Demirhindi ezmeli ızgara patlıcan

toplam süre 105 dak.
15 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi
60 dak. marine süresi

Doğu ve batı, umami lezzetiyle dolup taşan, Akdeniz ve Asya mutfaklarının lezzzetini birleştiren bu ızgara patlıcan yemeğinde buluştu.

Malzemeler

2 porsiyon

Izgara patlıcan:

1 
orta boy patlıcan
2 
diş sarmısak
1 yemek kaşığı
demirhindi ezmesi
2 yemek kaşığı
ketçap
 ½ tatlı kaşığı
toz kişniş
1 tutam
karabiber
2 yemek kaşığı
zeytinyağı

Çeti domatesler:

200 gr
çeri domates
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
balzamik sirke
2 
diş sarımsak
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber

Trüflü mayonez:

4 yemek kaşığı
mayonez
1 yemek kaşığı
trüf ezmesi ya da rendelenmiş taze trüf
1 yemek kaşığı
ekşi krema
2 yemek kaşığı
rendelenmiş Parmesan peyniri
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
 ½ tatlı kaşığı
bal

Servis için:

2 yemek kaşığı
kavrulmuş çam fıstığı
2 yemek kaşığı
Parmesan peyniri
Besin değerleri (porsiyon başı): 2788 kJ  /  667 kcal
51 gr Yağ
15 gr Protein
22 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  orta boy patlıcan – 2  diş sarmısak – 1 yemek kaşığı demirhindi ezmesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı ketçap –  ½ tatlı kaşığı toz kişniş – 1 tutam karabiber – 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanı ikiye bölün. Kabuğunu kesmemeye dikkat ederek, içini bir bıçak yardımıyla çapraz bir şekilde kesin. 

Sarmısakları bir kapta ezin. Demirhindi ezmesini, Kikkoman Soya Sosu’nu, ketçabı, öğütülmüş kişnişi, karabiberi ve zeytinyağını ekleyerek dikkatlice karıştırın. Patlıcanın üzerine bu karışımdan sürün ve dolapta en az 1 saat bekletin.

Adım 2

200 gr çeri domates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı balzamik sirke – 2  diş sarımsak – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber

Çeri domatesleri zeytinyağı ve balzamik sirkeyle karıştırın. Ezilmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştırın.

Adım 3

4 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı trüf ezmesi ya da rendelenmiş taze trüf – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı ekşi krema – 2 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber –  ½ tatlı kaşığı bal

Mayonezi trüf ezmesini, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, ekşi krema ve rendelenmiş Parmesan peyniriyle karıştırın. Tuz, karabiber ve balla tatlandırın. Ardından tüm malzemeler karışana kadar iyice karıştırın.

Adım 4

2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı – 2 yemek kaşığı Parmesan peyniri

İki yarım patlıcanı, orta ateşteki ızgaraya yerleştirin ve ara sıra çevirerek 20-25 dakika pişirin. Domatesleri patlıcanlarla birlikte ızgarada pişirebilir ya da kısa bir süre için tavada kızartabilirsiniz.

Pişmiş patlıcanları trüf mayonezi, çam fıstığı ve rendelenmiş Parmesan peyniriyle servis edin.

Recept-ID: 1230

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1  orta boy patlıcan – 2  diş sarmısak – 1 yemek kaşığı demirhindi ezmesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı ketçap –  ½ tatlı kaşığı toz kişniş – 1 tutam karabiber – 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanı ikiye bölün. Kabuğunu kesmemeye dikkat ederek, içini bir bıçak yardımıyla çapraz bir şekilde kesin. 

Sarmısakları bir kapta ezin. Demirhindi ezmesini, Kikkoman Soya Sosu’nu, ketçabı, öğütülmüş kişnişi, karabiberi ve zeytinyağını ekleyerek dikkatlice karıştırın. Patlıcanın üzerine bu karışımdan sürün ve dolapta en az 1 saat bekletin.

200 gr çeri domates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı balzamik sirke – 2  diş sarımsak – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber

Çeri domatesleri zeytinyağı ve balzamik sirkeyle karıştırın. Ezilmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştırın.

4 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı trüf ezmesi ya da rendelenmiş taze trüf – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı ekşi krema – 2 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber –  ½ tatlı kaşığı bal

Mayonezi trüf ezmesini, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, ekşi krema ve rendelenmiş Parmesan peyniriyle karıştırın. Tuz, karabiber ve balla tatlandırın. Ardından tüm malzemeler karışana kadar iyice karıştırın.

2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı – 2 yemek kaşığı Parmesan peyniri

İki yarım patlıcanı, orta ateşteki ızgaraya yerleştirin ve ara sıra çevirerek 20-25 dakika pişirin. Domatesleri patlıcanlarla birlikte ızgarada pişirebilir ya da kısa bir süre için tavada kızartabilirsiniz.

Pişmiş patlıcanları trüf mayonezi, çam fıstığı ve rendelenmiş Parmesan peyniriyle servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.