
Sarımsaklı Izgara Patlıcan Sos
Malzemeler 4 porsiyon
- 2 patlıcan
- 1 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
- Taze çekilmiş toz karabiber
İsteğe bağlı: füme kırmızı biber, taze maydanoz, çili, tabasco vb.
Hazırlık
- Patlıcanlar bütün olarak sarımsak dişleri ile birlikte ızgarada veya fırında pişirilir, bir kenara alınarak soğumaya bırakılır, daha sonra her ikisi de soyulur.
- Patlıcanlar küçük parçalara doğranır ve sarımsakla birlikte mutfak robotunda püre haline getirilir. Kikkoman soya sosu ve ponzu sos, zeytinyağı, otlar ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 2 patlıcan
- 1 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
- Taze çekilmiş toz karabiber
İsteğe bağlı: füme kırmızı biber, taze maydanoz, çili, tabasco vb.