Mochi krep kek

toplam süre 40 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Bu leziz pasta Japon usulü glutenli pirinç unundan Mochi krepleri ve tatlı Kikkoman soya sosu kremasıyla yapılıyor. Kolay ama etkileyici! 14 cm çaplı kek kesme çemberine ihtiyacınız var.

Malzemeler

4 porsiyon

1) Mochi krep hamuru için:

38 gr
sade un
38 gr
glütenli pirinç unu
1 tutam
tuz
25 gr
şeker
1 
çırpılmış yumurta (M boy)
25 gr
eritilmiş tuzsuz tereyağı ve krepleri pişirmek için azıcık daha un
125 ml
süt

2) Soya sosu şurubu için:

36 gr
şeker
18 gr
su

Veya:

40 gr
şeker

3) Soya sosu kreması için

250 gr
krema (%35-42 yağ)
25 gr
şeker
20 gr
soğutulmuş soya sosu şurubu 2) (* Sucrée 20 g, şeker 40 g, Kikkoman pirinç sosu /sucrée varsa 2. adıma gerek yok)
Besin değerleri (porsiyon başı): 1479 kJ  /  353 kcal
23,2 gr Yağ
4,8 gr Protein
31,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1) Mochi krep hamuru için:

  1. Unu ve glütenli pirinç ununu birlikte eleyin, bir kaseye koyun ve ortasını açın.
  2. Ortasına yumurta, şeker ve tuz ekleyin.
  3. Eritilmiş tereyağını da ekleyin.
  4. Ortadaki sıvıyı (yumurta, tereyağı, tuz ve şeker karışımı) bir çırpma teli ile yavaş yavaş un ile karıştırarak hamur haline getirin, aralarına sütü de yavaş yavaş ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  5. Hamuru bir elek ile eleyerek dökün, hamurun üzerini streç film ile örtün ve yaklaşık 1-2 saat soğumaya bırakın.
  6. Hamuru tekrar iyice karıştırın.
  7. Küçük bir tavayı (yaklaşık 14 cm) ısıtın, yağlayın, 8 krepi arka arkaya pişirin (her krepten sonra, tavadaki ısıyı biraz azaltmak için tavanın altına nemli bir bez koyun) ve soğumaya bırakın.

Adım 2

2) Soya sosu şurubu için:

  1. Su ve şekeri küçük bir tencereye alıp yüksek ateşte kaynatın.
  2. Karışım kaynadığında ısıyı orta dereceye düşürün, Kikkoman Soya Sosu ekleyin, yaklaşık 3 dakika pişirin ve oda sıcaklığına soğutun.

Adım 3

3) Soya sosu kreması için:

  1. Kremayı çırpın ve katılaşmaya başlayınca soya sosu şurubu ve şekeri ekleyin ve sertleşene kadar çırpmaya devam edin.

Adım 4

4) Kekin sunumu için:

  1. 14 cm'lik kek halkasını bir tabağın üzerine yerleştirin, içine bir krep koyun.
  2. ve kremanın bir kısmını ince bir şekilde üzerine yayın. Tüm krepler ve krema bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Keki yaklaşık 1 saat soğutun.
  3. Kek halkasını çıkarın ve servis edin.

Recept-ID: 948

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1) Mochi krep hamuru için:

  1. Unu ve glütenli pirinç ununu birlikte eleyin, bir kaseye koyun ve ortasını açın.
  2. Ortasına yumurta, şeker ve tuz ekleyin.
  3. Eritilmiş tereyağını da ekleyin.
  4. Ortadaki sıvıyı (yumurta, tereyağı, tuz ve şeker karışımı) bir çırpma teli ile yavaş yavaş un ile karıştırarak hamur haline getirin, aralarına sütü de yavaş yavaş ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  5. Hamuru bir elek ile eleyerek dökün, hamurun üzerini streç film ile örtün ve yaklaşık 1-2 saat soğumaya bırakın.
  6. Hamuru tekrar iyice karıştırın.
  7. Küçük bir tavayı (yaklaşık 14 cm) ısıtın, yağlayın, 8 krepi arka arkaya pişirin (her krepten sonra, tavadaki ısıyı biraz azaltmak için tavanın altına nemli bir bez koyun) ve soğumaya bırakın.

2) Soya sosu şurubu için:

  1. Su ve şekeri küçük bir tencereye alıp yüksek ateşte kaynatın.
  2. Karışım kaynadığında ısıyı orta dereceye düşürün, Kikkoman Soya Sosu ekleyin, yaklaşık 3 dakika pişirin ve oda sıcaklığına soğutun.

3) Soya sosu kreması için:

  1. Kremayı çırpın ve katılaşmaya başlayınca soya sosu şurubu ve şekeri ekleyin ve sertleşene kadar çırpmaya devam edin.

4) Kekin sunumu için:

  1. 14 cm'lik kek halkasını bir tabağın üzerine yerleştirin, içine bir krep koyun.
  2. ve kremanın bir kısmını ince bir şekilde üzerine yayın. Tüm krepler ve krema bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Keki yaklaşık 1 saat soğutun.
  3. Kek halkasını çıkarın ve servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.