Mantarlı ve koyu biralı vejetaryen yahni
Mantarlı ve koyu biralı vejetaryen yahni

Mantarlı ve koyu biralı vejetaryen yahni

toplam süre 45 dak.
15 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Karşınızda, mantar ve havuçla hazırlanan aromatik bir yahni. Koyu bira ve Kikkoman Soy Sauce ile yavaşça pişirilir. Krema ile tamamlanan bu doyurucu vejetaryen ana yemek, fırınlanmış patatesle birlikte servis edildiğinde özel günlerdeki sofralara çok yakışır.

Malzemeler

2 porsiyon
250 gr
kültür mantarı
2 
havuç
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 
dal taze kekik
1 tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
100 ml
koyu bira
200 ml
sebze suyu
50 ml
krema
300 gr
patates

Hazırlanış

Adım 1

250 gr kültür mantarı – 2  havuç – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2  dal kekik – 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Havuçları soyup dilimleyin. Mantarları temizleyip ikiye bölün. Bir tencerede zeytinyağı ile soteleyin. Kekik ve karabiberi ekleyin.

Adım 2

300 gr patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 100 ml koyu bira – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 ml sebze suyu – 50 ml krema

Patatesleri soyup lokmalık doğrayın, bir yemek kaşığı zeytinyağıyla harmanlayın. 200 °C’de yaklaşık 30 dk fırınlayın; altın rengi olup yumuşayınca çıkarın. Bu sırada birayı ilk adımda kullandığınız tencereye ekleyin, Kikkoman Soy Sauce’u ilave edin ve birkaç dakika kısık ateşte buharlaştırın. Sebze suyu ve kremayı ekleyin, kapağını kapatıp 10 dk pişirin. Yahninin yanına fırınlanmış patatesle servis edin.

Püf noktası

Vaktiniz azsa önceden fırınlanmış patates kullanabilirsiniz. Haşlanmış patatesiniz varsa, üzerine spreyle yağ sıkıp airfryer’da 5-8 dk pişirmeniz yeterli olur.

Recept-ID: 1615

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

250 gr kültür mantarı – 2 havuç – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 dal kekik – 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Havuçları soyup dilimleyin. Mantarları temizleyip ikiye bölün. Bir tencerede zeytinyağı ile soteleyin. Kekik ve karabiberi ekleyin.

300 gr patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 100 ml koyu bira – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 ml sebze suyu – 50 ml krema

Patatesleri soyup lokmalık doğrayın, bir yemek kaşığı zeytinyağıyla harmanlayın. 200 °C’de yaklaşık 30 dk fırınlayın; altın rengi olup yumuşayınca çıkarın. Bu sırada birayı ilk adımda kullandığınız tencereye ekleyin, Kikkoman Soy Sauce’u ilave edin ve birkaç dakika kısık ateşte buharlaştırın. Sebze suyu ve kremayı ekleyin, kapağını kapatıp 10 dk pişirin. Yahninin yanına fırınlanmış patatesle servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.