

Espresso ve portakal aromalı çikolatalı mus
Yoğun bitter çikolata ve espresso’yla hazırlanan bu hafif mus, Kikkoman Soy Sauce’un hafif tuzlu dokunuşuyla bambaşka bir boyut kazanıyor. Üzerine serpiştirilen portakal kabuğu, tarçın ve rendelenmiş çikolata ile her özel yemeğin zarif finali…
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

60 gr eritilmiş bitter çikolata (%85 kakao) – 30 ml espresso – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Orta boy bir kapta eritilmiş çikolata, espresso ve Kikkoman Soy Sauce’u karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edin.
Adım 2

1 büyük yumurta sarısı – ½ tatlı kaşığı toz tarçın – ½ portakalın kabuğu (rendelenmiş)
Yumurta sarısını, tarçını ve portakal kabuğunu çikolatalı karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Adım 3

80 ml soğuk krema – 1 büyük yumurta beyazı – 1 tatlı kaşığı şeker
Kremayı, soğutulmuş bir kapta katılaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını ve şekeri çırpıp sert bir köpük haline getirin. Çikolatalı karışıma önce kremanın üçte birini ekleyip karıştırın, ardından kalan kısmını ve son olarak da yumurta beyazını spatula yardımıyla nazikçe karıştırarak ekleyin. Beyaz çizgiler kalmayana kadar karıştırın.
Adım 4

½ dilimlenmiş portakal (süsleme için) – 1 tatlı kaşığı toz tarçın – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
Mus karışımını iki kadehe veya küçük kâseye paylaştırın. En az 2 saat buzdolabında soğutun. Servis ederken portakal dilimleri, biraz tarçın ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
Recept-ID: 1613
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet














