Gorgonzola ve fındıklı ızgara armut
Gorgonzola ve fındıklı ızgara armut

Gorgonzola ve fındıklı ızgara armut

5 1 oy
toplam süre 17 dak.
10 dak. hazırlık süresi
7 dak. pişme süresi

Bu vejetaryen yemek, ızgara armutların tatlılığını, Gorgonzola'nın keskinliğini, kızarmış fındıkları çıtırlığını ve çiçeksi notalara sahip mürver çiçeği sosunun lezzetini bir araya getiriyor. İki kişi için hem ideal bir başlangıç hem de hafif bir ana yemek seçeneği.

Malzemeler

2 porsiyon
2 
olgun armut (ortası çıkarılmış ve ikiye bölünmüş)
15 ml
zeytinyağı
50 gr
ufalanmış Gorgonzola peyniri
25 gr
fındık (Kavrulmuş ve doğranmış)
10 gr
taze nane yaprağı
2 yemek kaşığı
mürver çiçeği şurubu
1 yemek kaşığı
sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı
beyaz şarap sirkesi
 ¼ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı):1.088 kJ / 260 kcal
17 grYağ
6 grProtein
22 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2 yemek kaşığı mürver çiçeği şurubu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Mürver çiçeği şurubunu, sızma zeytinyağını, beyaz şarap sirkesini ve Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce'u küçük bir kâsede çırpın. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.

Adım 2

2  olgun armut (ortası çıkarılmış ve ikiye bölünmüş) – 15 ml zeytinyağı – 50 gr ufalanmış Gorgonzola peyniri – 25 gr fındık (Kavrulmuş ve doğranmış) – 10 gr taze nane yaprağı

Izgarayı yüksek sıcaklığa getirin ve ısıtın. yarım armutları zeytinyağıyla hafifçe fırçalayın. Armutları, kesik tarafı aşağıya gelecek şekilde 3-4 dakika boyunca, ızgara izleri görünene ve armutlar hafifçe yumuşayana kadar ızgaralayın. Ardından çevirin ve 2-3 dakika daha ızgaralayın. Izgara armutları servis tabağına yerleştirin. Üzerine ufalanmış gorgonzola’yı ve kavrulmuş fındıkları serpin. Mürver çiçeği sosu ile bolca gezdirin ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Recept-ID: 1452

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 yemek kaşığı mürver çiçeği şurubu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Mürver çiçeği şurubunu, sızma zeytinyağını, beyaz şarap sirkesini ve Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce'u küçük bir kâsede çırpın. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.

2 olgun armut (ortası çıkarılmış ve ikiye bölünmüş) – 15 ml zeytinyağı – 50 gr ufalanmış Gorgonzola peyniri – 25 gr fındık (Kavrulmuş ve doğranmış) – 10 gr taze nane yaprağı

Izgarayı yüksek sıcaklığa getirin ve ısıtın. yarım armutları zeytinyağıyla hafifçe fırçalayın. Armutları, kesik tarafı aşağıya gelecek şekilde 3-4 dakika boyunca, ızgara izleri görünene ve armutlar hafifçe yumuşayana kadar ızgaralayın. Ardından çevirin ve 2-3 dakika daha ızgaralayın. Izgara armutları servis tabağına yerleştirin. Üzerine ufalanmış gorgonzola’yı ve kavrulmuş fındıkları serpin. Mürver çiçeği sosu ile bolca gezdirin ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.