

Vanilya Dondurmalı ve Çikolata veya Karamel Soslu Çıtır Muz
Malzemeler
Çikolata sosu için
Veya karamel sosu için
Ayrıca
Hazırlanış
Adım 1
Muzlar soyulur, önce uzunlamasına sonra enlemesine ikiye bölünür. Un ve tarçın karıştırılıp derin bir tabağa alınır. Yumurtalar, derin bir tabakta çırpılır ve panko ekmek kırıntısı da ayrı bir derin bir tabağa konur.
Adım 2
Muzlar, önce un ve tarçın karışımına, ardından çırpılmış yumurtaya ve ardından panko ekmek kırıntısına bulanır.
Adım 3
Yağ ısıtılır, muz parçaları altın rengi alana kadar kızartılır ve kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakılır. Nane yıkanıp kurulanır.
Adım 4
Çikolata sosu için çikolata parçalara ayrılır ve sıcak su banyosunda eritilir. Krema ve soya sosu eklenip birlikte ısıtılır. Veya: Karamel sosu için, şeker bir tencerede ısıtılıp eritilir ve rengi eşit şekilde açık kahverengiye dönene kadar düzenli olarak karıştırılır. Tereyağı eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Krema ve soya sosu eklenir ve sos tamamen pürüzsüz olana kadar iyice karıştırılır.
Adım 5
Kızarmış muz, çikolata veya karamel sosu ve dondurma ile tabaklara yerleştirilir, nane ve isteğe göre böğürtlen gibi taze orman meyveleriyle süslenip servis yapılır.
Recept-ID: 846
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet