
147 / 339
Soya Soslu Humuslu Dip Sos
Doğal fermente soya sosu
Turşular ve soslar
Sebze
Vejetaryen
Evdeki Kutlamalarınız için Tarifler
Hazırlık zamanı < 20 dakika

zaman
10 dakika
Hazırlanma zamanı:
10 dakika
833 kJ / 199 kcal
gres:
14.3 g
protein:
4.4 g
karbonhidratlar:
11.3 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tahin (veya kızarmış susam)
- 200 g (haşlanmış) nohut (konserve)
- 8 yemek kaşığı pişirme veya nohut suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5-6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı kimyon
Garnitür için:
- Zeytinyağı
- Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Kişniş
- Kırmızı tozbiber
Hazırlık
- Sarımsak soyulur, ayıklanıp ikiye bölünür ve irice doğranır.
- Diğer malzemelerle birlikte bir miksere alınır ve püre haline getirilir.
- Servis yapılırken dip sosa zeytinyağı ve soya sosu gezdirilir, üzerine kişniş ve kırmızı biber serpilir ve servis yapılır.
Humuslu dip sosla çok iyi giden yiyecekler:
- Kabak rulosu, patlıcan ve biber gibi ızgara sebze
- Tavuk satay gibi ızgara et
- Pide
Hurma ve iri zeytinle servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
10 dakika
Hazırlanma zamanı:
10 dakika
833 kJ / 199 kcal
gres:
14.3 g
protein:
4.4 g
karbonhidratlar:
11.3 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tahin (veya kızarmış susam)
- 200 g (haşlanmış) nohut (konserve)
- 8 yemek kaşığı pişirme veya nohut suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5-6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı kimyon
Garnitür için:
- Zeytinyağı
- Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Kişniş
- Kırmızı tozbiber