Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Pilavüstü Tavukgöğsü
Ara
filtre
Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Pilavüstü Tavukgöğsü
Bookmark
244 / 268

Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Pilavüstü Tavukgöğsü

Hazırlanma zamanı: 45 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1214 kJ / 290 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 200 gr pirinç (= yaklaşık 600 gr hazır pişmiş)
  • tuz
  • 1 küçük pırasa
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 500 gr tavuk göğsü filetosu
  • 4 yemek kaşığı patates nişastası
  • 120 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 1 Nori yaprağı

 

 

Hazırlık

Pilav, paketin üzerinde yazılı şekilde tuzlu suda hazırlanır ve sıcak tutulur. Pırasa temizlenir, yıkanır, yaklaşık 1 cm kalınlığında çapraz şekilde dilimlere doğranır ve 1 çay kaşığı kızgın yağda hafif sotelenir.

Tavuk göğsü yıkanır, kurulanır, yaklaşık 7-8 mm kalınlığında dilimlere doğranır, üzerine nişasta serpilir ve kalan kızdırılmış yağda her iki taraftan yaklaşık 2-3 dakika kızartılır, Teriyaki Sos ilave edilir ve et yaklaşık 1 dakika glaze edilir.

Nori yaprağı ince şeritler halinde kesilir. Pilav, kâselere alınır, üzerine pırasa ve tavuk göğsü koyulur, kızartma sosu damlatılır ve Teriyaki tavuk, Nori yaprağı şeritleriyle süslenip servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 200 gr pirinç (= yaklaşık 600 gr hazır pişmiş)
  • tuz
  • 1 küçük pırasa
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 500 gr tavuk göğsü filetosu
  • 4 yemek kaşığı patates nişastası
  • 120 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 1 Nori yaprağı