Havuçlu mercimek çorbası
Havuçlu mercimek çorbası

Havuçlu mercimek çorbası

5 3 oy
toplam süre 35 dak.
10 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Kırmızı mercimek, havuç, patates ve sarımsakla hazırlanan, baharatlar ve domates püresiyle pişen nefis bir mercimek çorbası. Kikkoman Soy Sauce derin bir umami lezzeti katarken; nane, maydanoz, pul biber ve limon ferah bir aroma oluşturuyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Çorba için:

80 gr
soğan
100 gr
patates
80 gr
havuç
2 
diş sarımsak
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
10 gr
tereyağı
 ½ tatlı kaşığı
kimyon
 ½ tatlı kaşığı
kişniş
 ½ tatlı kaşığı
tatlı toz biber
 ¼ tatlı kaşığı
acı toz biber
2 tatlı kaşığı
domates püresi
100 gr
kırmızı mercimek
700 ml
sebze suyu
 ½ tatlı kaşığı
kuru nane

Servis için:

 ½ tatlı kaşığı
pul biber
2 yemek kaşığı
doğranmış maydanoz
2 
pita ekmeği
2 
limon dilimi
Besin değerleri (porsiyon başı):2.676 kJ / 640 kcal
27 grYağ
21 grProtein
79 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

80 gr soğan – 100  patates – 80 gr havuç – 2  diş sarımsak

Soğan, patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı ince doğrayın.

Adım 2

2 yemek kaşığı zeytinyağı – 10 gr tereyağı –  ½ tatlı kaşığı kimyon –  ½ tatlı kaşığı kişniş –  ½ tatlı kaşığı tatlı toz biber –  ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 2 tatlı kaşığı domates püresi – 100 gr kırmızı mercimek – 700 ml sebze suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı kuru nane

Zeytinyağı ve tereyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun, ardından patates ve havuçları ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Sarımsak, kimyon, kişniş, tatlı biber, acı biber ve domates püresini ekleyip kısa süre kavurun. Mercimekleri soğuk suda yıkayın ve tencereye alın. Sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın naneyi ilave edin, ardından çorbayı blender’dan geçirip pürüzsüz hale getirin.

Adım 3

2 yemek kaşığı zeytinyağı –  ½ tatlı kaşığı pul biber – 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 2  pita ekmeği – 2  limon dilimi

Çorbayı kâselere paylaştırın. Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın, pul biberi ekleyip kısa süre kavurun. Bu yağı çorbaların üzerinde gezdirin, maydanoz serpin. Pita ekmeği ve limon dilimleriyle servis edin.

Tip:

Çorbanın kıvamını, biraz daha fazla ya da az sebze suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz.

Recept-ID: 1621

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

80 gr soğan – 100 patates – 80 gr havuç – 2 diş sarımsak

Soğan, patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı ince doğrayın.

2 yemek kaşığı zeytinyağı – 10 gr tereyağı – ½ tatlı kaşığı kimyon – ½ tatlı kaşığı kişniş – ½ tatlı kaşığı tatlı toz biber – ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 2 tatlı kaşığı domates püresi – 100 gr kırmızı mercimek – 700 ml sebze suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı kuru nane

Zeytinyağı ve tereyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun, ardından patates ve havuçları ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Sarımsak, kimyon, kişniş, tatlı biber, acı biber ve domates püresini ekleyip kısa süre kavurun. Mercimekleri soğuk suda yıkayın ve tencereye alın. Sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın naneyi ilave edin, ardından çorbayı blender’dan geçirip pürüzsüz hale getirin.

2 yemek kaşığı zeytinyağı – ½ tatlı kaşığı pul biber – 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 2 pita ekmeği – 2 limon dilimi

Çorbayı kâselere paylaştırın. Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın, pul biberi ekleyip kısa süre kavurun. Bu yağı çorbaların üzerinde gezdirin, maydanoz serpin. Pita ekmeği ve limon dilimleriyle servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.