Kızılcık soslu ızgara tavuk köfte

toplam süre 90 dak.
15 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi
60 dak. marine süresi

Karşınızda, sürpriz bir dokunuşla ızgarada tavuk köfte. Köfteler önce soya marinasyonu ile benzersiz bir lezzet kazanıyor. Ardından tava yerine ızgarada pişiyor ve son olarak portakal kabuğu rendesiyle tatlandırılmış kızılcık sosu ile servis ediliyor. Tadına bakan zevkten dört köşe!

Malzemeler

2 porsiyon

Et için:

300 gr
tavuk kıyması
1 
yumurta
2 tatlı kaşığı
zahter
1 tutam
toz biber
1 tutam
karabiber
1 ½ yemek kaşığı
galeta unu

Kızılcık sosu:

100 gr
kızılcık
1 tatlı kaşığı
portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 tutam
kuru kekik
1 
acı biber (tercihe bağlı)

Ek olarak:

Yağlamak için 1 yemek kaşığı yağ
Besin değerleri (porsiyon başı): 1772 kJ  /  424 kcal
14 gr Yağ
36 gr Protein
38 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr tavuk kıyması – 1  yumurta – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı zahter – 1 tutam toz biber – 1 tutam karabiber – 1 ½ yemek kaşığı galeta unu

Tavuk kıymasını yumurtasını, Kikkoman Soya Sosu ve baharatlarla karıştırın. Galeta ununu ekleyin. Ardından kolayca yoğrulacak kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.

 

Adım 2

Ellerinizi nemlendirin. Hazırladığınız karışımdan, 3 cm çapında köfteler hazırlayın. Köfteleri 3,4 ya da 5’li gruplar halinde şişe takın ve 1 saat buzdolabında bekletin.

Adım 3

100 gr kızılcık – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tutam kuru kekik – 1  acı biber (tercihe bağlı)

Kızılcıkları Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey, portakal kabuğu rendesi, limon suyu ve kekikle karıştırın. Tadını zenginleştirmek için, dilerseniz bir acı biber de ekleyebilirsiniz.

Adım 4

Yağlamak için 1 yemek kaşığı yağ

Köfteleri, bir fırça yardımıyla yağ ile kaplayın. Sıcak bir tavada her iki tarafını da yaklaşık 5’er dakika kızartın. Daha sonra köftelerin her iki tarafını da yağlayın ve tekrar ızgarada pişirin.

Tip:

Tavuk kıyması yerine domuz kıyması ya da et ve tavuktan oluşan kıyma karışımı da kullanabilirsiniz.

Bu yemeği, en sevdiğiniz salatayla servis edilebilir; artan kızılcık marinasyonunu da sos olarak kullanabilirsiniz.

Zahtere alternatif olarak, kuru kekik, susam, sumak (ya da rendelenmiş limon kabuğu) ve bir tutam tuz da ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1232

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr tavuk kıyması – 1  yumurta – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı zahter – 1 tutam toz biber – 1 tutam karabiber – 1 ½ yemek kaşığı galeta unu

Tavuk kıymasını yumurtasını, Kikkoman Soya Sosu ve baharatlarla karıştırın. Galeta ununu ekleyin. Ardından kolayca yoğrulacak kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.

 

Ellerinizi nemlendirin. Hazırladığınız karışımdan, 3 cm çapında köfteler hazırlayın. Köfteleri 3,4 ya da 5’li gruplar halinde şişe takın ve 1 saat buzdolabında bekletin.

100 gr kızılcık – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tutam kuru kekik – 1  acı biber (tercihe bağlı)

Kızılcıkları Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey, portakal kabuğu rendesi, limon suyu ve kekikle karıştırın. Tadını zenginleştirmek için, dilerseniz bir acı biber de ekleyebilirsiniz.

Yağlamak için 1 yemek kaşığı yağ

Köfteleri, bir fırça yardımıyla yağ ile kaplayın. Sıcak bir tavada her iki tarafını da yaklaşık 5’er dakika kızartın. Daha sonra köftelerin her iki tarafını da yağlayın ve tekrar ızgarada pişirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.