Çıtır tofu “summer roll”
Çıtır tofu “summer roll”

Çıtır tofu “summer roll”

4,7 22 oy
toplam süre 40 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi
10 dak. marine süresi

Çıtır çıtır sebzeler, marul ve soya-susam marineli tofu ile doldurulmuş altın renkli summer roll’lar… Pirinç yufkasına sarılıyor, ekstra çıtırlık için fırınlanıyor. Narenciye ve zencefil aromalı sos eşliğinde sunulduğunda, lezzet boyut atlıyor. Hafif, doyurucu ve umami lezzetle dolu.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
tofu
 ¼ tatlı kaşığı
öğütülmüş karabiber
1 ½ tatlı kaşığı
rendelenmiş zencefil
1 
diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
1 
havuç
1 
salatalık
4 
adet gevrek (iceberg)marul yaprağı
7 
adet pirinç yufkası

alternatif olarak:

2 yemek kaşığı
bal (veya akçaağaç şurubu)
1 
adet kırmızı acı biber (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı
doğranmış taze soğan
Besin değerleri (porsiyon başı):1.758 kJ / 420 kcal
26 grYağ
15 grProtein
30 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

200 gr tofu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber –  ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 1  diş ezilmiş sarımsak

Tofuyu küp küp doğyayın. Bir kaba alın. Ardından Kikkoman Toasted Sesame Oil, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, karabiber, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarmısakla karıştırın. Tofunun her bir parçasını sosla iyice kaplayacak şekilde karıştırın.

Adım 2

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1  havuç – 1  salatalık – 4  adet gevrek (iceberg) marul yaprağı

Yağı, tavada ısıtın. Marine edilmiş tofuyu, rengi altın kahverengiye dönene kadar her iki tarafı pişecek şekilde kızartın. Havucu ve salatalığı ince şeritler halinde doğrayın. Marulu ince ince doğrayın.

Adım 3

7  adet pirinç yufkası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Pirinç yufkalarını ılık suda bekletin ve nazikçe kurulayın. Her birinin üzerine sebzeleri ve tofuyu yerleştirip sıkıca sarın. Üzerlerine Kikkoman Sesame Oil sürün ve önceden ısıtılmış 200°C fırında ya da air fryer’da 15 dakika pişirin.

Adım 4

75 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu75 ml Kikkoman Ponzu Limonlu2 yemek kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu) – 1  adet kırmızı acı biber (ince doğranmış) – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil

Kikkoman Yuzu Ponzu’yu (ya da Kikkoman Ponzu Lemon’u) balla, ince doğranmış acı biberle ve rendelenmiş zencefille bir kapta karıştırın.

Adım 5

1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

Pişen roll’ların üzerine kavrulmuş susam ve doğranmış taze soğan serpin. Narenciye ve zencefil aromalı dip sos eşliğinde servis edin.

Püf noktası:

Taze kişniş, Tay fesleğeni veya nane gibi otlar eklemek, summer roll’ların lezzetini zenginleştirir.

Sos için, Kikkoman Yuzu Ponzu yerine Kikkoman Lemon Ponzu kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1525

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

200 gr tofu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber – ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 1 diş ezilmiş sarımsak

Tofuyu küp küp doğyayın. Bir kaba alın. Ardından Kikkoman Toasted Sesame Oil, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, karabiber, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarmısakla karıştırın. Tofunun her bir parçasını sosla iyice kaplayacak şekilde karıştırın.

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 havuç – 1 salatalık – 4 adet gevrek (iceberg) marul yaprağı

Yağı, tavada ısıtın. Marine edilmiş tofuyu, rengi altın kahverengiye dönene kadar her iki tarafı pişecek şekilde kızartın. Havucu ve salatalığı ince şeritler halinde doğrayın. Marulu ince ince doğrayın.

7 adet pirinç yufkası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Pirinç yufkalarını ılık suda bekletin ve nazikçe kurulayın. Her birinin üzerine sebzeleri ve tofuyu yerleştirip sıkıca sarın. Üzerlerine Kikkoman Sesame Oil sürün ve önceden ısıtılmış 200°C fırında ya da air fryer’da 15 dakika pişirin.

75 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu75 ml Kikkoman Ponzu Limonlu2 yemek kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu) – 1 adet kırmızı acı biber (ince doğranmış) – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil

Kikkoman Yuzu Ponzu’yu (ya da Kikkoman Ponzu Lemon’u) balla, ince doğranmış acı biberle ve rendelenmiş zencefille bir kapta karıştırın.

1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

Pişen roll’ların üzerine kavrulmuş susam ve doğranmış taze soğan serpin. Narenciye ve zencefil aromalı dip sos eşliğinde servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.