Tavuklu ve kuşkonmazlı “summer roll”
Tavuklu ve kuşkonmazlı “summer roll”

Tavuklu ve kuşkonmazlı “summer roll”

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Kimchi sosuyla marine edilmiş ızgara tavuk, çıtır kuşkonmaz ve taze soğanla buluşuyor. Ardından, pirinç yufkasına sarılıp kremalı ve baharatlı bir dip sos eşliğinde sunuluyor. Hafif, doyurucu ve paylaşmak için ideal bir seçenek.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
tavuk göğsü
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
1 tatlı kaşığı
tereyağı
1 
arpacık soğan
4 
yumurta
1 tutam
karabiber
2 yemek kaşığı
doğranmış taze soğan
8 
adet yeşil kuşkonmaz
8 
adet pirinç yufkası
20 gr
roka
2 yemek kaşığı
krema
1 tatlı kaşığı
limon suyu
Besin değerleri (porsiyon başı):1.549 kJ / 370 kcal
20 grYağ
28 grProtein
15 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

200 gr tavuk göğsü – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı bitkisel yağ

Tavuk göğsünü ince şeritler halinde kesin. Kikkoman Kimchi Chili Sauce, bitkisel yağ ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. 15 dakika dinlendirin. Ardından altın kahverengi rengini alana kadar kızartın. Soğuması için bir kenara alın.

Adım 2

1 tatlı kaşığı tereyağı – 1  arpacık soğan – 4  yumurta – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam karabiber – 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

Tereyağı bir tavada eritin. Soğanı doğrayın. Bir kapta yumurtaları çırpın. Kikkoman Soy Sauce ve karabiberle baharatlandırın. Soğanı tavaya ekleyip bir dakika kadar kızartın. Yumurtaları ekleyin ve kurumasına izin vermeden, hafifçe karışana kadar kızartın. Üzerine taze soğan serpiştirin ve soğuması için bir kenara alın.

Adım 3

8  adet yeşil kuşkonmaz – 8  adet pirinç yufkası – 20 gr roka

Kuşkonmazı temizleyin ve sert olan uç kısımlarını koparın. Tuzlu suda 2 dakika boyunca suda haşlayıp soğuk suya alın (blanch edin). Pirinç yufkalarını ılık suda bekletin, ardından her birini nazikçe kurulayın. Üzerlerine roka, yumurta, kuşkonmaz ve tavuğu yerleştirin ve sıkıca sarın.

Adım 4

2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu2 yemek kaşığı krema – 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kikkoman Kimchi Chili Sauce, krema ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir kapta karıştırın. Summer roll’ları kremamsı sosla servis edin.

Püf noktası:

Summer roll’ları soğuk olarak ya da Kikkoman Sesame Oil’le tavada hafifçe kızartarak da servis edebilirsiniz.

Recept-ID: 1527

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

200 gr tavuk göğsü – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı bitkisel yağ

Tavuk göğsünü ince şeritler halinde kesin. Kikkoman Kimchi Chili Sauce, bitkisel yağ ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. 15 dakika dinlendirin. Ardından altın kahverengi rengini alana kadar kızartın. Soğuması için bir kenara alın.

1 tatlı kaşığı tereyağı – 1 arpacık soğan – 4 yumurta – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam karabiber – 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

Tereyağı bir tavada eritin. Soğanı doğrayın. Bir kapta yumurtaları çırpın. Kikkoman Soy Sauce ve karabiberle baharatlandırın. Soğanı tavaya ekleyip bir dakika kadar kızartın. Yumurtaları ekleyin ve kurumasına izin vermeden, hafifçe karışana kadar kızartın. Üzerine taze soğan serpiştirin ve soğuması için bir kenara alın.

8 adet yeşil kuşkonmaz – 8 adet pirinç yufkası – 20 gr roka

Kuşkonmazı temizleyin ve sert olan uç kısımlarını koparın. Tuzlu suda 2 dakika boyunca suda haşlayıp soğuk suya alın (blanch edin). Pirinç yufkalarını ılık suda bekletin, ardından her birini nazikçe kurulayın. Üzerlerine roka, yumurta, kuşkonmaz ve tavuğu yerleştirin ve sıkıca sarın.

2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu2 yemek kaşığı krema – 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kikkoman Kimchi Chili Sauce, krema ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir kapta karıştırın. Summer roll’ları kremamsı sosla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.