Bohemya’dan panko kaplı erikli hamur topları (dumpling)
Bohemya’dan panko kaplı erikli hamur topları (dumpling)

Bohemya’dan panko kaplı erikli hamur topları (dumpling)

4 1 oy
toplam süre 1 Sa 45 dak.
30 dak. hazırlık süresi
1 Sa pişme süresi
15 dak. dinlenme süresi

Klasik Çek tatlısına yeni  yorum: Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, tarçın ve kakuleyle marine edilmiş eriklerle hazırlanan patatesli hamur topları. Altın rengi panko ile kaplanıp hafif vanilyalı köpükle servis edilen bu tatlı-tuzlu lezzet, özel sofralar için mükemmel bir final.

Malzemeler

4 porsiyon

Hamur topları için:

400 gr
unlu patates (nişasta oranı yüksek patates)
100 gr
un
25 gr
irmik
20 gr
yumuşak tereyağı
1 
yumurta sarısı
50 gr
şeker
 ½ tatlı kaşığı
tuz
8 
mürdüm eriği
8 
adet kesme şeker
 ½ tatlı kaşığı
öğütülmüş tarçın
 ¼ tatlı kaşığı
öğütülmüş kakule
 ½ tatlı kaşığı
tuz (haşlama suyu için)
2 yemek kaşığı
un (şekil vermek için)

Kaplama için:

80 gr
tereyağı

Vanilyalı köpük için:

1 
vanilya çubuğu
3 
yumurta sarısı
8 gr
vanilinli şeker
1 yemek kaşığı
şeker
125 ml
krema
dal nane
Besin değerleri (porsiyon başı):3.083 kJ / 740 kcal
37,1 grYağ
12,9 grProtein
86,9 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 gr unlu patates (nişasta oranı yüksek patates) – 100 gr un – 25 gr irmik – 20 gr yumuşak tereyağı – 1  yumurta sarısı – 50 gr şeker –  ½ tatlı kaşığı tuz

Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte 25-30 dakika haşlayın. Suyunu süzün, kısa süre buharının çıkmasını bekleyin, kabuklarını soyun ve hâlâ sıcakken patates ezicisinden geçirin. Soğumaya bırakın. Üzerine un, irmik, tereyağı, yumurta sarısı, şeker ve ½ çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin.

Adım 2

8  mürdüm eriği – 8  kesme şeker –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş tarçın –  ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş kakule – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için) – 2 yemek kaşığı un (şekil vermek için)

Erikleri hafifçe çizin, çekirdeklerini çıkarın ve her birinin içine bir adet kesme şeker yerleştirin. Tarçın, kakule ve Kikkoman Soy Sauce'u karıştırın. Erikleri bu karışımla fırça yardımıyla kaplayın. Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Un serpilmiş tezgâhta patates hamurunu yaklaşık 5 cm kalınlığında bir rulo haline getirin. 8 parçaya kesin ve hafifçe yassılaştırın. Her parçanın ortasına bir erik koyun, kapatıp yuvarlayarak top şekli verin. Hazırladığınız hamur toplarını kaynayan suda 10-15 dakika kadar haşlayın.

Adım 3

80 gr tereyağı – 100 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı

Tereyağını geniş bir tavada eritin, Kikkoman Panko’yu ekleyin ve altın rengi alıncaya kadar kavurun. Haşlanmış hamur toplarını kevgirle sudan alın, süzün ve tereyağlı panko karışımına bulayın.

Adım 4

1  vanilya çubuğu – 3  yumurta sarısı – 8 gr vanilinli şeker – 1 yemek kaşığı şeker – 125 ml krema – dal nane

Vanilya çubuğunu boylamasına kesin ve içindeki özünü kazıyın. Yumurta sarılarını vanilya özütü, vanilinli şeker, şeker ve kremayla birlikte benmari usulü yaklaşık 5 dakika çırpın. Açık renkli ve köpüklü bir kıvam elde edin. Hamur toplarını servis tabaklarına alın, üzerine vanilyalı köpük gezdirin. Son olarak, nane ile kavrulmuş Kikkoman Panko serpiştirerek servis edin.

Tip:

Erik yerine kayısı, elma parçaları veya vişne de kullanılabilir.

Recept-ID: 1616

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

400 gr unlu patates (nişasta oranı yüksek patates) – 100 gr un – 25 gr irmik – 20 gr yumuşak tereyağı – 1 yumurta sarısı – 50 gr şeker – ½ tatlı kaşığı tuz

Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte 25-30 dakika haşlayın. Suyunu süzün, kısa süre buharının çıkmasını bekleyin, kabuklarını soyun ve hâlâ sıcakken patates ezicisinden geçirin. Soğumaya bırakın. Üzerine un, irmik, tereyağı, yumurta sarısı, şeker ve ½ çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin.

8 mürdüm eriği – 8 kesme şeker – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş tarçın – ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş kakule – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için) – 2 yemek kaşığı un (şekil vermek için)

Erikleri hafifçe çizin, çekirdeklerini çıkarın ve her birinin içine bir adet kesme şeker yerleştirin. Tarçın, kakule ve Kikkoman Soy Sauce'u karıştırın. Erikleri bu karışımla fırça yardımıyla kaplayın. Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Un serpilmiş tezgâhta patates hamurunu yaklaşık 5 cm kalınlığında bir rulo haline getirin. 8 parçaya kesin ve hafifçe yassılaştırın. Her parçanın ortasına bir erik koyun, kapatıp yuvarlayarak top şekli verin. Hazırladığınız hamur toplarını kaynayan suda 10-15 dakika kadar haşlayın.

80 gr tereyağı – 100 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı

Tereyağını geniş bir tavada eritin, Kikkoman Panko’yu ekleyin ve altın rengi alıncaya kadar kavurun. Haşlanmış hamur toplarını kevgirle sudan alın, süzün ve tereyağlı panko karışımına bulayın.

1 vanilya çubuğu – 3 yumurta sarısı – 8 gr vanilinli şeker – 1 yemek kaşığı şeker – 125 ml krema – dal nane

Vanilya çubuğunu boylamasına kesin ve içindeki özünü kazıyın. Yumurta sarılarını vanilya özütü, vanilinli şeker, şeker ve kremayla birlikte benmari usulü yaklaşık 5 dakika çırpın. Açık renkli ve köpüklü bir kıvam elde edin. Hamur toplarını servis tabaklarına alın, üzerine vanilyalı köpük gezdirin. Son olarak, nane ile kavrulmuş Kikkoman Panko serpiştirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.