Marulun içerisinde domuz bulgogi

toplam süre 90 dak.
15 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi
60 dak. marine süresi

Korecede "ateş eti" anlamına gelen Bulgogi'nin bu leziz versiyonuyla tanışmaya hazır mısınız? Normalde marine edilen ve ince ince dilimlenerek servis edilen Bulgogi’yi, bu sefer sığır eti yerine domuz etiyle yapıyroruz.

Malzemeler

2 porsiyon
300 gr
domuz bonfile
3 
diş sarımsak
 ½ 
ekşi elma
1 parça / tane
zencefil (yaklaşık 3 cm)
1 
küçük demet taze soğan
1 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
bal
Damak tadınıza göre karabiber
2 yemek kaşığı
kavrulmuş susam

For serving:

8 
adet biftekotu / biftekotu parella yaprağı
8 
adet tereyağ sürülmüş marul yaprağı
 ½ demet
taze kişniş
1 
salatalık
Besin değerleri (porsiyon başı): 1329 kJ  /  318 kcal
16 gr Yağ
35 gr Protein
8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr domuz bonfile – 3  diş sarımsak –  ½  ekşi elma – 1  tutam zencefil (yaklaşık 3 cm) – 1  küçük demet taze soğan

Eti ince ince dilimleyin. Sarımsağı, elmayı, zencefili ve taze soğanı kabaca doğrayın.

Adım 2

Doğranmış sarımsağı, elmayı, zencefili ve taze soğanı bir mutfak robotuna ya da blender’a koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar püre haline getirin.

Adım 3

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı bal – Damak tadınıza göre karabiber – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

2. adımdaki sosu ve kalan malzemeleri (Kikkoman Susam Yağı, karabiber, Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ve kavrulmuş susamlar) karıştırın. Elde ettiğiniz sosta eti en az 1 saat, tercihen bir gece boyunca marine edin.

Adım 4

8  adet biftekotu / biftekotu parella yaprağı – 8  adet tereyağ sürülmüş marul yaprağı –  ½ demet taze kişniş –  ½  salatalık

Marine olan eti, fazla sostan ayırın ve kızmış tavada her iki tarafını da kabaca 2 dakika kızartın.

Baharatlar, marul yaprakları ve dilimlenmiş salatalıkla servis edin.

Püf noktası:

Bu yemeği, sevdiğiniz bir sebzeyle de (mesela ince ince doğranmış kırmızı lahana ya da havuç) servis edebilirsiniz.

Recept-ID: 1233

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr domuz bonfile – 3  diş sarımsak –  ½  ekşi elma – 1  tutam zencefil (yaklaşık 3 cm) – 1  küçük demet taze soğan

Eti ince ince dilimleyin. Sarımsağı, elmayı, zencefili ve taze soğanı kabaca doğrayın.

Doğranmış sarımsağı, elmayı, zencefili ve taze soğanı bir mutfak robotuna ya da blender’a koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar püre haline getirin.

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı bal – Damak tadınıza göre karabiber – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

2. adımdaki sosu ve kalan malzemeleri (Kikkoman Susam Yağı, karabiber, Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ve kavrulmuş susamlar) karıştırın. Elde ettiğiniz sosta eti en az 1 saat, tercihen bir gece boyunca marine edin.

8  adet biftekotu / biftekotu parella yaprağı – 8  adet tereyağ sürülmüş marul yaprağı –  ½ demet taze kişniş –  ½  salatalık

Marine olan eti, fazla sostan ayırın ve kızmış tavada her iki tarafını da kabaca 2 dakika kızartın.

Baharatlar, marul yaprakları ve dilimlenmiş salatalıkla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.