Ara
filtre
Yakiniku usulü Antrikot (Dana Biftek)
Bookmark
123 / 238

Yakiniku usulü Antrikot (Dana Biftek)

Hazırlanma zamanı: 45 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1281 kJ / 306 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 500 g antrikot (dana biftek)
  • 200 g soğan
  • 10 adet shiitake mantarı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 5-6 adet yeşil kuşkonmaz
  • biraz sıvı yağ

Baharat karışımı:

Hazırlık

Biftek eti (yaklaşık 2cm kalınlığında) yatay şekilde 5-6mm’lik ince dilimlere doğranır. Soğanlar soyulur, ikiye bölünür ve 7-8 mm’lik ince dilimlere doğranır. Shiitake mantarları temizlenir ve ikiye bölünür. Biber yıkanır, ikiye bölünür, çekirdekleri ayıklanır ve kolay yenebilir parçalara doğranır. Kuşkonmazın alt yarısı soyulur, haşlanır ve yaklaşık 3cm uzunluğunda parçalara doğranır.

Baharat karışımı için bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Sıvı yağı, yapışmaz yüzeyli tavada kızdırılıp sebzeler yüksek ateşte kısa bir süre kızartılır. Daha sonra tabağa alınır ve sıcak tutulur. Tava tekrar ısıtılır ve et dilimleri, daha fazla sıvı yağ katmadan yüksek ateşte kısa bir süre arkalı önlü kızartılır. Daha sonra sebze ve baharat karışımını ilave edilir. Tava sallanarak et ve sebze, yüksek ısıda iyice karıştırılır.

Tavsiye: Bütün malzemeler, tuz ve biber koymadan hafifçe kızartılır. Baharat karışımı, dip sosu olarak yanında servis edilebilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 500 g antrikot (dana biftek)
  • 200 g soğan
  • 10 adet shiitake mantarı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 5-6 adet yeşil kuşkonmaz
  • biraz sıvı yağ

Baharat karışımı: