

Gorgonzola ve fındıklı ızgara armut
Bu vejetaryen yemek, ızgara armutların tatlılığını, Gorgonzola'nın keskinliğini, kızarmış fındıkları çıtırlığını ve çiçeksi notalara sahip mürver çiçeği sosunun lezzetini bir araya getiriyor. İki kişi için hem ideal bir başlangıç hem de hafif bir ana yemek seçeneği.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

2 yemek kaşığı mürver çiçeği şurubu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Mürver çiçeği şurubunu, sızma zeytinyağını, beyaz şarap sirkesini ve Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce'u küçük bir kâsede çırpın. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.
Adım 2

2 olgun armut (ortası çıkarılmış ve ikiye bölünmüş) – 15 ml zeytinyağı – 50 gr ufalanmış Gorgonzola peyniri – 25 gr fındık (Kavrulmuş ve doğranmış) – 10 gr taze nane yaprağı
Izgarayı yüksek sıcaklığa getirin ve ısıtın. yarım armutları zeytinyağıyla hafifçe fırçalayın. Armutları, kesik tarafı aşağıya gelecek şekilde 3-4 dakika boyunca, ızgara izleri görünene ve armutlar hafifçe yumuşayana kadar ızgaralayın. Ardından çevirin ve 2-3 dakika daha ızgaralayın. Izgara armutları servis tabağına yerleştirin. Üzerine ufalanmış gorgonzola’yı ve kavrulmuş fındıkları serpin. Mürver çiçeği sosu ile bolca gezdirin ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Recept-ID: 1452
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet