Demirhindi ezmeli ızgara patlıcan
Doğu ve batı, umami lezzetiyle dolup taşan, Akdeniz ve Asya mutfaklarının lezzzetini birleştiren bu ızgara patlıcan yemeğinde buluştu.
Malzemeler
Izgara patlıcan:
Çeti domatesler:
Trüflü mayonez:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1
1 orta boy patlıcan – 2 diş sarmısak – 1 yemek kaşığı demirhindi ezmesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı ketçap – ½ tatlı kaşığı toz kişniş – 1 tutam karabiber – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanı ikiye bölün. Kabuğunu kesmemeye dikkat ederek, içini bir bıçak yardımıyla çapraz bir şekilde kesin.
Sarmısakları bir kapta ezin. Demirhindi ezmesini, Kikkoman Soya Sosu’nu, ketçabı, öğütülmüş kişnişi, karabiberi ve zeytinyağını ekleyerek dikkatlice karıştırın. Patlıcanın üzerine bu karışımdan sürün ve dolapta en az 1 saat bekletin.
Adım 2
200 gr çeri domates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı balzamik sirke – 2 diş sarımsak – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber
Çeri domatesleri zeytinyağı ve balzamik sirkeyle karıştırın. Ezilmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştırın.
Adım 3
4 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı trüf ezmesi ya da rendelenmiş taze trüf – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı ekşi krema – 2 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber – ½ tatlı kaşığı bal
Mayonezi trüf ezmesini, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, ekşi krema ve rendelenmiş Parmesan peyniriyle karıştırın. Tuz, karabiber ve balla tatlandırın. Ardından tüm malzemeler karışana kadar iyice karıştırın.
Adım 4
2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı – 2 yemek kaşığı Parmesan peyniri
İki yarım patlıcanı, orta ateşteki ızgaraya yerleştirin ve ara sıra çevirerek 20-25 dakika pişirin. Domatesleri patlıcanlarla birlikte ızgarada pişirebilir ya da kısa bir süre için tavada kızartabilirsiniz.
Pişmiş patlıcanları trüf mayonezi, çam fıstığı ve rendelenmiş Parmesan peyniriyle servis edin.
Recept-ID: 1230
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet