Kaju fıstıklı, çikolatalı yumuşak kurabiyeler
Kaju fıstıklı, çikolatalı yumuşak kurabiyeler

Kaju fıstıklı, çikolatalı yumuşak kurabiyeler

4,8 4 oy
toplam süre 30 dak.
20 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Leziz çikolata parçaları ve çıtır kaju fıstıklarıyla dolu yumuşak kurabiyeler, Kikkoman Soy Sauce'un zengin umami dokunuşuyla tamamlanıyor. Karşı konulamaz tatlı-tuzlu bir lezzet!

Malzemeler

30 porsiyon
280 gr
sade un
2 tatlı kaşığı
mısır nişastası
 ½ tatlı kaşığı
sodyum bikarbonat
170 gr
yumuşak tereyağı
200 gr
esmer şeker
100 gr
şeker
2 tatlı kaşığı
vanilya ezmesi
1 
yumurta
150 gr
çikolata parçaları veya çikolata damlaları
50 gr
doğranmış kaju fıstıkları
Besin değerleri (porsiyon başı):630 kJ / 152 kcal
7 grYağ
2 grProtein
19,8 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

280 gr sade un – 2 tatlı kaşığı mısır nişastası –  ½ tatlı kaşığı sodyum bikarbonat – 170 gr yumuşak tereyağı – 200 gr esmer şeker – 100 gr şeker – 2 tatlı kaşığı vanilya ezmesi – 4 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  yumurta

Fırını 180°C'ye ısıtın ve 2 fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Unu, mısır nişastasını ve kabartma sodasını karıştırın. Tereyağı ve her iki şekeri 2-3 dakika çırpın. Vanilya ezmesini, Kikkoman Soy Sauce'u ve yumurtayı ekleyip karıştırın.

Adım 2

100 gr çikolata parçaları veya çikolata damlaları – 50 gr doğranmış kaju fıstıkları

Un karışımını hızlıca ekleyin. Çikolata parçalarını ve kaju fıstıklarını ekleyin. Dondurma kaşığı veya 2 kaşık kullanarak kurabiyeler oluşturun ve hazırlanmış tepsilere aralarında bol boşluk bırakarak yerleştirin. Yaklaşık 10 dakika pişirin.

Adım 3

50 gr çikolata parçaları veya çikolata damlaları

Fırından çıkar çıkmaz, sıcak kurabiyelere ekstra çikolata parçalarını nazikçe bastırın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Püf noktası:

Kurabiyelerinizi üç çeşit çikolatayla zenginleştirin: Beyaz, sütlü ve bitter çikolata.

XXL kurabiyeler için, daha büyük miktarda hamur porsiyonlayın ve pişirirken aralarında bol boşluk bırakın.

Recept-ID: 1493

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

280 gr sade un – 2 tatlı kaşığı mısır nişastası – ½ tatlı kaşığı sodyum bikarbonat – 170 gr yumuşak tereyağı – 200 gr esmer şeker – 100 gr şeker – 2 tatlı kaşığı vanilya ezmesi – 4 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yumurta

Fırını 180°C'ye ısıtın ve 2 fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Unu, mısır nişastasını ve kabartma sodasını karıştırın. Tereyağı ve her iki şekeri 2-3 dakika çırpın. Vanilya ezmesini, Kikkoman Soy Sauce'u ve yumurtayı ekleyip karıştırın.

100 gr çikolata parçaları veya çikolata damlaları – 50 gr doğranmış kaju fıstıkları

Un karışımını hızlıca ekleyin. Çikolata parçalarını ve kaju fıstıklarını ekleyin. Dondurma kaşığı veya 2 kaşık kullanarak kurabiyeler oluşturun ve hazırlanmış tepsilere aralarında bol boşluk bırakarak yerleştirin. Yaklaşık 10 dakika pişirin.

50 gr çikolata parçaları veya çikolata damlaları

Fırından çıkar çıkmaz, sıcak kurabiyelere ekstra çikolata parçalarını nazikçe bastırın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.