Frambuaz soslu ve çikolatalı sütlaç

toplam süre 15 dak.
10 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Yaptığınız pilav arttı mı? Çöpe atmak yerine leziz bir kahvaltı hazırlayın! Çikolatalı sütlaç hem çok kolay yapılıyor hem de çok lezzetli. Farklı bir lezzet ve tatlılık eklemek için içine Kikkoman Doğal Fermente Tamari Glütensiz Soya Sosu eklemeyi deneyin.

Malzemeler

2 porsiyon
125 ml
süt
2 yemek kaşığı
toz kakao
1 tatlı kaşığı
vanilya özütü
160 gr
pilav veya haşlanmış pirinç
1 
muz
1 yemek kaşığı
şeker
1 ½ yemek kaşığı
100 gr
donmuş frambuaz
Üzeri için taze frambuaz ve nane yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1172 kJ  /  280 kcal
4,1 gr Yağ
8,2 gr Protein
50 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

125 ml süt – 2 yemek kaşığı toz kakao – 1 tatlı kaşığı vanilya özütü – 160 gr pilav veya haşlanmış pirinç

Sütü kakao ve vanilya özütüyle karıştırıp ısıtın. Ardından pirinci ekleyip pişirmeye devam edin.

Adım 2

1  muz – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Muz, şeker ve Kikkoman Glütensiz Soya Sosunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek ezin.

Adım 3

100 gr donmuş frambuaz – 1 yemek kaşığı şeker –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Frambuazları, şekeri ve Kikkoman Glütensiz Soya Sosunu bir tavaya alıp frambuazlar kendini salana kadar pişirin. Bir süzgeçten geçirerek pürüzsüzleştirin.

Adım 4

Üzeri için taze frambuaz ve nane yaprağı

Sütlacı kâselere bölüştürün. Üzerlerine frambuaz sosunu dökün, taze frambuaz ve naneyle süsleyin.

Püf noktası:

Sütlacın üstüne çilek, böğürtlen veya vişne gibi sevdiğiniz meyveleri koymaktan çekinmeyin. Vişeneler süzgeçten geçirilmeden de püre hâline getirilebilir.

Recept-ID: 1223

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

125 ml süt – 2 yemek kaşığı toz kakao – 1 tatlı kaşığı vanilya özütü – 160 gr pilav veya haşlanmış pirinç

Sütü kakao ve vanilya özütüyle karıştırıp ısıtın. Ardından pirinci ekleyip pişirmeye devam edin.

1  muz – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Muz, şeker ve Kikkoman Glütensiz Soya Sosunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek ezin.

100 gr donmuş frambuaz – 1 yemek kaşığı şeker –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Frambuazları, şekeri ve Kikkoman Glütensiz Soya Sosunu bir tavaya alıp frambuazlar kendini salana kadar pişirin. Bir süzgeçten geçirerek pürüzsüzleştirin.

Üzeri için taze frambuaz ve nane yaprağı

Sütlacı kâselere bölüştürün. Üzerlerine frambuaz sosunu dökün, taze frambuaz ve naneyle süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.