

Asya Usulü Teriyaki Soslu İstiridye
Japon usulü teriyaki marinatından yapılmış bir sos ve çıtır arpacık soğanıyla beraber servis edilen çiğ istiridyeler. Sofralarınıza renk katacak başka bir tarif.
Hazırlanış
Adım 1

6 adet taze çiğ istiridye
İstiridyeyi istiridye bıçağı yardımıyla açın veya balıkçınızdan istiridyeleri açmasını isteyin. Açma işlemi sırasında elinize dikkat edin ve kendinizi yaralamayın.
Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine – 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi – 1 yemek kaşığı bal – ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – ½ arpacık soğanı – ½ tatlı kaşığı kıyılmış sarımsak – 1 tatlı kaşığı zencefil turşusu
Teriyaki marinesini, pirinç sirkesini, balı ve yağı karıştırın. Ardından soğanı ve zencefili kıyabildiğiniz kadar ince kıyın ve sarımsakla beraber diğer malzemelere ekleyip karıştırın.
Adım 3

2 adet büyük arpacık soğanı – 500 ml yemeklik yağ – 2 tutam tuz
Soğanları eşit şekilde dilimleyin ve kâğıt havlu üzerine yerleştirin. Üzerine tuz serpin ve yaklaşık 10-15 dakika boyunca soğanların kuruması için bekletin. Yağı bir tencerede veya wok tavada ısıtın. Soğanları ısınan yağda kahverengileşene kadar kızartın. Sonra yağdan çıkarın, kâğıt havlu yardımıyla yağını emdirin ve tuzlayın.
Adım 4
İstiridyelerin üzerine sostan 1 ya da 2 tatlı kaşığı koyun ve çıtır soğan parçalarını üzerine serperek servis edin. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1160
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet