Wok’ta deniz mahsulleri
Wok’ta deniz mahsulleri

Wok’ta deniz mahsulleri

5 1 oy
toplam süre35 dak.
25 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Wok tavada Asya usulü karides ve kalamarları pratik bir şekilde pişirin. Kalamarların nasıl hazırlanacağını ve KIKKOMAN soya sosuyla mükemmel bir şekilde tatlandırılmış bu sofistike wok yemeğini nasıl pişireceğinizi anlatıyoruz.

Malzemeler

4 porsiyon
300 gr
kalamar
500 gr
jumbo karides
500 gr
yeşil kuşkonmaz
 ½ demet
taze soğan
3 yemek kaşığı
fıstık yağı
 ½ 
hafif acı kırmızı biber
Bal
Karabiber

Ayrıca:

Wok tava
Besin değerleri (porsiyon başı):962 kJ / 230 kcal
4 grYağ
38 grProtein
6 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kalamarı kalın halkalar halinde, karidesleri ise uzunlamasına ikiye kesin. Kuşkonmazları yıkayın, uçlarını kesin, alt üçte birlik kısmını soyun, 5 cm uzunluğunda kesin. Taze soğanları yıkayıp doğrayın. Acı biberi ince kesin.

Adım 2

Bir döküm wok tavayı iyice kızana kadar ızgarada ısıtın. 1 yemek kaşığı yağ ekleyip kalamarları yüksek ateşte 3-4 dakika kızartın. Wok’tan alıp sıcak tutun.

Adım 3

Wok tavaya 1 yemek kaşığı daha yağ ekleyin. Jumbo karidesleri yüksek ateşte pişirin (2–3 dakika; yine de hafif yarı saydam kalmaları gerekir). Karidesleri tavadan alın ve bir yanda sıcak tutun.

Adım 4

Sebzeleri ve kalan 1 yemek kaşığı yağı wok’a ekleyip 3-4 dakika kavurun. Karidesleri ve kalamarları wok’a geri koyun ve hepsini pul biber, bal, karabiber ve soya sosuyla tatlandırın. Bekletmeden servis edin.

Recept-ID: 961

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kalamarı kalın halkalar halinde, karidesleri ise uzunlamasına ikiye kesin. Kuşkonmazları yıkayın, uçlarını kesin, alt üçte birlik kısmını soyun, 5 cm uzunluğunda kesin. Taze soğanları yıkayıp doğrayın. Acı biberi ince kesin.

Bir döküm wok tavayı iyice kızana kadar ızgarada ısıtın. 1 yemek kaşığı yağ ekleyip kalamarları yüksek ateşte 3-4 dakika kızartın. Wok’tan alıp sıcak tutun.

Wok tavaya 1 yemek kaşığı daha yağ ekleyin. Jumbo karidesleri yüksek ateşte pişirin (2–3 dakika; yine de hafif yarı saydam kalmaları gerekir). Karidesleri tavadan alın ve bir yanda sıcak tutun.

Sebzeleri ve kalan 1 yemek kaşığı yağı wok’a ekleyip 3-4 dakika kavurun. Karidesleri ve kalamarları wok’a geri koyun ve hepsini pul biber, bal, karabiber ve soya sosuyla tatlandırın. Bekletmeden servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.