

Peynir ve kadayıf buluştu: Künefe
Tatlı bir şurubun sarmaladığı kıtır kıtır kadayıf ve yumuşacık peynirle hazırlanan klasik bir Türk tatlısı. Tatlı şerbetine eklenen bir tutam Kikkoman Soy Sauce, tatlı ve tuzlu lezzetler arasında zarif bir denge kurarak bu tatlıya benzersiz bir umami dokunuşu katar.
Malzemeler
İsteğe bağlı:
Hazırlanış
Adım 1

1 organik yeşil limon – 125 gr bal – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş tarçın – 3 damla gül suyu (veya portakal çiçeği suyu ya da limon suyu)
Yeşil lilmonun kabuğunu ince ince rendeleyin, ardından ikiye kesip suyunu sıkın. Kabuğu ve suyunu küçük bir tencereye alın; üzerine balı, Kikkoman Soy Sauce’u, tarçını ve yaklaşık 75 ml suyu ekleyin. 3-5 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Arzu ederseniz gül suyunu ekleyin.
Adım 2

100 gr tereyağı (tavayı yağlamak için ekstra) – 200 gr kadayıf
Tereyağını eritip kadayıfla iyice karıştırın. Tüm hamurun yağla kaplandığından emin olun.
Adım 3

Tavayı yağlamak için tereyağı – 250 gr rendelenmiş Dil Peyniri (veya 170 gr rendelenmiş mozzarella ve 80 gr labne ya da 250 gr mozzarella)
22 cm’lik bir tavayı ya da 4-8 küçük kâseyi bolca tereyağıyla yağlayın. Kadayıf karışımının yarısını tabana bastırarak yerleştirin. Üzerine peyniri yayın, kenarlarda yaklaşık 1 cm boşluk bırakın. Kalan kadayıfı üzerine ekleyin, bastırarak sıkıştırın ve kenarlarını yuvarlayın.
Tavayı kısık-orta ateşe alın; alt kısmı altın rengi olana kadar 3-5 dakika pişirin. Ardından bir tabağa ters çevirin ve diğer tarafını da 2-4 dakika pişirin.
Adım 4

2 portakal – 2 yemek kaşığı pudra şekeri – 40 gr doğranmış Antep fıstığı – 200 gr kaymak (isteğe bağlı)
Portakalları soyup dilimleyin. Künefeyi şerbetin yaklaşık üçte dördüyle ıslatın, üzerine pudra şekeri serpin. Antep fıstığı ve portakal dilimlerini ekleyin. Kalan şerbetle ve dilerseniz kaymakla birlikte servis edin.
Püf noktası
Künefe, özel davetlerde küçük kâselerde pişirildiğinde çok daha şık görünür. Dilerseniz üzerine yenilebilir altın tozu veya sim serpip bu leziz tatlıyı daha da dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.
Recept-ID: 1619
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet














