

Dumanlı viskide marine edilmiş tavuk
Tadı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü sos ile zenginleştirilmiş. Ile zenginleştirilmiş, dumanlı viskide marine edilmiş bu leziz tavuk tarifi sayesinde İskoçya ruhunu yakalayacaksınız. Taze sarımsak ve iştah açan hardalla tamamlanan, kökü İskoçya’ya uzanan bir lezzet serüveni.
Hazırlanış
Adım 1

3 diş sarımsak – 3 yemek kaşığı sofra hardali – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos – ½ yemek kaşığı bal (ya da esmer şeker) – 4 yemek kaşığı viski – 1 tutam tuz
Sarımsakları ezin. Ardından sofra hardalını, Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos’unu, balı ( ya da esmer şekeri ) viskiyi ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Adım 2

400 gr tavuk baget
Tavuk bagetlerini hazırladığınız marinasyonla kaplayın ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Adım 3

1 dal taze biberiye – 1 limon – 1 baş sarımsak
Tavuğu 180 derece ısıtılmış fırında 34-45 dakika pişirin. Eğer ızgarada pişirecekseniz, önceden ısıtılmış ızgarada 30 dakika yeterli.
Pişen tavukları biberiye, limon dilimleri ve kavrulmuş sarımsak ile servis edebilir, lezzetini artırabilirsiniz.
Püf noktası:
Bu yemek pilav, ekmek ya da kızarmış baget ekmeğiyle de servis edilebilir.
Recept-ID: 1229
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet