Kızarmış Baget üzerinde Yakiniku-Rozbif

toplam süre 95 dak.
15 dak. hazırlık süresi
50 dak. marine süresi
30 dak. pişme süresi

Malzemeler

6 porsiyon
600 gr
yağsız dana biftek
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 
büyük domates
Tuz, taze çekilmiş karabiber
4 
diş sarımsak
40 gr
tereyağı
50 gr
roka
2 
baget ekmeği
2 yemek kaşığı
kavrulmuş soğan

Yakiniku marinat için:

4 yemek kaşığı
esmer şeker
4 yemek kaşığı
kırmızı şarap
2 dilim
limon
Besin değerleri (porsiyon başı): 1429 kJ  /  341 kcal
12 gr Yağ
22,3 gr Protein
33,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Yakiniku marine sos için şeker ve kırmızı şarap küçük bir tavada kaynatılır. Şeker eridiğinde soya sosu ve limon dilimleri eklenir ve soğumaya bırakılır.

Adım 2

Sığır eti kurulanır, yaklaşık 3 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir, uygun büyük bir pişirme kabına alınır, üzerine marine sos dökülür ve etin içine nüfuz etmesi için güzelce masaj yapılır. Etin üstü streç folyo ile örtülür ve 40-50 dakika marine edilir.

Adım 3

Dana eti, sostan çıkarılır (kalan marine sos bir kenara alınır), et kurulanır ve 2 yemek kaşığı kızgın yağda her taraftan iyice kızartılır (sadece etin yüzeyi kızgın yağda çevrilmelidir).

Adım 4

Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Dana eti, fırına dayanıklı bir tavanın üzerindeki buruşuk buruşuk yapılmış alüminyum folyo üzerine yerleştirilir. Domatesler yıkanır, sap kısmı çıkarılır, küçük küpler halinde doğranır, etin yanına dağıtılır, tuz ve karabiber eklenir, üzerine kalan zeytinyağı serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirilir.

Adım 5

Kızartma tavası fırından çıkarılır, et, alüminyum folyoya sarılır ve yaklaşık 10 dakika dinlendirilir. Bu arada, sarımsak soyulup ince doğranir ve kızgın tereyağda sotelenir. Sarımsak kahverengileşmeye başlamadan hemen önce, marine sosun geri kalanı dökülür ve hafifçe kaynatılır.

Adım 6

Roka yıkanır ve kurulanır. Bagetler, dilimler halinde kesilir ve tavada kısa bir süre kızartılır. Ekmek dilimleri üzerine dilimlenmiş et ve roka yerleştirilir, domates küpleri ve kızarmış soğanla süslenir, üzerine sarımsak sosu gezdirilir ve servis yapılır.

Püf noktası

Sarımsak sevmiyorsanız, kızgın tereyağına artan marine sosu ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın.

Bu tari̇f hem izgara, hem de barbeküde kolayca hazirlanabi̇li̇r.

Recept-ID: 117

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yakiniku marine sos için şeker ve kırmızı şarap küçük bir tavada kaynatılır. Şeker eridiğinde soya sosu ve limon dilimleri eklenir ve soğumaya bırakılır.

Sığır eti kurulanır, yaklaşık 3 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir, uygun büyük bir pişirme kabına alınır, üzerine marine sos dökülür ve etin içine nüfuz etmesi için güzelce masaj yapılır. Etin üstü streç folyo ile örtülür ve 40-50 dakika marine edilir.

Dana eti, sostan çıkarılır (kalan marine sos bir kenara alınır), et kurulanır ve 2 yemek kaşığı kızgın yağda her taraftan iyice kızartılır (sadece etin yüzeyi kızgın yağda çevrilmelidir).

Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Dana eti, fırına dayanıklı bir tavanın üzerindeki buruşuk buruşuk yapılmış alüminyum folyo üzerine yerleştirilir. Domatesler yıkanır, sap kısmı çıkarılır, küçük küpler halinde doğranır, etin yanına dağıtılır, tuz ve karabiber eklenir, üzerine kalan zeytinyağı serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirilir.

Kızartma tavası fırından çıkarılır, et, alüminyum folyoya sarılır ve yaklaşık 10 dakika dinlendirilir. Bu arada, sarımsak soyulup ince doğranir ve kızgın tereyağda sotelenir. Sarımsak kahverengileşmeye başlamadan hemen önce, marine sosun geri kalanı dökülür ve hafifçe kaynatılır.

Roka yıkanır ve kurulanır. Bagetler, dilimler halinde kesilir ve tavada kısa bir süre kızartılır. Ekmek dilimleri üzerine dilimlenmiş et ve roka yerleştirilir, domates küpleri ve kızarmış soğanla süslenir, üzerine sarımsak sosu gezdirilir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.