Frambuaz soslu ve çikolatalı sütlaç
Yaptığınız pilav arttı mı? Çöpe atmak yerine leziz bir kahvaltı hazırlayın! Çikolatalı sütlaç hem çok kolay yapılıyor hem de çok lezzetli. Farklı bir lezzet ve tatlılık eklemek için içine Kikkoman Doğal Fermente Tamari Glütensiz Soya Sosu eklemeyi deneyin.
Hazırlanış
Adım 1
125 ml süt – 2 yemek kaşığı toz kakao – 1 tatlı kaşığı vanilya özütü – 160 gr pilav veya haşlanmış pirinç
Sütü kakao ve vanilya özütüyle karıştırıp ısıtın. Ardından pirinci ekleyip pişirmeye devam edin.
Adım 2
1 muz – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
Muz, şeker ve Kikkoman Glütensiz Soya Sosunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek ezin.
Adım 3
100 gr donmuş frambuaz – 1 yemek kaşığı şeker – ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
Frambuazları, şekeri ve Kikkoman Glütensiz Soya Sosunu bir tavaya alıp frambuazlar kendini salana kadar pişirin. Bir süzgeçten geçirerek pürüzsüzleştirin.
Adım 4
Üzeri için taze frambuaz ve nane yaprağı
Sütlacı kâselere bölüştürün. Üzerlerine frambuaz sosunu dökün, taze frambuaz ve naneyle süsleyin.
Püf noktası:
Sütlacın üstüne çilek, böğürtlen veya vişne gibi sevdiğiniz meyveleri koymaktan çekinmeyin. Vişeneler süzgeçten geçirilmeden de püre hâline getirilebilir.
Recept-ID: 1223
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet