

Kaju fıstıklı, çikolatalı yumuşak kurabiyeler
Leziz çikolata parçaları ve çıtır kaju fıstıklarıyla dolu yumuşak kurabiyeler, Kikkoman Soy Sauce'un zengin umami dokunuşuyla tamamlanıyor. Karşı konulamaz tatlı-tuzlu bir lezzet!
Hazırlanış
Adım 1

280 gr sade un – 2 tatlı kaşığı mısır nişastası – ½ tatlı kaşığı sodyum bikarbonat – 170 gr yumuşak tereyağı – 200 gr esmer şeker – 100 gr şeker – 2 tatlı kaşığı vanilya ezmesi – 4 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yumurta
Fırını 180°C'ye ısıtın ve 2 fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Unu, mısır nişastasını ve kabartma sodasını karıştırın. Tereyağı ve her iki şekeri 2-3 dakika çırpın. Vanilya ezmesini, Kikkoman Soy Sauce'u ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
Adım 2

100 gr çikolata parçaları veya çikolata damlaları – 50 gr doğranmış kaju fıstıkları
Un karışımını hızlıca ekleyin. Çikolata parçalarını ve kaju fıstıklarını ekleyin. Dondurma kaşığı veya 2 kaşık kullanarak kurabiyeler oluşturun ve hazırlanmış tepsilere aralarında bol boşluk bırakarak yerleştirin. Yaklaşık 10 dakika pişirin.
Adım 3

50 gr çikolata parçaları veya çikolata damlaları
Fırından çıkar çıkmaz, sıcak kurabiyelere ekstra çikolata parçalarını nazikçe bastırın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
Püf noktası:
Kurabiyelerinizi üç çeşit çikolatayla zenginleştirin: Beyaz, sütlü ve bitter çikolata.
XXL kurabiyeler için, daha büyük miktarda hamur porsiyonlayın ve pişirirken aralarında bol boşluk bırakın.
Recept-ID: 1493
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet