
3 Soslu Kızarmış Gyoza
Malzemeler 28 bölümleri için
- 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak veya ev yapımı)
İç malzeme için:
- 2-3 taze soğan
- 1 küçük diş sarımsak
- 5 g zencefil
- 200 g sivri lahana (veya Çin lahanası)
- Tuz
- 160 g domuz veya tavuk / hindi kıyması
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz, biraz beyaz biber
- 3 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Gyoza'yı unlamak için un ve yaklaşık 3 yemek kaşığı un ve su karışımı
- 6 yemek kaşığı bitkisel yağ (yakl. 10 tane kızartmak için: 2 yemek kaşığı)
Hazırlık
- İç malzeme için taze soğanlar temizlenip yıkanır. Sarımsak ve zencefil soyulur ve ikisi de taze soğanla birlikte ince ince doğranır.
- Sivri lahana temizlenip yıkanır, irice doğranır, 1 tatlı kaşığı tuz serpilir ve elle iyice sıkılır. Doğranmış lahana beze sarılır ve lahana suyunun iyice akması için sıkıca bastırılır.
- Taze soğan, sarımsak, zencefil, sivri lahana, kıyma, şeker, tuz, beyaz biber, soya sosu ve susam yağı karıştırılır.
- Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Parmak ucu ile gyoza hamurunun kenarının yarısı hafifçe ıslatılır, hamur iç malzemenin üstüne kapatılır, kenarları katlanıp güzelce birbirine bastırılır.
- Gyoza kızartılmadan önce alt tarafına hafifçe un serpilir.
- Bir tavada (28 cm Ø) 1 yemek kaşığı yağ ısıtılır, gyoza 2 sıra halinde (her biri 5 parça) dikkatlice yerleştirilir ve kızartılır. Gyoza'nın alt tarafı hafifçe kızardığında, 1 çorba kaşığı un 100 ml su ile karıştırılır, eklenir ve kapağı kapalı şekilde orta ila yüksek ateşte yaklaşık 3 ½ dakika pişirilir.
- Su buharlaştığında 1 yemek kaşığı yağ eklenir ve gyoza'nın dibi çıtır altın sarısı renk alana kadar kızartmaya devam edilir. Kalan gyozalar da aynı şekilde pişirilir.
- Gyoza, alt tarafı yukarı bakacak şekilde tabağa yerleştirilir ve dip soslarla servis yapılır.
Dip Soslar:
1. Versiyon: 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı tahin, 1 tatlı kaşığı bal
2. Versiyon: 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu, 1 ½ yemek kaşığı sirke, ½ tatlı kaşığı acı biber yağı
3. Versiyon:Kikkoman Ponzu Limonlu
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 28 bölümleri için
- 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak veya ev yapımı)
İç malzeme için:
- 2-3 taze soğan
- 1 küçük diş sarımsak
- 5 g zencefil
- 200 g sivri lahana (veya Çin lahanası)
- Tuz
- 160 g domuz veya tavuk / hindi kıyması
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz, biraz beyaz biber
- 3 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Gyoza'yı unlamak için un ve yaklaşık 3 yemek kaşığı un ve su karışımı
- 6 yemek kaşığı bitkisel yağ (yakl. 10 tane kızartmak için: 2 yemek kaşığı)