Marine edilmiş seitan şiş
Susam, kimyon ve leziz soya sosunda marine edilmiş tuzlu seitan şişler, doyurucu kinoa salatasıyla buluştu. Hem bitki bazlı beslenmeyi tercih edenleri hem de klasik lezzetlerden vazgeçemeyenleri mutlu edecek bir füzyon.
Malzemeler
Tahıl için:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
300 gr doğal seitan – 3 yemek kaşığı yağ – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı toz kimyon – 1 tatlı kaşığı kıyılmış sarmısak – 1 tatlı kaşığı doğranmış soğan – 1 yemek kaşığı maya gevreği – 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi – 1 tatlı kaşığı susam yağı
Seitan’ı uzun şeritler ya da küpler halinde kesin. Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu, kimyon, kıyılmış sarmısak, soğan, maya gevreği, sirke ve susam yağını bir kapta karıştırın. Seitan’ı marinasyonla kaplayın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Adım 2
150 gr kinoa – 2 yemek kaşığı yağ – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 1 diş sarımsak – 1 yemek kaşığı susam
Kinoayı, paketinde yer alan açıklamaya uygun olarak pişirin. Yağı tavada kızdırın. Kızmış yağa Kikkoman Kimchi Chili Sauce’u, doğranmış sarmısağı ve susamı ekleyin. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra kinoayla karıştırın.
Adım 3
½ demet kişniş – ½ demet taze soğan – 1 salatalık – 1 yemek kaşığı yağ – Tamak zevkinize göre tuz ve karabiber
Kişniş ve taze soğanları doğrayın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın. 2. adımda pişirdiğiniz kinoayı kişniş, taze soğan ve salatalıkla karıştırın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Adım 4
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam – 1 yemek kaşığı siyah susam – 1 adet yeşil limon
Seitan’ı şişe takarak ızgarada ya da parçalar halinde pişirin. Öncesinde üzerine susam serpin. Rengi altın kahverengiye dönene ve hafif bir gevrek kıvam alana kadar pişirin. Salata ve yeşil limonla servis edin.
Püf noktası:
Seitan yerine tofu da kullanabilirsiniz.
Sıfırdan seitan yapmak düşündüğünüzden daha kolay! Su ve un kullanarak bir hamur yapın (1 kg una 300-350 gr su olacak şekilde). Elde ettiğiniz hamuru, soğuk su dolu bir kaba yerleştirin ve su, süt kıvamına gelene kadar yoğurun. Suyu taze suyla değiştirin ve yoğurmaya devam edin. ¼ hamur kalana kadar yoğurun. Bu işlem hamurdaki nişastayı yok eder ve geriye saf gluten kalmış olur.
Recept-ID: 1234
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet