Wok’ta deniz mahsulleri
Wok tavada Asya usulü karides ve kalamarları pratik bir şekilde pişirin. Kalamarların nasıl hazırlanacağını ve KIKKOMAN soya sosuyla mükemmel bir şekilde tatlandırılmış bu sofistike wok yemeğini nasıl pişireceğinizi anlatıyoruz.
Hazırlanış
Adım 1
Kalamarı kalın halkalar halinde, karidesleri ise uzunlamasına ikiye kesin. Kuşkonmazları yıkayın, uçlarını kesin, alt üçte birlik kısmını soyun, 5 cm uzunluğunda kesin. Taze soğanları yıkayıp doğrayın. Acı biberi ince kesin.
Adım 2
Bir döküm wok tavayı iyice kızana kadar ızgarada ısıtın. 1 yemek kaşığı yağ ekleyip kalamarları yüksek ateşte 3-4 dakika kızartın. Wok’tan alıp sıcak tutun.
Adım 3
Wok tavaya 1 yemek kaşığı daha yağ ekleyin. Jumbo karidesleri yüksek ateşte pişirin (2–3 dakika; yine de hafif yarı saydam kalmaları gerekir). Karidesleri tavadan alın ve bir yanda sıcak tutun.
Adım 4
Sebzeleri ve kalan 1 yemek kaşığı yağı wok’a ekleyip 3-4 dakika kavurun. Karidesleri ve kalamarları wok’a geri koyun ve hepsini pul biber, bal, karabiber ve soya sosuyla tatlandırın. Bekletmeden servis edin.
Recept-ID: 961
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet