Marine edilmiş seitan şiş
Marine edilmiş seitan şiş

Marine edilmiş seitan şiş

toplam süre90 dak.
15 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi
60 dak.marine süresi

Susam, kimyon ve leziz soya sosunda marine edilmiş tuzlu seitan şişler, doyurucu kinoa salatasıyla buluştu.  Hem bitki bazlı beslenmeyi tercih edenleri hem de klasik lezzetlerden vazgeçemeyenleri mutlu edecek bir füzyon.

Malzemeler

2 porsiyon
300 gr
doğal seitan
3 yemek kaşığı
yağ
1 yemek kaşığı
toz kimyon
1 tatlı kaşığı
kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı
doğranmış soğan
1 yemek kaşığı
maya gevreği
1 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı
susam yağı

Tahıl için:

150 gr
kinoa
3 yemek kaşığı
yağ
1 
diş sarımsak
1 yemek kaşığı
susam
 ½ demet
kişniş
 ½ demet
taze soğan
1 
salatalık
Damak zevkinize göre tuz ve karabiber

Ek olarak:

2 yemek kaşığı
kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı
siyah susam
1 
adet yeşil limon
Besin değerleri (porsiyon başı):3014 kJ / 721 kcal
29 grYağ
51 grProtein
60 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr doğal seitan – 3 yemek kaşığı yağ – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı toz kimyon – 1 tatlı kaşığı kıyılmış sarmısak – 1 tatlı kaşığı doğranmış soğan – 1 yemek kaşığı maya gevreği – 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi – 1 tatlı kaşığı susam yağı

Seitan’ı uzun şeritler ya da küpler halinde kesin. Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu, kimyon, kıyılmış sarmısak, soğan, maya gevreği, sirke ve susam yağını bir kapta karıştırın. Seitan’ı marinasyonla kaplayın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Adım 2

150 gr kinoa – 2 yemek kaşığı yağ – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1  diş sarımsak – 1 yemek kaşığı susam

Kinoayı, paketinde yer alan açıklamaya uygun olarak pişirin. Yağı tavada kızdırın. Kızmış yağa Kikkoman Kimchi Chili Sauce’u, doğranmış sarmısağı ve susamı ekleyin. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra kinoayla karıştırın.

Adım 3

 ½ demet kişniş –  ½ demet taze soğan – 1  salatalık – 1 yemek kaşığı yağ – Tamak zevkinize göre tuz ve karabiber

Kişniş ve taze soğanları doğrayın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın. 2. adımda pişirdiğiniz kinoayı kişniş, taze soğan ve salatalıkla karıştırın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

Adım 4

2 yemek kaşığı kavrulmuş susam – 1 yemek kaşığı siyah susam – 1  adet yeşil limon

Seitan’ı şişe takarak ızgarada ya da parçalar halinde pişirin. Öncesinde üzerine susam serpin. Rengi altın kahverengiye dönene ve hafif bir gevrek kıvam alana kadar pişirin. Salata ve yeşil limonla servis edin.

Püf noktası:

Seitan yerine tofu da kullanabilirsiniz.

Sıfırdan seitan yapmak düşündüğünüzden daha kolay! Su ve un kullanarak bir hamur yapın (1 kg una 300-350 gr su olacak şekilde). Elde ettiğiniz hamuru, soğuk su dolu bir kaba yerleştirin ve su, süt kıvamına gelene kadar yoğurun. Suyu taze suyla değiştirin ve yoğurmaya devam edin. ¼ hamur kalana kadar yoğurun. Bu işlem hamurdaki nişastayı yok eder ve geriye saf gluten kalmış olur.

Recept-ID: 1234

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr doğal seitan – 3 yemek kaşığı yağ – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı toz kimyon – 1 tatlı kaşığı kıyılmış sarmısak – 1 tatlı kaşığı doğranmış soğan – 1 yemek kaşığı maya gevreği – 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi – 1 tatlı kaşığı susam yağı

Seitan’ı uzun şeritler ya da küpler halinde kesin. Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu, kimyon, kıyılmış sarmısak, soğan, maya gevreği, sirke ve susam yağını bir kapta karıştırın. Seitan’ı marinasyonla kaplayın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

150 gr kinoa – 2 yemek kaşığı yağ – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 diş sarımsak – 1 yemek kaşığı susam

Kinoayı, paketinde yer alan açıklamaya uygun olarak pişirin. Yağı tavada kızdırın. Kızmış yağa Kikkoman Kimchi Chili Sauce’u, doğranmış sarmısağı ve susamı ekleyin. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra kinoayla karıştırın.

½ demet kişniş – ½ demet taze soğan – 1 salatalık – 1 yemek kaşığı yağ – Tamak zevkinize göre tuz ve karabiber

Kişniş ve taze soğanları doğrayın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın. 2. adımda pişirdiğiniz kinoayı kişniş, taze soğan ve salatalıkla karıştırın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

2 yemek kaşığı kavrulmuş susam – 1 yemek kaşığı siyah susam – 1 adet yeşil limon

Seitan’ı şişe takarak ızgarada ya da parçalar halinde pişirin. Öncesinde üzerine susam serpin. Rengi altın kahverengiye dönene ve hafif bir gevrek kıvam alana kadar pişirin. Salata ve yeşil limonla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.