Raclette peynirli patates ve kalamata yahni
Raclette peynirli patates ve kalamata yahni

Raclette peynirli patates ve kalamata yahni

5 1 oy
toplam süre 50 dak.
10 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Kuru kekikle tatlandırılmış, üzeri eritilmiş raclette peyniriyle kaplı patates ve kalamata zeytinli yahni. İki kişilik keyifli bir akşam yemeği için ideal.

Malzemeler

2 porsiyon
300 gr
küçük patates
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 
adet doğranmış soğan
2 
diş doğranmış sarımsak
70 gr
kalamata zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş)
350 ml
sebze suyu
3 
dal taze kekik
1 tatlı kaşığı
kuru kekik
4 yemek kaşığı
4 yemek kaşığı
150 gr
dilimlenmiş raclette peyniri
2 dilim
bayat ekmek
Besin değerleri (porsiyon başı):1.885 kJ / 450 kcal
30 grYağ
14 grProtein
32 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr küçük patates – 2 yemek kaşığı sıvı yağ – 1  adet doğranmış soğan – 2  diş doğranmış sarımsak – 70 gr kalamata zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş) – 350 ml sebze suyu – 3  dal taze kekik – 1 tatlı kaşığı kuru kekik – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine

Yağı, tavada direkt ateşte ısıtın. Doğranmış soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar soteleyin. Patatesleri ekleyin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Sebze suyunu ve küçük parçalara ayrılmış kekik ve kuru kekiği ekleyin. Kikkoman Ponzu Lemon ve Kikkoman Teriyaki Marinade ile tatlandırın. Yahniyi kaynatın ve patatesler yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin. Kalamata zeytinlerini ekleyin ve 4-5 dakika ısınmasını bekleyin.

Adım 2

150 gr dilimlenmiş raclette peyniri – 2 dilim bayat ekmek

Pişirmenin son 2 dakikasında, ekmek dilimlerini tavaya ekleyin ve üzerini raclette peyniriyle kaplayın. 3-4 dakika peynirin erimesini bekleyin ve ardından servis yapın.

Recept-ID: 1445

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr küçük patates – 2 yemek kaşığı sıvı yağ – 1 adet doğranmış soğan – 2 diş doğranmış sarımsak – 70 gr kalamata zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş) – 350 ml sebze suyu – 3 dal taze kekik – 1 tatlı kaşığı kuru kekik – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine

Yağı, tavada direkt ateşte ısıtın. Doğranmış soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar soteleyin. Patatesleri ekleyin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Sebze suyunu ve küçük parçalara ayrılmış kekik ve kuru kekiği ekleyin. Kikkoman Ponzu Lemon ve Kikkoman Teriyaki Marinade ile tatlandırın. Yahniyi kaynatın ve patatesler yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin. Kalamata zeytinlerini ekleyin ve 4-5 dakika ısınmasını bekleyin.

150 gr dilimlenmiş raclette peyniri – 2 dilim bayat ekmek

Pişirmenin son 2 dakikasında, ekmek dilimlerini tavaya ekleyin ve üzerini raclette peyniriyle kaplayın. 3-4 dakika peynirin erimesini bekleyin ve ardından servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.