Teriyakiyle marine edilmiş tofu şiş
Teriyakide susam yağıyla marine edilmiş tofu şiş Uzak Doğu mutfağına karakterini veren tatları bir araya getiriyor. Yerfıstığı ezmesi kremamsı bir doku verirken, Kikkoman Kimchi Chili Sauce baharatlı bir lezzet katıyor. Yerfıstığı ezmeli baharatla servis edilen bu leziz yemek, tatlı, acı ve kremamsı tatları buluşturuyor.
Malzemeler
Sos için:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1
400 gr sert tofu – 1 yemek kaşığı yerfıstığı ezmesi – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 80 ml Kikkoman Teriyaki Marine – 50 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 1 yemek kaşığı gochujang – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil – 1 tatlı kaşığı esmer şeker – ½ demet taze soğan veya frenk soğanı
Tofuyu, 2 cm’lik küpler halinde kesin. Yerfıstığı ezmesi, Kikkoman Sesame Oil, Kikkoman Kimchi Chili Sauce, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, gochujang ezmesi, zencefil ve şekeri bir kapta karıştırın. Taze soğanları doğrayın ve yarısını marinasyona ekleyin. Ardından tofuları da hazırladığınız marinasyona ekleyin ve güzelce karıştırın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Adım 2
4 yemek kaşığı mayonez – 2 yemek kaşığı yerfıstığı ezmesi – 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 Şili biberi (tercihe bağlı)
Mayonezi, yerfıstığı ezmesini, yeşil limon suyunu, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce’u ve (tercihinize bağlı olarak) doğranmış Şili biberi karıştırın.
Adım 3
2 yemek kaşığı kavrulmuş susan
Marine ettiğiniz tofuyu ızgara şişlerine geçirin. Tofu gevrekleşene ve dokusu kahverengiye dönene kadar ızgarada her iki tarafını da ızgarada pişirin.
Üzerine kavrulmuş susam serperek, kalan yeşil soğanlar ve yerfıstığı mayoneziyle servis edin.
Afiyet olsun!
Recept-ID: 1236
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet