Dumanlı viskide marine edilmiş tavuk

toplam süre 180 dak.
15 dak. hazırlık süresi
45 dak. pişme süresi
120 dak. marine süresi

Tadı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü sos ile zenginleştirilmiş. Ile zenginleştirilmiş, dumanlı viskide marine edilmiş bu leziz tavuk tarifi sayesinde İskoçya ruhunu yakalayacaksınız. Taze sarımsak ve iştah açan hardalla tamamlanan, kökü İskoçya’ya uzanan bir lezzet serüveni.

 

Malzemeler

2 porsiyon
3 
diş sarımsak
3 yemek kaşığı
sofra hardali
 ½ yemek kaşığı
bal (ya da esmer şeker)
4 yemek kaşığı
viski
1 tutam
tuz
400 gr
tavuk baget

Süsleme için (tercihe bağlı):

1 
dal taze biberiye
1 
limon
1 
baş sarımsak
Besin değerleri (porsiyon başı): 2692 kJ  /  644 kcal
41 gr Yağ
42 gr Protein
28 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

3  diş sarımsak – 3 yemek kaşığı sofra hardali – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos ½ yemek kaşığı bal (ya da esmer şeker) – 4 yemek kaşığı viski – 1 tutam tuz

Sarımsakları ezin. Ardından sofra hardalını, Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos’unu, balı ( ya da esmer şekeri ) viskiyi ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Adım 2

400 gr tavuk baget

Tavuk bagetlerini hazırladığınız marinasyonla kaplayın ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Adım 3

1  dal taze biberiye – 1  limon – 1  baş sarımsak

Tavuğu 180 derece ısıtılmış fırında 34-45 dakika pişirin. Eğer ızgarada pişirecekseniz, önceden ısıtılmış ızgarada 30 dakika yeterli. 

Pişen tavukları biberiye, limon dilimleri ve kavrulmuş sarımsak ile servis edebilir, lezzetini artırabilirsiniz.

Püf noktası:

Bu yemek pilav, ekmek ya da kızarmış baget ekmeğiyle de servis edilebilir.

Recept-ID: 1229

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

3  diş sarımsak – 3 yemek kaşığı sofra hardali – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos ½ yemek kaşığı bal (ya da esmer şeker) – 4 yemek kaşığı viski – 1 tutam tuz

Sarımsakları ezin. Ardından sofra hardalını, Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos’unu, balı ( ya da esmer şekeri ) viskiyi ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

400 gr tavuk baget

Tavuk bagetlerini hazırladığınız marinasyonla kaplayın ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

1  dal taze biberiye – 1  limon – 1  baş sarımsak

Tavuğu 180 derece ısıtılmış fırında 34-45 dakika pişirin. Eğer ızgarada pişirecekseniz, önceden ısıtılmış ızgarada 30 dakika yeterli. 

Pişen tavukları biberiye, limon dilimleri ve kavrulmuş sarımsak ile servis edebilir, lezzetini artırabilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.