

Marulun içerisinde domuz bulgogi
Korecede "ateş eti" anlamına gelen Bulgogi'nin bu leziz versiyonuyla tanışmaya hazır mısınız? Normalde marine edilen ve ince ince dilimlenerek servis edilen Bulgogi’yi, bu sefer sığır eti yerine domuz etiyle yapıyroruz.
Malzemeler
For serving:
Hazırlanış
Adım 1

300 gr domuz bonfile – 3 diş sarımsak – ½ ekşi elma – 1 tutam zencefil (yaklaşık 3 cm) – 1 küçük demet taze soğan
Eti ince ince dilimleyin. Sarımsağı, elmayı, zencefili ve taze soğanı kabaca doğrayın.
Adım 2

Doğranmış sarımsağı, elmayı, zencefili ve taze soğanı bir mutfak robotuna ya da blender’a koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar püre haline getirin.
Adım 3

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı bal – Damak tadınıza göre karabiber – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
2. adımdaki sosu ve kalan malzemeleri (Kikkoman Susam Yağı, karabiber, Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ve kavrulmuş susamlar) karıştırın. Elde ettiğiniz sosta eti en az 1 saat, tercihen bir gece boyunca marine edin.
Adım 4

8 adet biftekotu / biftekotu parella yaprağı – 8 adet tereyağ sürülmüş marul yaprağı – ½ demet taze kişniş – ½ salatalık
Marine olan eti, fazla sostan ayırın ve kızmış tavada her iki tarafını da kabaca 2 dakika kızartın.
Baharatlar, marul yaprakları ve dilimlenmiş salatalıkla servis edin.
Püf noktası:
Bu yemeği, sevdiğiniz bir sebzeyle de (mesela ince ince doğranmış kırmızı lahana ya da havuç) servis edebilirsiniz.
Recept-ID: 1233
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet