

Rustik raventli tart
Vanilyalı dondurma ve soya karamelinin mükemmel birleşimi: Raventli tart. Yeni vazgeçilmezlerinizden biri olacak!
Hazırlanış
Adım 1

200 gr un – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 1 yumurta sarısı – 40 gr şeker – 140 gr tereyağ – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Tüm hamur malzemelerini (un, kabartma tozu, yumurta sarısı, şeker, tereyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce) karıştırın. Hamuru top haline getirin, streç filmle sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
Adım 2

500 gr ravent – 150 gr şeker – 80 ml su – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 vanilya çubuğu
Raventi yıkayıp kurutun ve yaklaşık 6 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin.
Şekeri, suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u bir tencereye koyun. Şeker eriyene kadar ısıtın. Tavayı karıştırmak yerine yavaşça çevirin.
Vanilya çubuğunu uzunlamasına keserek açın. Ravent ve limon suyuyla birlikte şuruba ekleyin. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Ravent parçalarını tavadan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Adım 3

3 top vanilyalı dondurma
Hamuru açın. Raventi ortasına yerleştirin ve hamurun kenarlarını raventin üzerine katlayın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
Tartı vanilyalı dondurma ve tavada kalan soya karamel sosuyla servis edin.
Püf noktası:
Bu tartı çilek veya erikle de deneyebilirsiniz. Karışık meyveleri tercih ediyorsanız, çilek ve ravent karışımını tercih edin!
Recept-ID: 1294
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet