Ponzu sos ve kaparili ızgara ahtapot
Tadı damağınızda kalacak bir yemek: Lezzetli ve hafif ızgara ahtapot. Tereyağlı ponzu sosunun zenginleştirdiği, içindeki narenciye ve kapariyle lezzet patlaması yaratan bu basit ama sofistike öneri, yemek masalarınızın vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
Ahtapot için:
Salsa sosu için:
Ponzu tereyağı için:
Hazırlanış
Adım 1
400 gr ahtapot kol (blanch edilmiş) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 2 diş sarımsak – ½ tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tutam pul biber
Blanch edilmiş ahtapotu küçük parçalar halinde kesin.
Kikkoman Ponzu Lemon’u, ezilmiş sarmısağı, tatlı kırmızı biberi, zeytinyağını ve pul biberi bir kasede karıştırın. Ahtapotu da ekledikten sonra buzdolabında bir saat marine edin.
Adım 2
100 gr çeri domates – 50 gr kapari – ½ tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – Birkaç yaprak taze fesleğen
Salsa sosunu hazırlamak için, çeri domateslerin her birini 4 parçaya bölün. Kapariyi, limon kabuğunu ve zeytinyağını ekleyin. Fesleğen yapraklarını birkaç parçaya bölün ve onları da ekleyin.
Adım 3
150 ml sake – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 yemek kaşığı limon suyu – 100 gr tereyağ
Sakeyi, Kikkoman Ponzu Lemon’u ve limon suyunu bir tencerede kaynatın (yaklaşık bir dakika). Tereyağını ekleyin ve tencerenin altını kapatın. Tereyağ eriyene ve sos pürüzsüzleşene kadar karıştırın.
Adım 4
Ahtapotun her iki tarafını 3’er dakika ızgarada pişirin. Salsa sosu ve ponzu tereyağı ile servis edin.
Recept-ID: 1235
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet