

Mantarlı ve koyu biralı vejetaryen yahni
Karşınızda, mantar ve havuçla hazırlanan aromatik bir yahni. Koyu bira ve Kikkoman Soy Sauce ile yavaşça pişirilir. Krema ile tamamlanan bu doyurucu vejetaryen ana yemek, fırınlanmış patatesle birlikte servis edildiğinde özel günlerdeki sofralara çok yakışır.
Hazırlanış
Adım 1

250 gr kültür mantarı – 2 havuç – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 dal kekik – 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Havuçları soyup dilimleyin. Mantarları temizleyip ikiye bölün. Bir tencerede zeytinyağı ile soteleyin. Kekik ve karabiberi ekleyin.
Adım 2

300 gr patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 100 ml koyu bira – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 200 ml sebze suyu – 50 ml krema
Patatesleri soyup lokmalık doğrayın, bir yemek kaşığı zeytinyağıyla harmanlayın. 200 °C’de yaklaşık 30 dk fırınlayın; altın rengi olup yumuşayınca çıkarın. Bu sırada birayı ilk adımda kullandığınız tencereye ekleyin, Kikkoman Soy Sauce’u ilave edin ve birkaç dakika kısık ateşte buharlaştırın. Sebze suyu ve kremayı ekleyin, kapağını kapatıp 10 dk pişirin. Yahninin yanına fırınlanmış patatesle servis edin.
Püf noktası
Vaktiniz azsa önceden fırınlanmış patates kullanabilirsiniz. Haşlanmış patatesiniz varsa, üzerine spreyle yağ sıkıp airfryer’da 5-8 dk pişirmeniz yeterli olur.
Recept-ID: 1615
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet














