Çıtır Sebzeli Yapımı Kolay Balık Taco

toplam süre 70 dak.
7 dak. hazırlık süresi
3 dak. pişme süresi
60 dak. marine süresi

Bambaşka bir taco tarifi! Hafif acılı balık, hardallı yoğurt sosu ve mevsimin çıtır sebzeleri ile herkesi büyüleyin.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
kılçıksız tatlı su çipurası (tilapia) filetosu (veya başka bir beyaz etli balık)
3 tatlı kaşığı
zeytinyağı
 ½ tatlı kaşığı
bal
 ½ tatlı kaşığı
1 tutam
granül sarımsak
6 
adet mini tortilla/taco ekmeği
 ½ 
kırmızı soğan (40 gr)
140 gr
çeri domates
1 
avokado
100 gr
turp
1 
salatalık (küçük boy)
120 gr
doğal koyu yoğurt veya süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı
Dijon hardalı
1 tatlı kaşığı
İngiliz hardalı
Birkaç nane yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 2547 kJ  /  608 kcal
19,1 gr Yağ
31,6 gr Protein
74,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kikkoman Soya Sosu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, bal ve Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu ile beraber bir kapta karıştırın, balığı ekleyin ve üzerine granül sarımsak serpin ve tekrar karıştırın. Marine için bir saat boyunca buzdolabında bekletin.

Adım 2

Soğanı ince ince doğrayın. Çeri domatesleri daha küçük parçalara kesin. Turpları ve salatalığı ince ince dilimleyin. Avokadoyu da dilimler halinde kesin.

Adım 3

Yoğurdu hardallarla karıştırın.

Adım 4

Kalan zeytinyağını tavada ısıtın ve balığın her iki yüzünü de kızartın. Kızaran balık filetolarını biraz soğuduktan sonra çatal yardımıyla daha küçük parçalara bölün.

Adım 5

Tacoların içini avokado, turp, salatalık, balık, domates ve soğanla doldurduktan sonra sos ve nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun!

Püf noktası:

Eğer acıyı seviyorsanız yarım tatlı kaşığı yerine 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu kullanabilirsiniz.

 

Recept-ID: 1148

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kikkoman Soya Sosu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, bal ve Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu ile beraber bir kapta karıştırın, balığı ekleyin ve üzerine granül sarımsak serpin ve tekrar karıştırın. Marine için bir saat boyunca buzdolabında bekletin.

Soğanı ince ince doğrayın. Çeri domatesleri daha küçük parçalara kesin. Turpları ve salatalığı ince ince dilimleyin. Avokadoyu da dilimler halinde kesin.

Yoğurdu hardallarla karıştırın.

Kalan zeytinyağını tavada ısıtın ve balığın her iki yüzünü de kızartın. Kızaran balık filetolarını biraz soğuduktan sonra çatal yardımıyla daha küçük parçalara bölün.

Tacoların içini avokado, turp, salatalık, balık, domates ve soğanla doldurduktan sonra sos ve nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.