

Kremalı Brüksel lahanası ve patates çorbası
Brüksel lahanası ve patatesin buluştuğu lezzetli, kremamsı bir karışım. Kikkoman Soy Sauce, füme domuz pastırma ve taze otlarla zenginleşen bu tarif, üzerine ceviz ve bir kaşık crème fraîche ile şık ve davetkâr bir başlangıca dönüşüyor.
Malzemeler
Çorba için:
Süsleme için:
Hazırlanış
Adım 1

200 gr ikiye bölünmüş Brüksel lahanası – 150 gr patates (soyulmuş ve küp küp doğranmış) – 80 gr küp küp doğranmış kereviz – 40 gr küp küp doğranmış soğan – 1 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 60 gr küp küp doğranmış domuz pastırma – 15 gr tereyağı – 700 ml sebze suyu – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ yemek kaşığı ince doğranmış taze kekik – ¼ tatlı kaşığı rende muskat – ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – 80 ml yoğun (yüksek yağ oranlı) krema
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın, domuz pastırmayı ekleyip çıtırlaşana kadar kavurun, ardından kenara alın. Aynı tencereye tereyağını ekleyin; soğan, sarımsak, Brüksel lahanası, patates ve kerevizi ekleyip kısa süre soteleyin. Sebze suyunu, Kikkoman Soy Sauce’u, kekik, muskat ve karabiberi ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin, ardından blender’dan geçirip pürüzsüz hale getirin. Kremayı ve pastırmayı ekleyip karıştırın.
Adım 2

20 gr ceviz – 2 yemek kaşığı crème fraîche – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı kekik yaprağı
Cevizleri yağsız tavada kavurun ve iri doğrayın. Çorbayı kâselere paylaştırın. Üzerine bir kaşık crème fraîche, biraz ceviz, zeytinyağı gezdirin ve kekik yaprakları serpin.
Püf noktası
Dondurulmuş Brüksel lahanası da kullanabilirsiniz. Sadece pişirme süresinin bitimine 10 dakika kala ekleyin. Çorbanın kıvamını, sebze suyu miktarını artırarak veya azaltarak ayarlayabilirsiniz.
Recept-ID: 1614
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet














