Patatesli ve bezelyeli samosalar
Patatesli ve bezelyeli samosalar

Patatesli ve bezelyeli samosalar

5 1 oy
toplam süre 50 dak.
15 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Karşınızda, ev yapımı sokak lezzetlerinin en iyisi. Bu çıtır hamur bohçaları, Kikkoman Soy Sauce ve acı biber ile tatlandırılmış baharatlı patates ve bezelye karışımıyla dolduruldu.  Atıştırmalık olarak veya herhangi bir durumda çıtır bir başlangıç olarak ideal.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
unlu patates
1 
küçük havuç
1 
küçük soğan
1 tatlı kaşığı
bitkisel yağ
1 tatlı kaşığı
limon suyu
70 gr
donmuş bezelye
Birkaç kişniş yaprağı (veya düz yapraklı maydanoz)
2 tutam
tutam acı biber pul biberi (veya ½ çay kaşığı Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi)
2 tutam
toz kişniş
2 tutam
toz kimyon
2 tutam
toz zerdeçal
275 gr
milföy hamuru, soğutulmuş (Alternatif olarak: Soğutulmuş kiş veya tart hamuru)
1 
yumurta sarısı

Üzerine serpmek için:

1 yemek kaşığı
susam
1 yemek kaşığı
pul biber
Besin değerleri (porsiyon başı):2.830 kJ / 680 kcal
40,5 grYağ
14,5 grProtein
61 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr unlu patates – 1  küçük havuç – 1  küçük soğan – 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı limon suyu

Patatesleri ve havucu soyun, yıkayın, soğanla birlikte ince küpler halinde doğrayın ve ısıtılmış yağda kızartın. Kikkoman Soy Sauce, yaklaşık 3 yemek kaşığı su ve limon suyu ile sotelenmiş sebzeleri ıslatın. Düzenli olarak karıştırarak kapaksız bir şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.

Adım 2

70 gr donmuş bezelye – Birkaç kişniş yaprağı (veya düz yapraklı maydanoz) – 2 tutam tutam acı biber pul biberi (veya ½ çay kaşığı Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi) – 2 tutam toz kişniş – 2 tutam toz kimyon – 2 tutam toz zerdeçal

Bezelyeleri ekleyin ve sıvı buharlaşana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Kişniş yapraklarını ince ince doğrayın, karıştırın ve iç harcı baharatlarla tatlandırın.

Adım 3

275 gr milföy hamuru, soğutulmuş (Alternatif olarak: Soğutulmuş kiş veya tart hamuru) – 1  yumurta sarısı – 1 yemek kaşığı susam – 1 yemek kaşığı pul biber

Fırını 200 ˚C'ye ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın. Milföy hamurunu açın, eşit büyüklükte 15 kare kesin (Hamurun türüne göre değişir) ve her karenin ortasına yaklaşık 1 küçük çay kaşığı iç harç koyun. Her birini küçük bir üçgen şeklinde katlayın. Alternatif: Yaklaşık 12 cm çapında 4 daire kesin ve ikiye bölün. Kalan hamuru 2 daire daha olacak şekilde katlayın ve onları da ikiye bölün. Yarım hamurlara koni şeklinde verin, yaklaşık 1 küçük çay kaşığı iç harçla doldurun ve üst kenarını iyice kapatın. Samosa’ları fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çırpın ve samosa’ların üzerine sürün. Susam ve pul biber serpin ve önceden ısıtılmış fırında altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Samosa’lar sıcak veya soğuk harika lezzet verir.

Püf noktası:

İç harcını küçük karidesler, ton balığı veya kırmızı biber ile zenginleştirebilirsiniz.

Kikkoman Soy Sauce ile veya baharatlı bir lezzet için Kikkoman Kimchi Chili Sauce ile servis yapın.

Samosa’ları derin yağda kızartmak onları ekstra çıtır yapar.

Kendi samosa hamurunuzu yapmak için: 85 ml su (aldığı kadar), 135 gr un, 40 ml yağ ve bir tutam tuzu pürüzsüz bir hamur oluşturmak için yoğurun, top şekline getirin, streç filmle sarın ve yaklaşık 30 dakika soğutun. Mümkün olduğunca ince açın (yaklaşık 1 mm), istediğiniz şekilde kesin ve yukarıdaki tarifte anlatıldığı gibi devam edin. Doldurulmuş samosa’ları derin yağda kızartın.

Recept-ID: 1502

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr unlu patates – 1 küçük havuç – 1 küçük soğan – 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı limon suyu

Patatesleri ve havucu soyun, yıkayın, soğanla birlikte ince küpler halinde doğrayın ve ısıtılmış yağda kızartın. Kikkoman Soy Sauce, yaklaşık 3 yemek kaşığı su ve limon suyu ile sotelenmiş sebzeleri ıslatın. Düzenli olarak karıştırarak kapaksız bir şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.

70 gr donmuş bezelye – Birkaç kişniş yaprağı (veya düz yapraklı maydanoz) – 2 tutam tutam acı biber pul biberi (veya ½ çay kaşığı Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi) – 2 tutam toz kişniş – 2 tutam toz kimyon – 2 tutam toz zerdeçal

Bezelyeleri ekleyin ve sıvı buharlaşana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Kişniş yapraklarını ince ince doğrayın, karıştırın ve iç harcı baharatlarla tatlandırın.

275 gr milföy hamuru, soğutulmuş (Alternatif olarak: Soğutulmuş kiş veya tart hamuru) – 1 yumurta sarısı – 1 yemek kaşığı susam – 1 yemek kaşığı pul biber

Fırını 200 ˚C'ye ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın. Milföy hamurunu açın, eşit büyüklükte 15 kare kesin (Hamurun türüne göre değişir) ve her karenin ortasına yaklaşık 1 küçük çay kaşığı iç harç koyun. Her birini küçük bir üçgen şeklinde katlayın. Alternatif: Yaklaşık 12 cm çapında 4 daire kesin ve ikiye bölün. Kalan hamuru 2 daire daha olacak şekilde katlayın ve onları da ikiye bölün. Yarım hamurlara koni şeklinde verin, yaklaşık 1 küçük çay kaşığı iç harçla doldurun ve üst kenarını iyice kapatın. Samosa’ları fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çırpın ve samosa’ların üzerine sürün. Susam ve pul biber serpin ve önceden ısıtılmış fırında altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Samosa’lar sıcak veya soğuk harika lezzet verir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.