3 Soslu Kızarmış Gyoza
Ara
filtre
3 Soslu Kızarmış Gyoza
Bookmark
52 / 290

3 Soslu Kızarmış Gyoza

Hazırlanma zamanı: 1 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 366 kJ / 87 kcal

Malzemeler 28 bölümleri için

  • 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak veya ev yapımı)

İç malzeme için:

  • 2-3 taze soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 5 g zencefil
  • 200 g sivri lahana (veya Çin lahanası)
  • Tuz
  • 160 g domuz veya tavuk / hindi kıyması
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, biraz beyaz biber
  • 3 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • Gyoza'yı unlamak için un ve yaklaşık 3 yemek kaşığı un ve su karışımı   
  • 6 yemek kaşığı bitkisel yağ (yakl. 10 tane kızartmak için: 2 yemek kaşığı)

Hazırlık

  1. İç malzeme için taze soğanlar temizlenip yıkanır. Sarımsak ve zencefil soyulur ve ikisi de taze soğanla birlikte ince ince doğranır.
  2. Sivri lahana temizlenip yıkanır, irice doğranır, 1 tatlı kaşığı tuz serpilir ve elle iyice sıkılır. Doğranmış lahana beze sarılır ve lahana suyunun iyice akması için sıkıca bastırılır.
  3. Taze soğan, sarımsak, zencefil, sivri lahana, kıyma, şeker, tuz, beyaz biber, soya sosu ve susam yağı karıştırılır.
  4. Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Parmak ucu ile gyoza hamurunun kenarının yarısı hafifçe ıslatılır, hamur iç malzemenin üstüne kapatılır, kenarları katlanıp güzelce birbirine bastırılır.
  5. Gyoza kızartılmadan önce alt tarafına hafifçe un serpilir.
  6. Bir tavada (28 cm Ø) 1 yemek kaşığı yağ ısıtılır, gyoza 2 sıra halinde (her biri 5 parça) dikkatlice yerleştirilir ve kızartılır. Gyoza'nın alt tarafı hafifçe kızardığında, 1 çorba kaşığı un 100 ml su ile karıştırılır, eklenir ve kapağı kapalı şekilde orta ila yüksek ateşte yaklaşık 3 ½ dakika pişirilir.
  7. Su buharlaştığında 1 yemek kaşığı yağ eklenir ve gyoza'nın dibi çıtır altın sarısı renk alana kadar kızartmaya devam edilir. Kalan gyozalar da aynı şekilde pişirilir.
  8. Gyoza, alt tarafı yukarı bakacak şekilde tabağa yerleştirilir ve dip soslarla servis yapılır.

Dip Soslar:

1. Versiyon: 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı tahin, 1 tatlı kaşığı bal

2. Versiyon: 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu, 1 ½ yemek kaşığı sirke, ½ tatlı kaşığı acı biber yağı

3. Versiyon:Kikkoman Ponzu Limonlu

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 28 bölümleri için

  • 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak veya ev yapımı)

İç malzeme için:

  • 2-3 taze soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 5 g zencefil
  • 200 g sivri lahana (veya Çin lahanası)
  • Tuz
  • 160 g domuz veya tavuk / hindi kıyması
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, biraz beyaz biber
  • 3 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • Gyoza'yı unlamak için un ve yaklaşık 3 yemek kaşığı un ve su karışımı   
  • 6 yemek kaşığı bitkisel yağ (yakl. 10 tane kızartmak için: 2 yemek kaşığı)