
Yakiniku usulü Antrikot (Dana Biftek)

Malzemeler 4 porsiyon
- 500 g antrikot (dana biftek)
- 200 g soğan
- 10 adet shiitake mantarı
- 1 kırmızı biber
- 1 sarı biber
- 5-6 adet yeşil kuşkonmaz
- biraz sıvı yağ
Baharat karışımı:
- 4 çorba kaşığı elma püresi
- 3 çorba kaşığı Doğal Fermente Soya Sosu
- 4 çorba kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış yeşil soğan
- ½ çay kaşığı rendelenmiş sarmısak
- 2 çay kaşığı kavrulmuş susam
- ½ çay kaşığı tahin
Hazırlık
Biftek eti (yaklaşık 2cm kalınlığında) yatay şekilde 5-6mm’lik ince dilimlere doğranır. Soğanlar soyulur, ikiye bölünür ve 7-8 mm’lik ince dilimlere doğranır. Shiitake mantarları temizlenir ve ikiye bölünür. Biber yıkanır, ikiye bölünür, çekirdekleri ayıklanır ve kolay yenebilir parçalara doğranır. Kuşkonmazın alt yarısı soyulur, haşlanır ve yaklaşık 3cm uzunluğunda parçalara doğranır.
Baharat karışımı için bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Sıvı yağı, yapışmaz yüzeyli tavada kızdırılıp sebzeler yüksek ateşte kısa bir süre kızartılır. Daha sonra tabağa alınır ve sıcak tutulur. Tava tekrar ısıtılır ve et dilimleri, daha fazla sıvı yağ katmadan yüksek ateşte kısa bir süre arkalı önlü kızartılır. Daha sonra sebze ve baharat karışımını ilave edilir. Tava sallanarak et ve sebze, yüksek ısıda iyice karıştırılır.
Tavsiye: Bütün malzemeler, tuz ve biber koymadan hafifçe kızartılır. Baharat karışımı, dip sosu olarak yanında servis edilebilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 500 g antrikot (dana biftek)
- 200 g soğan
- 10 adet shiitake mantarı
- 1 kırmızı biber
- 1 sarı biber
- 5-6 adet yeşil kuşkonmaz
- biraz sıvı yağ
Baharat karışımı:
- 4 çorba kaşığı elma püresi
- 3 çorba kaşığı Doğal Fermente Soya Sosu
- 4 çorba kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış yeşil soğan
- ½ çay kaşığı rendelenmiş sarmısak
- 2 çay kaşığı kavrulmuş susam
- ½ çay kaşığı tahin