Vanilya Dondurmalı ve Çikolata veya Karamel Soslu Çıtır Muz
Vanilya Dondurmalı ve Çikolata veya Karamel Soslu Çıtır Muz

Vanilya Dondurmalı ve Çikolata veya Karamel Soslu Çıtır Muz

4,6 8 oy
toplam süre 30 dak.
5 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
4 
muz
9 yemek kaşığı
un
 ¼ tatlı kaşığı
tarçın, öğütülmüş
2 
yumurta
Kızartma için sıvı yağ
Garnitür için nane yaprakları

Çikolata sosu için

100 gr
bitter veya sütlü çikolata
125 gr
krema

Veya karamel sosu için

100 gr
şeker
40 gr
tereyağı
60 gr
krema

Ayrıca

4 
top vanilyalı dondurma
Besin değerleri (porsiyon başı):2.807 kJ / 669 kcal
38,6 grYağ
63,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Muzlar soyulur, önce uzunlamasına sonra enlemesine ikiye bölünür. Un ve tarçın karıştırılıp derin bir tabağa alınır. Yumurtalar, derin bir tabakta çırpılır ve panko ekmek kırıntısı da ayrı bir derin bir tabağa konur.

Adım 2

Muzlar, önce un ve tarçın karışımına, ardından çırpılmış yumurtaya ve ardından panko ekmek kırıntısına bulanır.

Adım 3

Yağ ısıtılır, muz parçaları altın rengi alana kadar kızartılır ve kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakılır. Nane yıkanıp kurulanır.

Adım 4

Çikolata sosu için çikolata parçalara ayrılır ve sıcak su banyosunda eritilir. Krema ve soya sosu eklenip birlikte ısıtılır. Veya: Karamel sosu için, şeker bir tencerede ısıtılıp eritilir ve rengi eşit şekilde açık kahverengiye dönene kadar düzenli olarak karıştırılır. Tereyağı eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Krema ve soya sosu eklenir ve sos tamamen pürüzsüz olana kadar iyice karıştırılır.

Adım 5

Kızarmış muz, çikolata  veya karamel sosu  ve dondurma ile tabaklara yerleştirilir, nane ve isteğe göre böğürtlen gibi taze orman meyveleriyle süslenip servis yapılır.

Recept-ID: 846

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Muzlar soyulur, önce uzunlamasına sonra enlemesine ikiye bölünür. Un ve tarçın karıştırılıp derin bir tabağa alınır. Yumurtalar, derin bir tabakta çırpılır ve panko ekmek kırıntısı da ayrı bir derin bir tabağa konur.

Muzlar, önce un ve tarçın karışımına, ardından çırpılmış yumurtaya ve ardından panko ekmek kırıntısına bulanır.

Yağ ısıtılır, muz parçaları altın rengi alana kadar kızartılır ve kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakılır. Nane yıkanıp kurulanır.

Çikolata sosu için çikolata parçalara ayrılır ve sıcak su banyosunda eritilir. Krema ve soya sosu eklenip birlikte ısıtılır. Veya: Karamel sosu için, şeker bir tencerede ısıtılıp eritilir ve rengi eşit şekilde açık kahverengiye dönene kadar düzenli olarak karıştırılır. Tereyağı eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Krema ve soya sosu eklenir ve sos tamamen pürüzsüz olana kadar iyice karıştırılır.

Kızarmış muz, çikolata  veya karamel sosu  ve dondurma ile tabaklara yerleştirilir, nane ve isteğe göre böğürtlen gibi taze orman meyveleriyle süslenip servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.