

Yaz sebzeli orzo’lu (arpa şehriyeli) makarna salatası
Yaz lezzetleriyle dolu bu orzo (arpa şehriye) salatası, makarnayı, çıtır çıtır sebzeleri, pecorino romano peynirini ve ekşili yeşil limon sosunu bir araya getiriyor. Hafif bir öğün veya garnitür olarak mükemmel.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

120 gr orzo makarna
Orzo makarnayı, paketindeki talimatlarına göre tuzlu suda pişirin. Süzün ve tamamen soğumaya bırakın.
Adım 2

2 yemek kaşığı taze yeşil limon suyu – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı bal
Küçük bir kâsede yeşil limon suyu, zeytinyağı, bal ve Kikkoman Soy Sauce'u çırparak sos hazırlayın.
Adım 3

50 gr kiraz domates – 50 gr salatalık (Küp küp doğranmış) – 1 sarı biber (Küp küp doğranmış) – 1 taze soğan (Küp küp doğranmış) – 35 gr rendelenmiş pecorino romano peyniri – 10 gr taze otlar (Fesleğen, dereotu veya maydanoz) – 40 ml Kikkoman Poke Sos
Soğumuş orzo makarnayı, küp küp doğranmış yaz sebzeleriyle büyük bir karıştırma kâsesinde karıştırın. Yeşil limonlu sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemelerin eşit şekilde kaplanması için nazikçe karıştırın. Taze otlar, rendelenmiş pecorino romano ve Kikkoman Poke Sauce ile süsleyin.
Recept-ID: 1448
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet