Asya Usulü Teriyaki Soslu İstiridye
Asya Usulü Teriyaki Soslu İstiridye

Asya Usulü Teriyaki Soslu İstiridye

toplam süre20 dak.
20 dak.hazırlık süresi

Japon usulü teriyaki marinatından yapılmış bir sos ve çıtır arpacık soğanıyla beraber servis edilen çiğ istiridyeler. Sofralarınıza renk katacak başka bir tarif.

Malzemeler

2 porsiyon
6 
adet taze çiğ istiridye
2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı
bal
 ¼ tatlı kaşığı
 ½ 
arpacık soğanı
 ½ tatlı kaşığı
kıyılmış sarımsak
1 tatlı kaşığı
zencefil turşusu
2 
adet büyük arpacık soğanı
500 ml
yemeklik yağ
2 tutam
tuz

Hazırlanış

Adım 1

6  adet taze çiğ istiridye

İstiridyeyi istiridye bıçağı yardımıyla açın veya balıkçınızdan istiridyeleri açmasını isteyin. Açma işlemi sırasında elinize dikkat edin ve kendinizi yaralamayın.

Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine1 yemek kaşığı pirinç sirkesi – 1 yemek kaşığı bal –  ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı ½  arpacık soğanı –  ½ tatlı kaşığı kıyılmış sarımsak – 1 tatlı kaşığı zencefil turşusu

Teriyaki marinesini, pirinç sirkesini, balı ve yağı karıştırın. Ardından soğanı ve zencefili kıyabildiğiniz kadar ince kıyın ve sarımsakla beraber diğer malzemelere ekleyip karıştırın.

Adım 3

2  adet büyük arpacık soğanı – 500 ml yemeklik yağ – 2 tutam tuz

Soğanları eşit şekilde dilimleyin ve kâğıt havlu üzerine yerleştirin. Üzerine tuz serpin ve yaklaşık 10-15 dakika boyunca soğanların kuruması için bekletin. Yağı bir tencerede veya wok tavada ısıtın. Soğanları ısınan yağda kahverengileşene kadar kızartın. Sonra yağdan çıkarın, kâğıt havlu yardımıyla yağını emdirin ve tuzlayın.

Adım 4

İstiridyelerin üzerine sostan 1 ya da 2 tatlı kaşığı koyun ve çıtır soğan parçalarını üzerine serperek servis edin. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1160

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

6 adet taze çiğ istiridye

İstiridyeyi istiridye bıçağı yardımıyla açın veya balıkçınızdan istiridyeleri açmasını isteyin. Açma işlemi sırasında elinize dikkat edin ve kendinizi yaralamayın.

2 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine1 yemek kaşığı pirinç sirkesi – 1 yemek kaşığı bal – ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı ½ arpacık soğanı – ½ tatlı kaşığı kıyılmış sarımsak – 1 tatlı kaşığı zencefil turşusu

Teriyaki marinesini, pirinç sirkesini, balı ve yağı karıştırın. Ardından soğanı ve zencefili kıyabildiğiniz kadar ince kıyın ve sarımsakla beraber diğer malzemelere ekleyip karıştırın.

2 adet büyük arpacık soğanı – 500 ml yemeklik yağ – 2 tutam tuz

Soğanları eşit şekilde dilimleyin ve kâğıt havlu üzerine yerleştirin. Üzerine tuz serpin ve yaklaşık 10-15 dakika boyunca soğanların kuruması için bekletin. Yağı bir tencerede veya wok tavada ısıtın. Soğanları ısınan yağda kahverengileşene kadar kızartın. Sonra yağdan çıkarın, kâğıt havlu yardımıyla yağını emdirin ve tuzlayın.

İstiridyelerin üzerine sostan 1 ya da 2 tatlı kaşığı koyun ve çıtır soğan parçalarını üzerine serperek servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.