Rustik raventli tart
Rustik raventli tart

Rustik raventli tart

toplam süre45 dak.
15 dak.hazırlık süresi
30 dak.pişme süresi

Vanilyalı dondurma ve soya karamelinin mükemmel birleşimi: Raventli tart. Yeni vazgeçilmezlerinizden biri olacak!

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
un
 ½ tatlı kaşığı
kabartma tozu
1 
yumurta sarısı
190 gr
şeker
140 gr
tereyağ
500 gr
ravent
80 ml
su
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 
vanilya çubuğu
3 
top vanilyalı dondurma
Besin değerleri (porsiyon başı):6263 kJ / 1497 kcal
72,5 grYağ
18,5 grProtein
180,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

200 gr un –  ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 1  yumurta sarısı – 40 gr şeker – 140 gr tereyağ – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tüm hamur malzemelerini (un, kabartma tozu, yumurta sarısı, şeker, tereyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce) karıştırın. Hamuru top haline getirin, streç filmle sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

Adım 2

500 gr ravent – 150 gr şeker – 80 ml su – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı limon suyu – 1  vanilya çubuğu

Raventi yıkayıp kurutun ve yaklaşık 6 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. 
 
Şekeri, suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u bir tencereye koyun. Şeker eriyene kadar ısıtın. Tavayı karıştırmak yerine yavaşça çevirin. 
 
Vanilya çubuğunu uzunlamasına keserek açın. Ravent ve limon suyuyla birlikte şuruba ekleyin. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Ravent parçalarını tavadan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Adım 3

3  top vanilyalı dondurma

Hamuru açın. Raventi ortasına yerleştirin ve hamurun kenarlarını raventin üzerine katlayın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. 
 
Tartı vanilyalı dondurma ve tavada kalan soya karamel sosuyla servis edin.

Püf noktası:

Bu tartı çilek veya erikle de deneyebilirsiniz. Karışık meyveleri tercih ediyorsanız, çilek ve ravent karışımını tercih edin!

Recept-ID: 1294

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

200 gr un – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 1 yumurta sarısı – 40 gr şeker – 140 gr tereyağ – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tüm hamur malzemelerini (un, kabartma tozu, yumurta sarısı, şeker, tereyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce) karıştırın. Hamuru top haline getirin, streç filmle sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

500 gr ravent – 150 gr şeker – 80 ml su – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı limon suyu – 1 vanilya çubuğu

Raventi yıkayıp kurutun ve yaklaşık 6 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. 
 
Şekeri, suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u bir tencereye koyun. Şeker eriyene kadar ısıtın. Tavayı karıştırmak yerine yavaşça çevirin. 
 
Vanilya çubuğunu uzunlamasına keserek açın. Ravent ve limon suyuyla birlikte şuruba ekleyin. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Ravent parçalarını tavadan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3 top vanilyalı dondurma

Hamuru açın. Raventi ortasına yerleştirin ve hamurun kenarlarını raventin üzerine katlayın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. 
 
Tartı vanilyalı dondurma ve tavada kalan soya karamel sosuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.