Kızarmış Baget üzerinde Yakiniku-Rozbif
Ara
filtre
Bookmark
24 / 230

Kızarmış Baget üzerinde Yakiniku-Rozbif

Hazırlanma zamanı: 1 saat 45 dakika
Marine zaman: 50 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1429 kJ / 342 kcal

Malzemeler 6 bölümleri için

Yakiniku marinat için:

  • 600 g yağsız dana biftek
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 40 g tereyağı
  • 50 g roka
  • 2 baget ekmeği
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş soğan

Hazırlık

  1. Yakiniku marine sos için şeker ve kırmızı şarap küçük bir tavada kaynatılır. Şeker eridiğinde soya sosu ve limon dilimleri eklenir ve soğumaya bırakılır.
  2. Sığır eti kurulanır, yaklaşık 3 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir, uygun büyük bir pişirme kabına alınır, üzerine marine sos dökülür ve etin içine nüfuz etmesi için güzelce masaj yapılır. Etin üstü streç folyo ile örtülür ve 40-50 dakika marine edilir.
  3. Dana eti, sostan çıkarılır (kalan marine sos bir kenara alınır), et kurulanır ve 2 yemek kaşığı kızgın yağda her taraftan iyice kızartılır (sadece etin yüzeyi kızgın yağda çevrilmelidir).
  4. Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Dana eti, fırına dayanıklı bir tavanın üzerindeki buruşuk buruşuk yapılmış alüminyum folyo üzerine yerleştirilir. Domatesler yıkanır, sap kısmı çıkarılır, küçük küpler halinde doğranır, etin yanına dağıtılır, tuz ve karabiber eklenir, üzerine kalan zeytinyağı serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirilir.
  5. Kızartma tavası fırından çıkarılır, et, alüminyum folyoya sarılır ve yaklaşık 10 dakika dinlendirilir. Bu arada, sarımsak soyulup ince doğranir ve kızgın tereyağda sotelenir. Sarımsak kahverengileşmeye başlamadan hemen önce, marine sosun geri kalanı dökülür ve hafifçe kaynatılır.
  6. Roka yıkanır ve kurulanır. Bagetler, dilimler halinde kesilir ve tavada kısa bir süre kızartılır. Ekmek dilimleri üzerine dilimlenmiş et ve roka yerleştirilir, domates küpleri ve kızarmış soğanla süslenir, üzerine sarımsak sosu gezdirilir ve servis yapılır.

Öneri: Sarımsak sevmiyorsanız, kızgın tereyağına artan marine sosu ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın.

BU TARİF HEM IZGARA, HEM DE BARBEKÜDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİR.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 6 bölümleri için

Yakiniku marinat için:

  • 600 g yağsız dana biftek
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 40 g tereyağı
  • 50 g roka
  • 2 baget ekmeği
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş soğan