
Teriyaki Tavuk Tepsisi

Malzemeler 4 porsiyon
- 4 büyük tavuk kalça, derili
- 3 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 3 cm kalınlığında parçalara doğranmış
- 100 ml Kikkoman Teriyaki Marine
- 2 yemek kaşığı kanola yağı
- 2 adet kırmızı soğan, dilimlenmiş
- 1 kırmızı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
- 1 adet sarı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
- 200 g taze brokoli çiçeği
Hazırlık
Fırın önceden 220°C'ye ısıtılır/fanlı fırın 200°C/gaz fırın ayarı 7. Büyük bir kızartma tavasında, tavuk butların ve tatlı patateslerin üzerine biraz Teriyaki Marine sos ve yağ gezdirilir ve 30 dakika fırında kızartılır.
30 dakika sonra, kırmızı soğanlar ve dilimlenmiş biberler eklenir, sos malzemelerin tamamını kaplayana kadar iyice karıştırılır. 15-20 dakikalığına tekrar fırına verdikten sonra taze brokoli eklenir ve 10-12 dakika daha pişirilir. Daha sonra servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 4 büyük tavuk kalça, derili
- 3 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 3 cm kalınlığında parçalara doğranmış
- 100 ml Kikkoman Teriyaki Marine
- 2 yemek kaşığı kanola yağı
- 2 adet kırmızı soğan, dilimlenmiş
- 1 kırmızı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
- 1 adet sarı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
- 200 g taze brokoli çiçeği