

Fırınlanmış somonlu, mangolu ve pirinçli “summer roll”
Dolu dolu ve taptaze olan bu çıtır yaz ruloları; somon, mango ve salatalıkla doldurulup pirinç yufkasına sarılıyor. Biri kremalı, diğeri susamlı iki sos eşliğinde sunuluyor. Kikkoman soslarıyla zenginleştirilmiş, enfes bir lezzet.
Malzemeler
Summer roll malzemeleri:
Soslar:
Hazırlanış
Adım 1

50 gr basmati pirinci – 150 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos – 1 yemek kaşığı susam
Pirinci pişene kadar kaynatın, ardından bir kenara alın. Somonu küp küp doğrayın. Ardından Kikkoman Poke Sauce ve susamla karıştırın. Air fryer’da pişiriyorsanız 200°C’de 10 dakika boyunca, fırın tercih edecekseniz 15 dakika pişirin.
Adım 2

6 adet pirinç yufkası – ½ uzun salatalık – 1 mango
Salatalığı ve mangoyu şeritler halinde kesin. Her bir pirinç yufkasını yumuşayana kadar suda bekletin.
Adım 3

1 yemek kaşığı siyah susam
Her bir yufkaya bir porsiyon pirinç, somon, salatalık ve mango yerleştirin. Üzerine susam serpiştirin. Sıkıca sarın.
Adım 4

150 gr krema – 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos – 1 tatlı kaşığı limon suyu
İlk sosu hazırlamak için kremayı, Kikkoman Poke Sauce’u ve limon suyunu karıştırın.
Adım 5

2 yemek kaşığı Kikkoman Susam Sosu – 1 yemek kaşığı su – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber
İkinci sosu hazırlamak için Kikkoman Sesame Sauce, suyu ve karabiberi karıştırın. Summer roll’ları kremalı ve susamlı soslarla servis edin.
Recept-ID: 1528
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet