

Raclette peynirli patates ve kalamata yahni
Kuru kekikle tatlandırılmış, üzeri eritilmiş raclette peyniriyle kaplı patates ve kalamata zeytinli yahni. İki kişilik keyifli bir akşam yemeği için ideal.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

300 gr küçük patates – 2 yemek kaşığı sıvı yağ – 1 adet doğranmış soğan – 2 diş doğranmış sarımsak – 70 gr kalamata zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş) – 350 ml sebze suyu – 3 dal taze kekik – 1 tatlı kaşığı kuru kekik – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine
Yağı, tavada direkt ateşte ısıtın. Doğranmış soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar soteleyin. Patatesleri ekleyin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Sebze suyunu ve küçük parçalara ayrılmış kekik ve kuru kekiği ekleyin. Kikkoman Ponzu Lemon ve Kikkoman Teriyaki Marinade ile tatlandırın. Yahniyi kaynatın ve patatesler yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin. Kalamata zeytinlerini ekleyin ve 4-5 dakika ısınmasını bekleyin.
Adım 2

150 gr dilimlenmiş raclette peyniri – 2 dilim bayat ekmek
Pişirmenin son 2 dakikasında, ekmek dilimlerini tavaya ekleyin ve üzerini raclette peyniriyle kaplayın. 3-4 dakika peynirin erimesini bekleyin ve ardından servis yapın.
Recept-ID: 1445
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet