Kızılcık soslu ızgara tavuk köfte
Karşınızda, sürpriz bir dokunuşla ızgarada tavuk köfte. Köfteler önce soya marinasyonu ile benzersiz bir lezzet kazanıyor. Ardından tava yerine ızgarada pişiyor ve son olarak portakal kabuğu rendesiyle tatlandırılmış kızılcık sosu ile servis ediliyor. Tadına bakan zevkten dört köşe!
Malzemeler
Et için:
Kızılcık sosu:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
300 gr tavuk kıyması – 1 yumurta – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı zahter – 1 tutam toz biber – 1 tutam karabiber – 1 ½ yemek kaşığı galeta unu
Tavuk kıymasını yumurtasını, Kikkoman Soya Sosu ve baharatlarla karıştırın. Galeta ununu ekleyin. Ardından kolayca yoğrulacak kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Adım 2
Ellerinizi nemlendirin. Hazırladığınız karışımdan, 3 cm çapında köfteler hazırlayın. Köfteleri 3,4 ya da 5’li gruplar halinde şişe takın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
Adım 3
100 gr kızılcık – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos – 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tutam kuru kekik – 1 acı biber (tercihe bağlı)
Kızılcıkları Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey, portakal kabuğu rendesi, limon suyu ve kekikle karıştırın. Tadını zenginleştirmek için, dilerseniz bir acı biber de ekleyebilirsiniz.
Adım 4
Yağlamak için 1 yemek kaşığı yağ
Köfteleri, bir fırça yardımıyla yağ ile kaplayın. Sıcak bir tavada her iki tarafını da yaklaşık 5’er dakika kızartın. Daha sonra köftelerin her iki tarafını da yağlayın ve tekrar ızgarada pişirin.
Tip:
Tavuk kıyması yerine domuz kıyması ya da et ve tavuktan oluşan kıyma karışımı da kullanabilirsiniz.
Bu yemeği, en sevdiğiniz salatayla servis edilebilir; artan kızılcık marinasyonunu da sos olarak kullanabilirsiniz.
Zahtere alternatif olarak, kuru kekik, susam, sumak (ya da rendelenmiş limon kabuğu) ve bir tutam tuz da ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1232
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet