Soya sosunda marine edilmiş kuzu şiş

toplam süre 60 dak.
15 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi
30 dak. marine süresi

Soya sosu, kimyon ve kişnişle marine edilmiş bu kuzu kebapla, damağınız bayram edecek.

Sarımsak, lezzeti başka bir boyuta taşırken, zeytinyağı eti yumuşacık bir kıvama getiriyor. Bu tarifte geleneksel ve modern kusursuz bir şekilde harmanlanıyor. 

Malzemeler

2 porsiyon
1 
küçük pembe soğan
4 
diş sarımsak
 ½ demet
maydonoz
2 
taze nane
400 gr
kuzu kıyma
 ½ tatlı kaşığı
toz kişniş
 ½ tatlı kaşığı
toz kimyon
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş limon kabuğu
1 tutam
taze çekilmiş toz karabiber

Sos için:

 ½ demet
taze kişniş
 ½ demet
taze maydonoz
1 yemek kaşığı
limon suyu
120 ml
yoğurt
1 tutam
karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı): 2717 kJ  /  650 kcal
44 gr Yağ
48 gr Protein
12 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  küçük pembe soğan – 4  diş sarımsak –  ½ demet maydonoz – 2  taze nane – 400 gr kuzu kıyma – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı toz kişniş –  ½ tatlı kaşığı toz kimyon – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu – 1 tutam taze çekilmiş toz karabiber

Sarımsağı ezin. Soğanı, maydonozu ve naneyi ince ince doğrayın. Hepsini ete ekleyin. Kikkoman Soya Sosu’nu, kişnişi, kimyonu, zeytinyağını, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve taze çekilmiş karabiberi de ekleyin. Ardından karışımı güzelce karıştırın.

Adım 2

Eti, şişe takılabilecek ya da kızartılabilecek küçük dilimler haline getirin. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Adım 3

 ½ demet taze kişniş –  ½ demet taze maydonoz – 1 yemek kaşığı limon suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu120 ml yoğurt – 1 tutam karabiber

Sosu hazırlamak için, kişnişi ve maydonozu ince ince doğrayın. (Limon suyuyla püre haline de getirebilirsiniz.) Kikkoman Soya Sosu’nu ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Son olarak karabiberle baharatlandırın.

Adım 4

Eti dolaptan çıkarın ve önceden ısıtılmış bir ızgarada, her iki tarafını da 3-5 dakika pişirin. Önceden hazırladığınız sosla servis edin.

Püf noktası:

Bu yemek, dilimlenmiş çeri domateslerle kızarmış tortilla ya da lavaş ekmeği üzerinde servis edilebilir.

Recept-ID: 1231

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1  küçük pembe soğan – 4  diş sarımsak –  ½ demet maydonoz – 2  taze nane – 400 gr kuzu kıyma – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı toz kişniş –  ½ tatlı kaşığı toz kimyon – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu – 1 tutam taze çekilmiş toz karabiber

Sarımsağı ezin. Soğanı, maydonozu ve naneyi ince ince doğrayın. Hepsini ete ekleyin. Kikkoman Soya Sosu’nu, kişnişi, kimyonu, zeytinyağını, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve taze çekilmiş karabiberi de ekleyin. Ardından karışımı güzelce karıştırın.

Eti, şişe takılabilecek ya da kızartılabilecek küçük dilimler haline getirin. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

 ½ demet taze kişniş –  ½ demet taze maydonoz – 1 yemek kaşığı limon suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu120 ml yoğurt – 1 tutam karabiber

Sosu hazırlamak için, kişnişi ve maydonozu ince ince doğrayın. (Limon suyuyla püre haline de getirebilirsiniz.) Kikkoman Soya Sosu’nu ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Son olarak karabiberle baharatlandırın.

Eti dolaptan çıkarın ve önceden ısıtılmış bir ızgarada, her iki tarafını da 3-5 dakika pişirin. Önceden hazırladığınız sosla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.