Fırınlanmış somonlu, mangolu ve pirinçli “summer roll”
Fırınlanmış somonlu, mangolu ve pirinçli “summer roll”

Fırınlanmış somonlu, mangolu ve pirinçli “summer roll”

5 1 oy
toplam süre 40 dak.
10 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi
15 dak. soğuma süresi

Dolu dolu ve taptaze olan bu çıtır yaz ruloları; somon, mango ve salatalıkla doldurulup pirinç yufkasına sarılıyor. Biri kremalı, diğeri susamlı iki sos eşliğinde sunuluyor. Kikkoman soslarıyla zenginleştirilmiş, enfes bir lezzet.

Malzemeler

2 porsiyon

Summer roll malzemeleri:

50 gr
basmati pirinci
150 gr
somon fileto
2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
susam
6 
adet pirinç yufkası
 ½ 
uzun salatalık
1 
mango
1 yemek kaşığı
siyah susam

Soslar:

150 gr
krema
2 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
limon suyu
2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
su
 ½ tatlı kaşığı
öğütülmüş karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı):2.134 kJ / 510 kcal
32 grYağ
17 grProtein
34 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

50 gr basmati pirinci – 150 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos1 yemek kaşığı susam

Pirinci pişene kadar kaynatın, ardından bir kenara alın. Somonu küp küp doğrayın. Ardından Kikkoman Poke Sauce ve susamla karıştırın. Air fryer’da pişiriyorsanız 200°C’de 10 dakika boyunca, fırın tercih edecekseniz 15 dakika pişirin.

Adım 2

6  adet pirinç yufkası –  ½  uzun salatalık – 1  mango

Salatalığı ve mangoyu şeritler halinde kesin. Her bir pirinç yufkasını yumuşayana kadar suda bekletin.

Adım 3

1 yemek kaşığı siyah susam

Her bir yufkaya bir porsiyon pirinç, somon, salatalık ve mango yerleştirin. Üzerine susam serpiştirin. Sıkıca sarın.

Adım 4

150 gr krema – 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos1 tatlı kaşığı limon suyu

İlk sosu hazırlamak için kremayı, Kikkoman Poke Sauce’u ve limon suyunu karıştırın.

Adım 5

2 yemek kaşığı Kikkoman Susam Sosu1 yemek kaşığı su –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber

İkinci sosu hazırlamak için Kikkoman Sesame Sauce, suyu ve karabiberi karıştırın. Summer roll’ları kremalı ve susamlı soslarla servis edin.

Recept-ID: 1528

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

50 gr basmati pirinci – 150 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos1 yemek kaşığı susam

Pirinci pişene kadar kaynatın, ardından bir kenara alın. Somonu küp küp doğrayın. Ardından Kikkoman Poke Sauce ve susamla karıştırın. Air fryer’da pişiriyorsanız 200°C’de 10 dakika boyunca, fırın tercih edecekseniz 15 dakika pişirin.

6 adet pirinç yufkası – ½ uzun salatalık – 1 mango

Salatalığı ve mangoyu şeritler halinde kesin. Her bir pirinç yufkasını yumuşayana kadar suda bekletin.

1 yemek kaşığı siyah susam

Her bir yufkaya bir porsiyon pirinç, somon, salatalık ve mango yerleştirin. Üzerine susam serpiştirin. Sıkıca sarın.

150 gr krema – 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos1 tatlı kaşığı limon suyu

İlk sosu hazırlamak için kremayı, Kikkoman Poke Sauce’u ve limon suyunu karıştırın.

2 yemek kaşığı Kikkoman Susam Sosu1 yemek kaşığı su – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber

İkinci sosu hazırlamak için Kikkoman Sesame Sauce, suyu ve karabiberi karıştırın. Summer roll’ları kremalı ve susamlı soslarla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.