Ara
filtre
36 / 339

Mochi krep kek

Mochi krep pastası yapmak için yöntem ve malzemeler. Mochi krep hamuru ve soya sosu kreması lezzet açısından çok özeldir.

Mochi krep kek
zaman 40 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
1479 kJ / 353 kcal
gres: 23,2 g
protein: 4,8 g
karbonhidratlar: 31,7 g

Malzemeler 4 porsiyon

1) Mochi krep hamuru için:

  • 38 g sade un
  • 38 g glütenli pirinç unu
  • 1 tutam tuz
  • 25 g şeker
  • 1 çırpılmış yumurta (M boy) 
  • 25 g eritilmiş tuzsuz tereyağı ve krepleri pişirmek için azıcık daha un
  • 125 ml süt

2) Soya sosu şurubu için:

Veya

3) Soya sosu kreması için

  • 250 g krema (%35-42 yağ)
  • 25 g şeker
  • 20 g soğutulmuş soya sosu şurubu 2) (* Sucrée 20 g, şeker 40 g, Kikkoman pirinç sosu /sucrée varsa 2. adıma gerek yok)

Hazırlık

1) Mochi krep hamuru için:

  1. Unu ve glütenli pirinç ununu birlikte eleyin, bir kaseye koyun ve ortasını açın.
  2. Ortasına yumurta, şeker ve tuz ekleyin.
  3. Eritilmiş tereyağını da ekleyin.
  4. Ortadaki sıvıyı (yumurta, tereyağı, tuz ve şeker karışımı) bir çırpma teli ile yavaş yavaş un ile karıştırarak hamur haline getirin, aralarına sütü de yavaş yavaş ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  5. Hamuru bir elek ile eleyerek dökün, hamurun üzerini streç film ile örtün ve yaklaşık 1-2 saat soğumaya bırakın.
  6. Hamuru tekrar iyice karıştırın.
  7. Küçük bir tavayı (yaklaşık 14 cm) ısıtın, yağlayın, 8 krepi arka arkaya pişirin (her krepten sonra, tavadaki ısıyı biraz azaltmak için tavanın altına nemli bir bez koyun) ve soğumaya bırakın.

2) Soya sosu şurubu için:

  1. Su ve şekeri küçük bir tencereye alıp yüksek ateşte kaynatın.
  2. Karışım kaynadığında ısıyı orta dereceye düşürün, Kikkoman soya sosu ekleyin, yaklaşık 3 dakika pişirin ve oda sıcaklığına soğutun.

3) Soya sosu kreması için:

Kremayı çırpın ve katılaşmaya başlayınca soya sosu şurubu ve şekeri ekleyin ve sertleşene kadar çırpmaya devam edin.

4) Kekin sunumu için:

  • 14 cm'lik kek halkasını bir tabağın üzerine yerleştirin, içine bir krep koyun.
  • ve kremanın bir kısmını ince bir şekilde üzerine yayın. Tüm krepler ve krema bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Keki yaklaşık 1 saat soğutun.
  • Kek halkasını çıkarın ve servis edin.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 40 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
1479 kJ / 353 kcal
gres: 23,2 g
protein: 4,8 g
karbonhidratlar: 31,7 g

Malzemeler 4 porsiyon

1) Mochi krep hamuru için:

  • 38 g sade un
  • 38 g glütenli pirinç unu
  • 1 tutam tuz
  • 25 g şeker
  • 1 çırpılmış yumurta (M boy) 
  • 25 g eritilmiş tuzsuz tereyağı ve krepleri pişirmek için azıcık daha un
  • 125 ml süt

2) Soya sosu şurubu için:

Veya

3) Soya sosu kreması için

  • 250 g krema (%35-42 yağ)
  • 25 g şeker
  • 20 g soğutulmuş soya sosu şurubu 2) (* Sucrée 20 g, şeker 40 g, Kikkoman pirinç sosu /sucrée varsa 2. adıma gerek yok)