

Havuçlu mercimek çorbası
Kırmızı mercimek, havuç, patates ve sarımsakla hazırlanan, baharatlar ve domates püresiyle pişen nefis bir mercimek çorbası. Kikkoman Soy Sauce derin bir umami lezzeti katarken; nane, maydanoz, pul biber ve limon ferah bir aroma oluşturuyor.
Malzemeler
Çorba için:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1

80 gr soğan – 100 patates – 80 gr havuç – 2 diş sarımsak
Soğan, patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı ince doğrayın.
Adım 2

2 yemek kaşığı zeytinyağı – 10 gr tereyağı – ½ tatlı kaşığı kimyon – ½ tatlı kaşığı kişniş – ½ tatlı kaşığı tatlı toz biber – ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 2 tatlı kaşığı domates püresi – 100 gr kırmızı mercimek – 700 ml sebze suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ tatlı kaşığı kuru nane
Zeytinyağı ve tereyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun, ardından patates ve havuçları ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Sarımsak, kimyon, kişniş, tatlı biber, acı biber ve domates püresini ekleyip kısa süre kavurun. Mercimekleri soğuk suda yıkayın ve tencereye alın. Sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın naneyi ilave edin, ardından çorbayı blender’dan geçirip pürüzsüz hale getirin.
Adım 3

2 yemek kaşığı zeytinyağı – ½ tatlı kaşığı pul biber – 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 2 pita ekmeği – 2 limon dilimi
Çorbayı kâselere paylaştırın. Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın, pul biberi ekleyip kısa süre kavurun. Bu yağı çorbaların üzerinde gezdirin, maydanoz serpin. Pita ekmeği ve limon dilimleriyle servis edin.
Tip:
Çorbanın kıvamını, biraz daha fazla ya da az sebze suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
Recept-ID: 1621
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet



















