Yaz sebzeli orzo’lu (arpa şehriyeli) makarna salatası
Yaz sebzeli orzo’lu (arpa şehriyeli) makarna salatası

Yaz sebzeli orzo’lu (arpa şehriyeli) makarna salatası

4,8 12 oy
toplam süre 28 dak.
20 dak. hazırlık süresi
8 dak. pişme süresi

Yaz lezzetleriyle dolu bu orzo (arpa şehriye) salatası, makarnayı, çıtır çıtır sebzeleri, pecorino romano peynirini ve ekşili yeşil limon sosunu bir araya getiriyor. Hafif bir öğün veya garnitür olarak mükemmel.

Malzemeler

2 porsiyon
120 gr
orzo makarna
2 yemek kaşığı
taze yeşil limon suyu
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
bal
50 gr
kiraz domates
50 gr
salatalık (Küp küp doğranmış)
1 
sarı biber (Küp küp doğranmış)
1 
taze soğan (Küp küp doğranmış)
35 gr
rendelenmiş pecorino romano peyniri
10 gr
taze otlar (Fesleğen, dereotu veya maydanoz)
Besin değerleri (porsiyon başı):1.465 kJ / 350 kcal
15 grYağ
10 grProtein
45 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

120 gr orzo makarna

Orzo makarnayı, paketindeki talimatlarına göre tuzlu suda pişirin. Süzün ve tamamen soğumaya bırakın.

Adım 2

2 yemek kaşığı taze yeşil limon suyu – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı bal

Küçük bir kâsede yeşil limon suyu, zeytinyağı, bal ve Kikkoman Soy Sauce'u çırparak sos hazırlayın.

Adım 3

50 gr kiraz domates – 50 gr salatalık (Küp küp doğranmış) – 1  sarı biber (Küp küp doğranmış) – 1  taze soğan (Küp küp doğranmış) – 35 gr rendelenmiş pecorino romano peyniri – 10 gr taze otlar (Fesleğen, dereotu veya maydanoz) – 40 ml Kikkoman Poke Sos

Soğumuş orzo makarnayı, küp küp doğranmış yaz sebzeleriyle büyük bir karıştırma kâsesinde karıştırın. Yeşil limonlu sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemelerin eşit şekilde kaplanması için nazikçe karıştırın. Taze otlar, rendelenmiş pecorino romano ve Kikkoman Poke Sauce ile süsleyin.

Recept-ID: 1448

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

120 gr orzo makarna

Orzo makarnayı, paketindeki talimatlarına göre tuzlu suda pişirin. Süzün ve tamamen soğumaya bırakın.

2 yemek kaşığı taze yeşil limon suyu – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı bal

Küçük bir kâsede yeşil limon suyu, zeytinyağı, bal ve Kikkoman Soy Sauce'u çırparak sos hazırlayın.

50 gr kiraz domates – 50 gr salatalık (Küp küp doğranmış) – 1 sarı biber (Küp küp doğranmış) – 1 taze soğan (Küp küp doğranmış) – 35 gr rendelenmiş pecorino romano peyniri – 10 gr taze otlar (Fesleğen, dereotu veya maydanoz) – 40 ml Kikkoman Poke Sos

Soğumuş orzo makarnayı, küp küp doğranmış yaz sebzeleriyle büyük bir karıştırma kâsesinde karıştırın. Yeşil limonlu sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemelerin eşit şekilde kaplanması için nazikçe karıştırın. Taze otlar, rendelenmiş pecorino romano ve Kikkoman Poke Sauce ile süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.