Ponzu sos ve kaparili ızgara ahtapot

toplam süre 85 dak.
15 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi
60 dak. marine süresi

Tadı damağınızda kalacak bir yemek: Lezzetli ve hafif ızgara ahtapot. Tereyağlı ponzu sosunun zenginleştirdiği, içindeki narenciye ve kapariyle lezzet patlaması yaratan bu basit ama sofistike öneri, yemek masalarınızın vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler

2 porsiyon

Ahtapot için:

400 gr
ahtapot kol (blanch edilmiş)
4 yemek kaşığı
2 
diş sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
toz tatlı kırmızı biber
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tutam
pul biber

Salsa sosu için:

100 gr
çeri domates
50 gr
kapari
 ½ tatlı kaşığı
rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Birkaç yaprak taze fesleğen

Ponzu tereyağı için:

150 ml
sake
4 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
limon suyu
100 gr
tereyağ
Besin değerleri (porsiyon başı): 2867 kJ  /  686 kcal
50 gr Yağ
34 gr Protein
22 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 gr ahtapot kol (blanch edilmiş) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu2  diş sarımsak –  ½ tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tutam pul biber

Blanch edilmiş ahtapotu küçük parçalar halinde kesin.

Kikkoman Ponzu Lemon’u, ezilmiş sarmısağı, tatlı kırmızı biberi, zeytinyağını ve pul biberi bir kasede karıştırın. Ahtapotu da ekledikten sonra buzdolabında bir saat marine edin.

Adım 2

100 gr çeri domates – 50 gr kapari –  ½ tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – Birkaç yaprak taze fesleğen

Salsa sosunu hazırlamak için, çeri domateslerin her birini 4 parçaya bölün. Kapariyi, limon kabuğunu ve zeytinyağını ekleyin. Fesleğen yapraklarını birkaç parçaya bölün ve onları da ekleyin.

Adım 3

150 ml sake – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 yemek kaşığı limon suyu – 100 gr tereyağ

Sakeyi, Kikkoman Ponzu Lemon’u ve limon suyunu bir tencerede kaynatın (yaklaşık bir dakika). Tereyağını ekleyin ve tencerenin altını kapatın. Tereyağ eriyene ve sos pürüzsüzleşene kadar karıştırın.

Adım 4

Ahtapotun her iki tarafını 3’er dakika ızgarada pişirin. Salsa sosu ve ponzu tereyağı ile servis edin.

Recept-ID: 1235

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

400 gr ahtapot kol (blanch edilmiş) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu2  diş sarımsak –  ½ tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tutam pul biber

Blanch edilmiş ahtapotu küçük parçalar halinde kesin.

Kikkoman Ponzu Lemon’u, ezilmiş sarmısağı, tatlı kırmızı biberi, zeytinyağını ve pul biberi bir kasede karıştırın. Ahtapotu da ekledikten sonra buzdolabında bir saat marine edin.

100 gr çeri domates – 50 gr kapari –  ½ tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – Birkaç yaprak taze fesleğen

Salsa sosunu hazırlamak için, çeri domateslerin her birini 4 parçaya bölün. Kapariyi, limon kabuğunu ve zeytinyağını ekleyin. Fesleğen yapraklarını birkaç parçaya bölün ve onları da ekleyin.

150 ml sake – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 yemek kaşığı limon suyu – 100 gr tereyağ

Sakeyi, Kikkoman Ponzu Lemon’u ve limon suyunu bir tencerede kaynatın (yaklaşık bir dakika). Tereyağını ekleyin ve tencerenin altını kapatın. Tereyağ eriyene ve sos pürüzsüzleşene kadar karıştırın.

Ahtapotun her iki tarafını 3’er dakika ızgarada pişirin. Salsa sosu ve ponzu tereyağı ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.