Soya sosunda marine edilmiş kuzu şiş
Soya sosu, kimyon ve kişnişle marine edilmiş bu kuzu kebapla, damağınız bayram edecek.
Sarımsak, lezzeti başka bir boyuta taşırken, zeytinyağı eti yumuşacık bir kıvama getiriyor. Bu tarifte geleneksel ve modern kusursuz bir şekilde harmanlanıyor.
Malzemeler
Sos için:
Hazırlanış
Adım 1
1 küçük pembe soğan – 4 diş sarımsak – ½ demet maydonoz – 2 taze nane – 400 gr kuzu kıyma – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ tatlı kaşığı toz kişniş – ½ tatlı kaşığı toz kimyon – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu – 1 tutam taze çekilmiş toz karabiber
Sarımsağı ezin. Soğanı, maydonozu ve naneyi ince ince doğrayın. Hepsini ete ekleyin. Kikkoman Soya Sosu’nu, kişnişi, kimyonu, zeytinyağını, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve taze çekilmiş karabiberi de ekleyin. Ardından karışımı güzelce karıştırın.
Adım 2
Eti, şişe takılabilecek ya da kızartılabilecek küçük dilimler haline getirin. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Adım 3
½ demet taze kişniş – ½ demet taze maydonoz – 1 yemek kaşığı limon suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 120 ml yoğurt – 1 tutam karabiber
Sosu hazırlamak için, kişnişi ve maydonozu ince ince doğrayın. (Limon suyuyla püre haline de getirebilirsiniz.) Kikkoman Soya Sosu’nu ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Son olarak karabiberle baharatlandırın.
Adım 4
Eti dolaptan çıkarın ve önceden ısıtılmış bir ızgarada, her iki tarafını da 3-5 dakika pişirin. Önceden hazırladığınız sosla servis edin.
Püf noktası:
Bu yemek, dilimlenmiş çeri domateslerle kızarmış tortilla ya da lavaş ekmeği üzerinde servis edilebilir.
Recept-ID: 1231
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet