

Bohemya usulü soya soslu şenlik çorbası
Havuç, kereviz ve pırasayla hazırlanan ve şenlik sofralarına yakışır bir et suyu çorbası. Kümes hayvanları kullanılan bu nefis çorba Kikkoman Soy Sauce ve aromatik baharatlarla zenginleştirilir. Mantar ve noodle ile servis edilir. Kış sofralarının, insanın içini ısıtan vazgeçilmezlerinden…
Malzemeler
İsteğe bağlı:
Hazırlanış
Adım 1

1 havuç – 1 parça kereviz – 1 küçük soğan – 1 pırasa – 1 hindi budu (yaklaşık 1,2 kg) – 2 defne yaprağı – 2 ardıç tohumu – ¼ karabiber tanesi – 4 yenibahar tanesi – ¼ tatlı kaşığı kimyon tohumu – 4 mercanköşk – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Havuç, kereviz ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Pırasayı ince halkalar halinde kesin. Sebzeleri ve hindi budunu büyük bir tencereye alın, 1½ litre su ekleyin ve kaynatın. Defne yapraklarını, ardıç tohumlarını, karabiber tanelerini, yenibaharı, kimyonu, mercanköşkü ve Kikkoman Soy Sauce’u ilave edin. Kapağını kapatıp yaklaşık 1½ saat kısık ateşte pişirin.
Adım 2

10 gr kuru porçini mantarı – 1 havuç – 50 gr çorbalık noodle (örneğin vermicelli veya yıldız noodle) – ¼ demet demet düz yapraklı maydanoz
Kuru porçini mantarlarını paketteki talimata göre ıslatın, ardından ince ince doğrayın. Havuçları küçük küpler halinde kesin veya dilimleyin; isterseniz yıldız şekilleri çıkarın. Arzuya göre hafifçe haşlayın. Noodle’ları paketteki talimata göre pişirin. Maydanozu ince ince doğrayın.
Adım 3

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş muskat – 1 tatlı kaşığı limon suyu – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – yaklaşık 100 gr ekşi krema
Hindi budunu sudan çıkarın, etini kemikten ayırın ve küçük küpler halinde doğrayın. Suyu süzün, ardından Kikkoman Soy Sauce, muskat, limon suyu ve karabiber ile tatlandırın. Noodle, et, mantar ve havucu kâselere paylaştırın. Üzerine sıcak suyu dökün, maydanoz serpin ve isterseniz bir kaşık ekşi krema ekleyin.
Püf noktası
Daha rafine bir dokunuş için, çorbayı biraz safranla tatlandırabilirsiniz. Kremamsı bir versiyon için hafif bir roux (yağ ve un karışımı) hazırlayıp suyu azar azar ekleyin. Artan etleri daha sonra kullanmak üzere dondurabilirsiniz.
Recept-ID: 1617
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet













