Ara
filtre
Zencefilli Tavuklu Arancini
Bookmark
133 / 339

Zencefilli Tavuklu Arancini

Zencefilli Tavuklu Arancini
zaman 40 dakika
Hazırlanma zamanı: 40 dakika
1636 kJ / 391 kcal
gres: 16.1 g
protein: 9.8 g
karbonhidratlar: 50.8 g
doymuş yağ: 1.6 g
diyet lifi: 1.8 g
toplam şeker: 3 g

Malzemeler 6 porsiyon

  • 200 g suşi pirinci
  • 1 litre sıvı yağ
  • 2 tavuk budu filetosu, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
  • 1 taze soğan, ince doğranmış
  • 1½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • ½ yemek kaşığı esmer şeker

Glazür için:

  • 75 g un
  • 2 orta boy yumurta, az çırpılmış
  • Yaklaşık 100 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı

Dip sos için:

  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 ince doğranmış taze soğan, servis için
  • 1 tatlı kaşığı zencefil, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber, isteğe bağlı

Hazırlık

Suşi pirinci paket talimatlarına göre pişirilir, sonra büyük bir tabak üzerinde ince bir tabaka halinde yayılır ve soğumaya bırakılır.

1 tatlı kaşığı yağ yapışmaz bir tavada ısıtılır ve tavuk orta ateşte 5-10 dakika pişene kadar kavrulur. Zencefil, soğan, soya sosu ve şeker eklenir. Isı azaltılır ve tavuk glaze olana kadar birkaç dakika daha kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Islak elle (pirincin ellerinize yapışmasını önlemek için), küçük bir avuç pirinç alınır ve avucun içinde düzleştirilir. Ortasına 1/2 tatlı kaşığı tavuk karışımı konulur. Pirinci dolgunun etrafına sarmak için el dikkatlice kapatılır ve bir top şekline getirilir. Pirince şekil verilemezse biraz daha pirinç alınır ve birbirine yapışması için hafifçe sıkılır. Nişastayı çıkarmak ve yapışmayı önlemek için eller sık sık yıkanır.

Pirinç topu, yağlı bir fırın tepsisine veya streç folyoyla kaplı bir plakaya yerleştirilir ve yaklaşık 18-20 tane masa tenis topu büyüklüğünde pirinç topları elde edene kadar pirinç, kalan iç harçla doldurulur. Kızartmadan önce en az 30 dakika buzdolabında bekletilir.

Tencerenin yarısına kadar yağ dökülür ve ısıölçer 180°C gösterene kadar veya bir parça ekmek 30 saniyede kızarana kadar ısıtılır.

Un, yumurta ve ekmek kırıntısı üç düz kâseye veya tabağa konulur. Pirinç topları unla kaplanır, ardından yumurtaya batırılır ve ekmek kırıntıları ile pane edilir.

Toplar dikkatlice yağa eklenir (her seferinde yaklaşık 5 tane) ve altın sarısı olana kadar 5-6 dakika boyunca kızartılıp, kâğıt havlu üzerinde yağı süzülür.

Dip sos malzemeleri karıştırılır ve arancini ile servis yapılır. İsteğe göre taze soğan serpiştirilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 40 dakika
Hazırlanma zamanı: 40 dakika
1636 kJ / 391 kcal
gres: 16.1 g
protein: 9.8 g
karbonhidratlar: 50.8 g
doymuş yağ: 1.6 g
diyet lifi: 1.8 g
toplam şeker: 3 g

Malzemeler 6 porsiyon

  • 200 g suşi pirinci
  • 1 litre sıvı yağ
  • 2 tavuk budu filetosu, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
  • 1 taze soğan, ince doğranmış
  • 1½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • ½ yemek kaşığı esmer şeker

Glazür için:

  • 75 g un
  • 2 orta boy yumurta, az çırpılmış
  • Yaklaşık 100 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı

Dip sos için:

  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 ince doğranmış taze soğan, servis için
  • 1 tatlı kaşığı zencefil, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber, isteğe bağlı