş – 2 tutam toz kimyon – 2 tutam toz zerdeçal
Bezelyeleri ekleyin ve sıvı buharlaşana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Kişniş yapraklarını ince ince doğrayın, karıştırın ve iç harcı baharatlarla tatlandırın.
Adım 3

275 gr milföy hamuru, soğutulmuş (Alternatif olarak: Soğutulmuş kiş veya tart hamuru) – 1 yumurta sarısı – 1 yemek kaşığı susam – 1 yemek kaşığı pul biber
Fırını 200 ˚C'ye ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın. Milföy hamurunu açın, eşit büyüklükte 15 kare kesin (Hamurun türüne göre değişir) ve her karenin ortasına yaklaşık 1 küçük çay kaşığı iç harç koyun. Her birini küçük bir üçgen şeklinde katlayın. Alternatif: Yaklaşık 12 cm çapında 4 daire kesin ve ikiye bölün. Kalan hamuru 2 daire daha olacak şekilde katlayın ve onları da ikiye bölün. Yarım hamurlara koni şeklinde verin, yaklaşık 1 küçük çay kaşığı iç harçla doldurun ve üst kenarını iyice kapatın. Samosa’ları fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çırpın ve samosa’ların üzerine sürün. Susam ve pul biber serpin ve önceden ısıtılmış fırında altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Samosa’lar sıcak veya soğuk harika lezzet verir.
Püf noktası:
İç harcını küçük karidesler, ton balığı veya kırmızı biber ile zenginleştirebilirsiniz.
Kikkoman Soy Sauce ile veya baharatlı bir lezzet için Kikkoman Kimchi Chili Sauce ile servis yapın.
Samosa’ları derin yağda kızartmak onları ekstra çıtır yapar.
Kendi samosa hamurunuzu yapmak için: 85 ml su (aldığı kadar), 135 gr un, 40 ml yağ ve bir tutam tuzu pürüzsüz bir hamur oluşturmak için yoğurun, top şekline getirin, streç filmle sarın ve yaklaşık 30 dakika soğutun. Mümkün olduğunca ince açın (yaklaşık 1 mm), istediğiniz şekilde kesin ve yukarıdaki tarifte anlatıldığı gibi devam edin. Doldurulmuş samosa’ları derin yağda kızartın.
Recept-ID: 1502
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet