Espresso ve portakal aromalı çikolatalı mus
Espresso ve portakal aromalı çikolatalı mus

Espresso ve portakal aromalı çikolatalı mus

5 1 oy
toplam süre 5 dak.
5 dak. hazırlık süresi

Yoğun bitter çikolata ve espresso’yla hazırlanan bu hafif mus, Kikkoman Soy Sauce’un hafif tuzlu dokunuşuyla bambaşka bir boyut kazanıyor. Üzerine serpiştirilen portakal kabuğu, tarçın ve rendelenmiş çikolata ile her özel yemeğin zarif finali…

Malzemeler

2 porsiyon
60 gr
eritilmiş bitter çikolata (%85 kakao)
30 ml
espresso
1 
büyük yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 ½ tatlı kaşığı
toz tarçın
 ½ 
portakalın kabuğu (rendelenmiş)
80 ml
soğuk krema
1 tatlı kaşığı
şeker
 ½ 
dilimlenmiş portakal (süsleme için)
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş bitter çikolata
Besin değerleri (porsiyon başı):2.534 kJ / 606 kcal
54 grYağ
7,5 grProtein
22,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

60 gr eritilmiş bitter çikolata (%85 kakao) – 30 ml espresso – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Orta boy bir kapta eritilmiş çikolata, espresso ve Kikkoman Soy Sauce’u karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edin.

Adım 2

1  büyük yumurta sarısı –  ½ tatlı kaşığı toz tarçın –  ½  portakalın kabuğu (rendelenmiş)

Yumurta sarısını, tarçını ve portakal kabuğunu çikolatalı karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.

Adım 3

80 ml soğuk krema – 1  büyük yumurta beyazı – 1 tatlı kaşığı şeker

Kremayı, soğutulmuş bir kapta katılaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını ve şekeri çırpıp sert bir köpük haline getirin. Çikolatalı karışıma önce kremanın üçte birini ekleyip karıştırın, ardından kalan kısmını ve son olarak da yumurta beyazını spatula yardımıyla nazikçe karıştırarak ekleyin. Beyaz çizgiler kalmayana kadar karıştırın.

Adım 4

 ½  dilimlenmiş portakal (süsleme için) – 1 tatlı kaşığı toz tarçın – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş bitter çikolata

Mus karışımını iki kadehe veya küçük kâseye paylaştırın. En az 2 saat buzdolabında soğutun. Servis ederken portakal dilimleri, biraz tarçın ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

Recept-ID: 1613

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

60 gr eritilmiş bitter çikolata (%85 kakao) – 30 ml espresso – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Orta boy bir kapta eritilmiş çikolata, espresso ve Kikkoman Soy Sauce’u karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edin.

1 büyük yumurta sarısı – ½ tatlı kaşığı toz tarçın – ½ portakalın kabuğu (rendelenmiş)

Yumurta sarısını, tarçını ve portakal kabuğunu çikolatalı karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.

80 ml soğuk krema – 1 büyük yumurta beyazı – 1 tatlı kaşığı şeker

Kremayı, soğutulmuş bir kapta katılaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını ve şekeri çırpıp sert bir köpük haline getirin. Çikolatalı karışıma önce kremanın üçte birini ekleyip karıştırın, ardından kalan kısmını ve son olarak da yumurta beyazını spatula yardımıyla nazikçe karıştırarak ekleyin. Beyaz çizgiler kalmayana kadar karıştırın.

½ dilimlenmiş portakal (süsleme için) – 1 tatlı kaşığı toz tarçın – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş bitter çikolata

Mus karışımını iki kadehe veya küçük kâseye paylaştırın. En az 2 saat buzdolabında soğutun. Servis ederken portakal dilimleri, biraz tarçın ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.